reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Hmmm... U nas na razie Mala bedzie w sypialni - myslalam ze wtedy nie trzeba niani... W ogole nie znam tego tematu.
Tak te aplikacje do telefonow sa super [emoji3]
Mamy kamerke na furtke to moze i na Mala warto [emoji3]
Edit: tylko czy ja chce byc szpiegowana?
Jak dla mnie to super rozwiązanie.
Np. Moj jedzie na inwestycje. Ja chce sie wykąpać. I mój podgląda. Jakby co to mi krzyczy na tel ze sie obudził czy cos.
To ze szpiegowaniem nie ma nic wspólnego. Zresztą my jesteśmy malzenstwem 24/7. I z tym nie mamy żadnych żadnego problemu.

reklama
A wlasnie moj maz to od razu kiedys tam nianie eletroniczne patrzyl. Zgasilam go ze za wczesnie ale moze sie mylilam???
Za wcześnie nie. To zależy też jak mieszkasz. Jeśli dom, czy duże mieszkanie, czy ogródek to jak najbardziej, żeby maluszka usłyszeć. My mamy 3 pokoje, blisko siebie, wszystko słychać ( nic się nie ukryje😉) więc u nas taka niania się nie sprawdziła.

Hmmm... U nas na razie Mala bedzie w sypialni - myslalam ze wtedy nie trzeba niani... W ogole nie znam tego tematu.
Tak te aplikacje do telefonow sa super 😀
Mamy kamerke na furtke to moze i na Mala warto 😀
Edit: tylko czy ja chce byc szpiegowana?
Mi się wydaje ze jak masz duzy dom czy mieszkanie i nie zawsze bedziesz mogla miec dziecko na oku to tak przydaje się taka niania bo gdziebys nie była widzisz dziecko czy tam słyszysz ....

Tez zakupilismy pampersy i chusteczki pure, byly na promocji wiec zamowilismy wiecej. I pieluszki i chusteczki.
Zapas na dwa miesiace a chusteczki to chyba na rok :D
Z kosmetykow to mysle kupic z Corine de farme albo Hipp.
Sudocrem tez kiedys przy synach uzywalam. Nie bylo nigdy z tym kremem problemow.
Ale jaki bede teraz uzywac to niewiem, moze mi w szpitalu cos doradzą.
Laktator mam Aventa.

Monitor oddechu mam SNUZA Hero a nianie z kamerką Video Baby Monitor po prostu. U mnie się przyda bo jakby matka musiała pojechać niańćzyć babcie, a nie mąż był w pracy to ja od czasu do czasu będę musiała sama zostać w domu. W razie awarii pieca w piwnicy, albo konieczności wyjścia na ganek bo mi się jakiś kurier trafi będę ją widziała.

A wlasnie moj maz to od razu kiedys tam nianie eletroniczne patrzyl. Zgasilam go ze za wczesnie ale moze sie mylilam???
Oo ten temat też przerabialiśmy. Też się uparł na nianie, staneło na moim że w mieszkaniu które ma 54 metry niania mi raczej nie potrzebna. Ale tydzień temu jego chrzestny zrobił nam prezent i mamy nianie z funkcją monitorowania oddechu...

reklama
Sudocrem też używałam. Nie szkodził, ale też nie pomagał. Na odparzenia wiecie co najlepiej pomagało? Mąka ziemniaczana + wietrzenie dupci.
No tak ja przy opiece przy starszych osobach wlasnie jak nic nie pomagało to co jakis czas na inny bok z odslonieta pupa i sie zawsze ladnie goilo to i przy maluszkach zda egzamin taka praktyka 😊

Do góry