reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Powiem Wam ze niezle... ja do mojej Pani Dr chodzę od kilku lat - kazda wizyta z usg 250 zł. Za wymaz zapłaciłam dodatkowe 160 ale później już tylko po wynikach wyslala kod recepty i nic o płatności nie mówiła... pojde za tydzień w sobotę to zobaczymy.

Ogolnie zaczęłam 19 tydzień dzisiaj i się trochę martwie bo bardzo zadko czuje jakby drobne ruchy... wg usg ciaza 6 dni starsza. Kiedy czułyście pierwsze ruchy ?
Ja zaczynam jutro 19 tydzień i czuje je bardzo delikatnie. Mój ginekolog mówił, ze powinnam zacząć czuć w 20-21 tygodniu, ale ja tez powoli się niecierpliwie ;)

reklama
Powiem Wam, ze ja na pierwszej wizycie jak bylam u swojego gin to nie płaciłam nic a miałam usg, cytologie, badanie piersi generalnie pełen zestaw. Dopiero potem prenatalne to płaciłam 300zl i teraz normalna wizyta z cytologia i usg 200. Jak mialam uplawy czy po prostu dzwonilam po receptę bo biore clexane to nic nie płacę. Jak dobrze, ze mam normalnego lekarza, który nie wymusza kasy

Powiem Wam, ze ja na pierwszej wizycie jak bylam u swojego gin to nie płaciłam nic a miałam usg, cytologie, badanie piersi generalnie pełen zestaw. Dopiero potem prenatalne to płaciłam 300zl i teraz normalna wizyta z cytologia i usg 200. Jak mialam uplawy czy po prostu dzwonilam po receptę bo biore clexane to nic nie płacę. Jak dobrze, ze mam normalnego lekarza, który nie wymusza kasy
I taki tez powinien prowadzić ciąże. Ja z tamten Pani zrezygnowałam, chodzę do Pana ginekologa :) ale mam koleżanki, które nadal do niej chodzą i czasami jak któraś podzieli się historia… ale najgorsza jest to, ze człowiek zazwyczaj do lekarza się przywiązuje, zwłaszcza od takich „delikatnych” spraw.

Hej dziewczyny, z początkiem czwartego miesiąca po raz pierwszy zaczęły boleć mnie piersi. Równo dwa miesiące po odstawieniu. Chyba mleko skończyło się na amen, bo nie leci ani kropelka kiedy nacisnę. Pewnie dlatego zaczęło się tam coś dziać. Myślałam, że nie będą bolały już do końca ciąży. Już zapomniałam jakie to nieprzyjemne ;)

W piątek mam wizytę, ale się nie mogę doczekać. Tak bardzo chce poznać płeć, ale boję się że moja lekarka mi nie powie i będę musiała czekać do połówkowych :( w piątek to będzie 16+5.

Hej dziewczyny, z początkiem czwartego miesiąca po raz pierwszy zaczęły boleć mnie piersi. Równo dwa miesiące po odstawieniu. Chyba mleko skończyło się na amen, bo nie leci ani kropelka kiedy nacisnę. Pewnie dlatego zaczęło się tam coś dziać. Myślałam, że nie będą bolały już do końca ciąży. Już zapomniałam jakie to nieprzyjemne ;)

W piątek mam wizytę, ale się nie mogę doczekać. Tak bardzo chce poznać płeć, ale boję się że moja lekarka mi nie powie i będę musiała czekać do połówkowych :( w piątek to będzie 16+5.
Wszystko zależy od ułożenia i współpracy dzidziusia 😉
2 tyg temu mojemu dzidziusiowi pięknie było widac siusiaka 😜
Wczoraj byłam na usg z partnerem i dzidziuś tak ułożony ze nie szło nic zobaczyć 😂

Powiem Wam ze niezle... ja do mojej Pani Dr chodzę od kilku lat - kazda wizyta z usg 250 zł. Za wymaz zapłaciłam dodatkowe 160 ale później już tylko po wynikach wyslala kod recepty i nic o płatności nie mówiła... pojde za tydzień w sobotę to zobaczymy.

Ogolnie zaczęłam 19 tydzień dzisiaj i się trochę martwie bo bardzo zadko czuje jakby drobne ruchy... wg usg ciaza 6 dni starsza. Kiedy czułyście pierwsze ruchy ?
Ja w niedziele zaczęłam 19tc, pierwsze ruchy czułam w 11tc, a potem była przerwa. Teraz czuje częściej.

U mnie wstępnie było widać, że to dziewczynka, ale lekarka mówiła, żeby jeszcze ciuszków nie kupować, bo z dziewczynkami to różnie bywa, a też byłam w 16tc. Dla pewności pewnie dowiem się w poniedziałek 🤣 i wtedy się zaczniemy wykłócać o imię 😂
Ja chodzę na NFZ do lekarza, bo w poprzednich ciążach (1-prywatnie,2-NFZ) i różnice polegają na tym, że prywatnie płace w cholerę za każde badanie i wizytę, a na NFZ płace tylko za prenatalne, bo inaczej się nie da. A lekarka spoko, problem jedynie jest taki, że zawsze jest 2 godzinne opoznienie, ale że mam 5 minut samochodem, to sprawdzam kto na która godzine wszedł i przyjeżdżam później 😅

U mnie to samo z piersiami po odstawieniu[emoji846]

reklama
U mnie to samo z piersiami po odstawieniu[emoji846]
U mnie 19 tydzień leci i właśnie sobie uświadomiłam, ze już dobrze ponad miesiąc nie bolą mnie piersi ❤️ Wczesniej były nie do wytrzymania, tylko podczas seksu nie odczuwałam bólu 😁 Mam nadzieje, ze do rozpoczęcia karmienia nie będą już bolały, bo niestety przy początku laktacji będzie koszmar - o ile będę przeżywała wszystko tak samo, jak z pierwszym dzieckiem. Jeśli chodzi o płeć to tak, jak Wam kiedyś pisałam, na usg prenatalnym na podstawie wyrostka płciowego doktor określił, ze to córeczka, a teraz już na 100% się to potwierdziło, bo pięknie widac narządy 😊 Za 2 tygodnie mam połówkowe USG i już się nie mogę doczekać! Miłego dnia dla Was i piszcie co słychać, bo bardzo tu cicho

Do góry