reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Uff nadrobiłam 10 stron 🙈
Od wczoraj męczy mnie migrena, więc wczoraj przed 22 już mnie nie było.. 😴 ale dziś to samo, odkąd wstałam siedzę z zimnym kompresem na czole.. Nie wiem czy to na zmianę pogody. Dziewczyny mówiłyście, że Apap można brać w ciąży tak? Ja ogólnie jestem anty-leki ale akurat migrena doskwiera mi raczej kilka dni i czasem nie mam już sił się męczyć i dziś czuję że będzie ten dzień gdzie będę zmuszona wziąć tabletkę bo już jest to ból o dużym nasileniu aż jest mi niedobrze i mam ciarki 😬
Wracając do Apapu, to mówimy tutaj o tym najzwyklejszym tak?
Apap albo zwykły paracetamol, tak. ;) Chodzi o główny składnik leku - nie można brać Ibuprofenu, więc odpadają takie leki jak Ibuprom czy nurofen. ;)

reklama
Tak , ja wzięłam przez ostatnie kilka dni ogółem 4 tabletki, ale ból zatok nie pozwalał mi jeść , spać normalnie funkcjonować A podobno ból jest gorszy dla dziecka...tez raczej specjalnie nie faszeruję się lekami, ale jak widzę konieczność i nie mogę się zająć synem bo ból mi nie pozwala to się już nie zastanawiałam. Taki zwykły apap.

Ostatnia ciążę przez ostatnie 8tyg byłam na tylu lekarz w tym 3 razy dziennie nospa że już nic mnie nie zdziwi ... także wszystko byle z głową:) skoro męczysz się już kilka dni i nie pomagają domowe sposoby to ja na twoim miejscu wzielabym tabletkę
Uff nadrobiłam 10 stron [emoji85]
Od wczoraj męczy mnie migrena, więc wczoraj przed 22 już mnie nie było.. [emoji42] ale dziś to samo, odkąd wstałam siedzę z zimnym kompresem na czole.. Nie wiem czy to na zmianę pogody. Dziewczyny mówiłyście, że Apap można brać w ciąży tak? Ja ogólnie jestem anty-leki ale akurat migrena doskwiera mi raczej kilka dni i czasem nie mam już sił się męczyć i dziś czuję że będzie ten dzień gdzie będę zmuszona wziąć tabletkę bo już jest to ból o dużym nasileniu aż jest mi niedobrze i mam ciarki [emoji51]
Wracając do Apapu, to mówimy tutaj o tym najzwyklejszym tak?

Dla mnie spoko, natomiast przejrzałam strony od wczorajszego postu @nixie i to są dziewczyny które się (poza nią) zgłosiły:
@Marika92 , @Mamazbb , @Aleksanderka_30 , @Margaret10 , @Mimimka89 , @Karolina2495 , @Carry88 , @Mona.lisa , @malgosia005 , @Kingazet92 , @Sunofspain , @AB28 , @Wilga74 , @KarolaJ , @Dagulina , @Blues , @Aga87lan , @Ayluchna , @monnkej , @Doubler , @Klauuudia

Jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie i dajcie znać! Sporo tego było. [emoji85]
@Szarafoka - wspomniała o grupie na FB, więc nie wiem, czy na forum też jest zainteresowana [emoji1]
@Klauuudia hihi bierz l4 [emoji6] myślę że @Doubler Cię świetnie zastąpi [emoji3590] fajnie że będziecie moderatorkami, obie Was wytypowalam [emoji6][emoji3590]
@Doubler zrobisz listę? Ja się dziś jeszcze nie czuje na myślenie [emoji22] dziś biorę L4 w mojej nowej pracy czyli w pracy moderatorki ok? [emoji38]? Zastąpisz mnie? [emoji2957]
Co do zamkniętej grupy również uważam że powinny być dziewczyny które się udzielają w miarę regularnie, bo na tym polega grupa zamknięta żeby czuć się swobodnie w swoim gronie. Oczywiście nie oznacza to że znikniemy z grupy otwartej, po prostu na zamkniętej łatwiej poruszać jakieś prywatne tematy i miło się czuć w tym komfortowo że nie tylko ktoś podczytuje ale również się udziela [emoji3590] myślę że zawsze można też kogoś dopisać [emoji3590]

Ale gdzie Ty widzisz problem u mnie ? Wyraziłam swoje zdanie . Nie rozumiem podziałów które starasz się robić tyle 🤷🏼‍♀️.
BŁAGAM CIĘ! umiesz pewnie czytać, wiec przeczytaj ze zrozumieniem o czym my piszemy! To nie jest żaden podział, zostałyśmy „wybrane” na moderatorki więc tworzymy tę zamkniętą grupę a nie przenosimy tej do zamkniętej z każdym po kolei... ja już nie będę dalej się tłumaczyć bo większość dziewczyn i tak pewnie jest tego samego zdania, ze zamknięcie grupy jest PO COŚ...

Myślę że Klaudia nie miała na myśli żadnych podziałów i nie ma co snuć takich wniosków.. chodzi o prywatność a nie wrzucanie do zamkniętej grupy wszystkich bo nie o to chodzi:)
Ale gdzie Ty widzisz problem u mnie ? Wyraziłam swoje zdanie . Nie rozumiem podziałów które starasz się robić tyle [emoji2372].

reklama
Ja jak miałam te kłucia to zazwyczaj z lewej strony, teraz na jakiś tydzień ustały I od wczoraj znów są. Nie są to bolesne kłucia i trwają zaledwie 2 sekundy,ale dosyć często są. Już sama nie wiem, jak tutaj nie zwariować...🤷‍♀️
Ja jak powiedziałam o tym lekarzowi to zalecił magnez 3x dziennie i już jest dobrze.

Do góry