reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

A magnez - jego branie - przeszkodzi Ci w realizacji celu wczesniejszego porodu?
Te niespokojne nogi po porodzie 'znikna' tak od razu? Po urodzeniu juz nie musisz go suplementowac?
Pytam z ciekawosci.
Noc miałam nie zbyt ciekawą. Ale chlopaki pojechali na Mikołaja do nie męża pracy, potem Mikołaja mają po południa na zajęciach z gimnastyki więc myślę że może trochę uda się zamknąć oczy i odpocząć.
Właśnie myślę że będzie lepiej zmniejszyć dawki tego magnezu, bo jeśli on jest przeciw skurczom a ja chciałabym urodzić wcześniej to by się mijało z celem.

Tak w ogóle moja gine otrzegła mnie, albo raczej przypomniała, że przy ściąganiu szwów jest ryzyko że zacznę rodzić.

Ten zespół niespokojnych nóg normalnie powinien ustąpić po urodzeniu. Tak było u mnie w dwóch poprzednich ciazach.

reklama
Noc miałam nie zbyt ciekawą. Ale chlopaki pojechali na Mikołaja do nie męża pracy, potem Mikołaja mają po południa na zajęciach z gimnastyki więc myślę że może trochę uda się zamknąć oczy i odpocząć.
Właśnie myślę że będzie lepiej zmniejszyć dawki tego magnezu, bo jeśli on jest przeciw skurczom a ja chciałabym urodzić wcześniej to by się mijało z celem.

Tak w ogóle moja gine otrzegła mnie, albo raczej przypomniała, że przy ściąganiu szwów jest ryzyko że zacznę rodzić.

Ten zespół niespokojnych nóg normalnie powinien ustąpić po urodzeniu. Tak było u mnie w dwóch poprzednich ciazach.
12 masz ściągane? To prawie 2 tygodnie a jak masz już 36 tc ... hmm to w sumie miałabyś rodzenie z głowy. Bobasek w domu na święta pod choinką :D

12 masz ściągane? To prawie 2 tygodnie a jak masz już 36 tc ... hmm to w sumie miałabyś rodzenie z głowy. Bobasek w domu na święta pod choinką :D
Tak, 12 grudnia ale to wymuszone, bo chciala najpierw na 18, potem 17 grudnia. Bo niby jestem nie młoda już i dzieciątko urodzi się mniejsze w związku z czym lepiej dla niego byłoby posiedzieć w moim brzuchu te kilka dni więcej... A tak dokladnie to jest dziś 35+2tc, 37 tc wypada u mnie właśnie 12 grudnia.
Mi by pasowało urodzic tak około 20 grudnia, idealny termin dla mnie i synka.

Tak, 12 grudnia ale to wymuszone, bo chciala najpierw na 18, potem 17 grudnia. Bo niby jestem nie młoda już i dzieciątko urodzi się mniejsze w związku z czym lepiej dla niego byłoby posiedzieć w moim brzuchu te kilka dni więcej... A tak dokladnie to jest dziś 35+2tc, 37 tc wypada u mnie właśnie 12 grudnia.
Mi by pasowało urodzic tak około 20 grudnia, idealny termin dla mnie i synka.
A to duże szanse, że się uda :) Może grzecznie poczeka.

@Eda Helena Idziemy na równo ja mam dziś 35+3 😁 tez chce rodzic w grudniu przed świetami najlepiej zeby malutka już była z nami w kołysce na Wigilie... dlatego chce wszystko w domu ogarnac do Mikołaja. Mieszkamy za granica, nie mamy tu rodziny jesteśmy zdani tylko na siebie.

My dziś od rana porządkujemy prawie bez przerwy ale tez powoli mam dosyć, mieszkamy w swoim domu od lata i wczoraj stolarze zamontowali dopiero szafy w sypialni, w korytarzu także mamy wielkie porządki i układanie ale później już wszystko będzie cacy... przetrwać te kilka dni sajgonu i brudu i będzie super już.

reklama
Uprasowalam wszystko co mialam uprane dla Malej. Nawet reczniki.
To rzeczy dla Malej wg rozpiski ze szpitala:
20191130_165704-1.jpg

Brakuje 2 zwyklych recznikow i rozka - beda w oddzielnej torbie.

Nie wyszlo tego duzo to jest nadzieja, ze pomieszcze

Do góry