reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Moj tez wybiera wszystko z górnej półki. Heheheh a to ponoc my jesteśmy rozrzutne [emoji6]
Ja staram się już omijać wszystkie sklepy nawet tym bardziej netowe
Ja jeszcze potrzebuje kosmetykow i na prawde nic wiecej nie kupie przed porodem.
Przezornie staram sie po prostu nie zerkac w strone tego co juz obkupione/zeby nie widziec czy drozej/taniej lub okazji/.
Chyba wszystko co chcialam bede juz miec.

reklama
Ja każdy zakup przemyśle, jeszcze dużo czytam czy to się aby napewno przyda a mój ma faze na wszystko, szczególnie na to co z górnej półki... On jakby sam miał decydować to już bym miała masę gadżetów i brak miejsca w domu ;)
A wlasnie moj maz to od razu kiedys tam nianie eletroniczne patrzyl. Zgasilam go ze za wczesnie ale moze sie mylilam???

Mi o dziwo hormony lżeją na koniec. Skończyły się napady frustracji i złości, stresy przed snem, że trzeba urodzić. Normalnie gdyby nie brzuch i stado węży w brzuchu to bym zapomniała, że jestem w ciąży. Bardzo się zregenerowałam psychicznie i zrobiłam się ostatnio wesoła i pogodna. Przestałam się wzruszać reklamami z niemowlętami. Z zakupami u mnie ciężko, chyba zmuszam się na siłe. Muszę się zmotywować, żeby dokupić po otrzymaniu zasiłku to co jest mi potrzebne dla dziecka. Dla siebie nie mam potrzeb kupowania niczego. To, że pojawi się dziecko stało się dla mnie tak oczywiste i naturalnie, że nie powoduje żadnych obaw czy lęków. Dziś na spacerze widziałam multum matek z wózkami :D no jak ktokolwiek szedł na spacer to matka z dzieckiem do roku czasu. Także mój paskud będzie miał dużo koleżanek i kolegów z dobrych domów. Cieszy mnie to niezmiernie :)

A wlasnie moj maz to od razu kiedys tam nianie eletroniczne patrzyl. Zgasilam go ze za wczesnie ale moze sie mylilam???
Absolutnie nie jest za wcześnie. Chociaz mnie ani mężowi nie podobaja sie te dostepne na rynku.
Cos tam wiec kombinuje przy monitoringu tak żeby na telefonie było nie tylko u mnie, ale i on na delegacjach jakby musial beze mnie gdzies jechac. Zawsze oblukać może co u małego.

Wszystkie chłopy takie sa byle sie zajmował z takim zaangażowaniem później bo to też u nich różnie bywa [emoji57]
Zależy od modelu. Mnie dzięki Bogu trafił sie konkretny.
Jedynie mamy podział przy zmianie pieluszek. Jest dosc wrażliwy. Ale on sprzata po psiaku cały czas, wiec ja przez 2 lata mam pampersy na wyłączność [emoji23][emoji23][emoji23]

Absolutnie nie jest za wcześnie. Chociaz mnie ani mężowi nie podobaja sie te dostepne na rynku.
Cos tam wiec kombinuje przy monitoringu tak żeby na telefonie było nie tylko u mnie, ale i on na delegacjach jakby musial beze mnie gdzies jechac. Zawsze oblukać może co u małego.
Hmmm... U nas na razie Mala bedzie w sypialni - myslalam ze wtedy nie trzeba niani... W ogole nie znam tego tematu.
Tak te aplikacje do telefonow sa super 😀
Mamy kamerke na furtke to moze i na Mala warto 😀
Edit: tylko czy ja chce byc szpiegowana?

Ja każdy zakup przemyśle, jeszcze dużo czytam czy to się aby napewno przyda a mój ma faze na wszystko, szczególnie na to co z górnej półki... On jakby sam miał decydować to już bym miała masę gadżetów i brak miejsca w domu ;)
Ostatnio wejście do smyka na chwile.. moj wychodzi z 2 metrowym lwem [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Zależy od modelu. Mnie dzięki Bogu trafił sie konkretny.
Jedynie mamy podział przy zmianie pieluszek. Jest dosc wrażliwy. Ale on sprzata po psiaku cały czas, wiec ja przez 2 lata mam pampersy na wyłączność [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja na swojego także nie narzekam, ale sa różne elementy. Hehe no to masz Ci los ;-) 😊

Do góry