reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Aga ja mam dokładnie to samo, z tym że jak miałam największy problem rano a po południu było już ok to teraz jest odwrotnie, rano jest w miarę ok a od południa zaczyna mi być mega niedobrze [emoji52] wczoraj to się prawie popłakałam, powiedziałam mezowi że już nie wytrzymam, czuję się jakbym ciągle miała grypę żołądkową czy coś takiego..
Boże dziewczyny , czy Wam też ciągle jest niedobrze ? Mnie to wykończy , zacznijmy od tego że nie jestem wytrzymała aby znosić ciągle katusze , czuje jakby wszystko zbierało mi się w gardle ale i zarazem czuje głód , jak chce zjeść coś , a najgorzej jest z rana ... to wszystko mi rośnie w buzi , staram się coś zdrowego podjadać aby minimalizować te dziwaczne uczucie .. ale co zjem to za 15-30 minut wszystko powraca[emoji35]
Klaudia jakie piękne zdjecie[emoji3590] cudowne wiadomości [emoji3590] ja mam wizytę dopiero 9.06 i już nie mogę się doczekać aż zobaczę co tam u mojej kropki słychać [emoji3059]
Dzidzia rośnie jak na drożdżach [emoji3590] prawie 2cm szczęścia [emoji7] serduszko ok 150/160 bije

reklama
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie. Lekarz potwierdził ciążę. Serduszko bije! Jestem przeszczesliwa. Lekarz wypisał mi L4 na 3 tyg. Mam podwyższone ciśnienie 148/94 i bardzo duże mdłości. Praca w dużym korpo, bardzo stresująca. 10 h przed komputerem z kamerka i naciskają na powrót do biura w pełnym wymiarze czasu. Czuję trochę wyrzuty sumienia z powodu tego L4.

Hej dziewczyny. Ja już po wizycie. Lekarz potwierdził ciążę. Serduszko bije! Jestem przeszczesliwa. Lekarz wypisał mi L4 na 3 tyg. Mam podwyższone ciśnienie 148/94 i bardzo duże mdłości. Praca w dużym korpo, bardzo stresująca. 10 h przed komputerem z kamerka i naciskają na powrót do biura w pełnym wymiarze czasu. Czuję trochę wyrzuty sumienia z powodu tego L4.
Cieszę się razem z Tobą!

Ciesz się tym L4 i odpoczywaj, a nie wyrzuty sumienia! To który tydzień u Ciebie?

Ciesz się tym L4 i odpoczywaj, a nie wyrzuty sumienia! To który tydzień u Ciebie?

6 tydzień skończony. Lekarz dał mi dzisiaj już od razu skierowanie na badania prenatalne 1 trymestru, bo terminy u dobrych lekarzy są bardzo odległe. Dzwoniłam po wizycie i mam termin na 15 lipca. Poza tym dostałam do zrobienia mnóstwo nowych badań i mam mierzyć codziennie ciśnienie i się nie stresować. Gdyby to ciśnienie dalej było wysokie lekarz wspomniał, że może trzeba będzie to skonsultować z kardiologiem.
Co do L4 to ja nigdy nie byłam dłużej niż 2 dni na zwolnieniu i chyba stąd te wyrzuty sumienia ze może powinnam się jakoś spiąć i pracować mimo wszystko.

6 tydzień skończony. Lekarz dał mi dzisiaj już od razu skierowanie na badania prenatalne 1 trymestru, bo terminy u dobrych lekarzy są bardzo odległe. Dzwoniłam po wizycie i mam termin na 15 lipca. Poza tym dostałam do zrobienia mnóstwo nowych badań i mam mierzyć codziennie ciśnienie i się nie stresować. Gdyby to ciśnienie dalej było wysokie lekarz wspomniał, że może trzeba będzie to skonsultować z kardiologiem.
Co do L4 to ja nigdy nie byłam dłużej niż 2 dni na zwolnieniu i chyba stąd te wyrzuty sumienia ze może powinnam się jakoś spiąć i pracować mimo wszystko.
Rozumiem. Ja 2 miesiące temu spędziłam 2 tygodnie na L4 przez covid 🙈 Ale należy Ci się i odpoczywaj. Pamiętaj, że to dla Waszego wspólnego dobra i niech ta myśl będzie priorytetowa 😁

Nie miej wyrzutów sumienia, robisz to dla swojego maleństwa [emoji3590]

reklama
Ja się czuje narazie bardzo dobrze. Kiedyś kilka razy próbowalam rzucic kawe ale przez ból glowy nie potrafilam a teraz się udało, nic nie boli chociaż wiem że na ciążowy ból głowy jeszcze przyjdzie czas. Najgorzej chyba było przy córce. 3 pierwsze miesiące bolała. Ogólnie podejrzewam że będzie znowu chłopak.

Do góry