reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć Dziewczyny, większość z Was jest już na etapie prenatalnych a ja stoję w punkcie wyjścia mam wrażenie od 3 tygodni 😣 1 wizyta 4.06 5t5d z om potwierdzona ciaza (widoczny pęcherzyk ciążowy, kropeczka cialka żółtego), 11.06 6t5d z om pierwsze usg ze zdjęciem - ciałko żółte 3,78mm, pęcherzyk ciążowy 9,87mm, zawiazki zarodka i brak serca, trzecia wizyta dzisiaj 7t5d z om - bez pomiarów bo to u doktor prowadzącej - jest spory pierścień i zarodek ale brak serca. Kolejne USG za tydzien z pomiarami. Zaczynam tracić nadzieje, cykle co prawda 30-31 dni ale tak liczyłam na to, ze dzisiaj już coś będzie pulsowało na usg 😖 nie wiem jak wytrzymam do kolejnego usg, w dodatku jutro idziemy na wesele, nie chce nikomu mówić bo będzie pol rodziny i jeśli nic z tego nie będzie To będę się czuła fatalnie. Muszę wymyślić jakieś alibi na nie pocie alkoholu. Tak szczerze - Waszym zdaniem coś z tego może jeszcze się rozwinąć?
Według tego co piszesz to ciąża równie prawidłowo. Nie ma tu mowy o zatrzymaniu rozwoju. A co lekarz mówi na to? Jeżeli nic nie mówi to chyba jest dobrze 😃

reklama
Napewno wszytko będzie dobrze ❤️ wiem, że łatwo się mówi. Ale pamiętaj że trzeba mocno w to wierz
Według tego co piszesz to ciąża równie prawidłowo. Nie ma tu mowy o zatrzymaniu rozwoju. A co lekarz mówi na to? Jeżeli nic nie mówi to chyba jest dobrze 😃
Mówi jedynie tyle, że trzeba czekać i obserwować i że nic nie przyspieszymy. No i że dziecko rośnie skokowo, więc czasami w jeden-dwa dni może się dużo zmienić. Nie dziękuję na wszelki wypadek za Wasze dobre słowa, żeby nie zapeszyć.

Cześć dziewczyny 😍 Ja oficjalnie mogę dołączyć do styczniowek. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza i ciąża potwierdzona, w prawidłowym miejscu i serduszko bije🥰Wg badań wczoraj bylo 8+1, a przypuszczalny termin 27.01.2022. Odetchnęłam trochę, ponieważ po przygodach ze złamana ręką a teraz chorobą , panicznie bałam się wizyty. Dopiero dochodzi do mnie, że wszystko dobrze 🎉

Załączniki

• IMG_20210619_060612.jpg
    IMG_20210619_060612.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 97
Cześć dziewczyny 😍 Ja oficjalnie mogę dołączyć do styczniowek. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza i ciąża potwierdzona, w prawidłowym miejscu i serduszko bije🥰Wg badań wczoraj bylo 8+1, a przypuszczalny termin 27.01.2022. Odetchnęłam trochę, ponieważ po przygodach ze złamana ręką a teraz chorobą , panicznie bałam się wizyty. Dopiero dochodzi do mnie, że wszystko dobrze 🎉
Gratulacje ❤️ i witamy na pokładzie. Jak się czujesz?

Super, witamy 🤗☺️

Czesc @Shine;)

Dziewczyny macie do polecenia jakas fajna apke do ciazy? Ściągnęłam juz pare i mi ciagle cos nie pasuje..
Ja korzystam z Preglife ☺️

Witamy witamy super dzidziutek 🥰

reklama
Do góry