reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
A jaki rozmiar kupujesz? Same 56 czy też od razu 62 ?
Od razu 62. Jesteśmy duzi, moja mama rodziła duże dzieci, a w dodatku mam cukrzycę, więc dziecko pewnie do małych należeć nie będzie. Mam od koleżanki dosłownie 2 body i śpiochy w rozmiarze 56. Jeżeli się okaże że dzidziuś jednak nie jest duży zawsze te pare rzeczy można dokupić.

No dokładnie, mniejszych chyba nie ma sensu co? Bo to raczej na wcześniaki?
Ja nie rozważam narazie mniejszych mimo iż grozi mi wcześniejszy porod. Liczę na to że urodzę w styczniu :)) urodziłam córkę 54 cm I 56 było nawet sporawe dlatego 56 stwierdziłam będzie idealne :)

Znalazłam juz na allegro co będę zamawiała z rzeczy chemiczno-kosmetycznych i czekam teraz na dobry moment zeby zamówić:D

Moja córka nie była wczesniakiem, miała 51cm i ubranka 56 na niej wisiały jak na worku przez długi czas. Zalowalam, że nie mam mniejszych.
Po wczorajszym badaniu stwierdziliśmy, że nie szykujemy dla Kluski w brzuchu ubranek 50 [emoji16] ma już ponad 900g[emoji85]
No dokładnie, mniejszych chyba nie ma sensu co? Bo to raczej na wcześniaki?

Cześć Dziewczyny
Sezon na kocyk i dobrą herbatkę uważam za otwarty 😊
Jakie gorące napoje polecacie?
U mnie króluje gorąca woda z cukrem i cytryną oraz pyszna kawa bezkofeinowa z mlekiem 😋

@Karolina2495 śliczną wagę ma Twoje maleństwo 😍

Moja pierwsza córcia urodziła się w grudniu. Termin miałam na 31 grudnia, a córcia urodziła się 24 grudnia.
Całą ciążę zmagałam się z anemią. Praktycznie cały czas byłam na tabletkach z żelazem. Ciągle słyszałam, że córka urodzi się z niską wagą urodzeniową. Nawet, powiedział mi to inny lekarz, kilka dni przed porodem. Córka urodziła się z wagą 4.13kg 😁 Pytanie, jaka byłaby duża, gdyby nie ta niska waga urodzeniowa 🙈🤣
Uwielbiam okres jesienno zimowy, bo właśnie teraz mam najwięcej wspomnień (u mnie dosyć spora różnica wieku).
Jedyny minus, to brak odpowiedniej garderoby wierzchniej🤰

Cześć Dziewczyny
Sezon na kocyk i dobrą herbatkę uważam za otwarty [emoji4]
Jakie gorące napoje polecacie?
U mnie króluje gorąca woda z cukrem i cytryną oraz pyszna kawa bezkofeinowa z mlekiem [emoji39]
U mnie herbata z goździkami pomarańcza miodem i cynamonem[emoji7] ja najchętniej bym już zobaczyła śnieg[emoji85][emoji2415][emoji3587][emoji3511]

reklama
Do góry