Dzięki za pocieszenie to dużo daje naprawdę bo praktycznie każdy dzień się zamartwiam a nie będę z siebie robic idiotki bo bym musiała codziennie biec na ktg... ciagle o tym myśle, ze tez sporo dziewczyn ma tak jak ja a nie wszystkie o tym mówią i piszą. Czasami czuje jakby malutka kopała, ruszała się ale do środka do mojego kręgosłupa a nie w stronę brzucha.Pociesze Cię, moje dwie poprzednie ciąże bardzo slabo czulam ruchy. Praktycznie wcale. W ostatnich dniach ciazy krotko przed rozwiazaniem - tak. Pamietam ze to bylo dla nas piekne przezycie, dla mnie i tatusia. I maluchy z waga 4010 gr i 3680g... Moze mieli malo miejsca na wygibasy? Nie wiem dlaczego tak jest.
W tej ciązy od poczatku (16-17tc) czuje ruchy i co dziwne mialam lozysko przodujace dosc dlugo.
reklama
Eda Helena
Fanka BB :)
Jezeli Twoj lekarz nic nie sugeruje, jest spokojny to mysle ze nie trzeba sie zamartwiac. U mnie najwiekszą aktywnosc poruszajacego sie w brzuszku maluszka zauwazam kiedy pije cos zimnego, z lodowki, np mleko, albo cos slodkiego ( bardzo rzadko niestety ;( ...), kwasnego...Dzięki za pocieszenie to dużo daje naprawdę bo praktycznie każdy dzień się zamartwiam a nie będę z siebie robic idiotki bo bym musiała codziennie biec na ktg... ciagle o tym myśle, ze tez sporo dziewczyn ma tak jak ja a nie wszystkie o tym mówią i piszą. Czasami czuje jakby malutka kopała, ruszała się ale do środka do mojego kręgosłupa a nie w stronę brzucha.
Albo kiedy poloze sie na plecach ( rzadko to robie bo ciezko mi sie oddycha).
zoja81
Ja czuje ruchy od 16 tygodnia. Teraz to intensywne rozpychanie, ze nawet "Auuu!' mi sie wymsknie.
Ale moja gin mowi, ze ja to jestem 'przezroczysta' przez moja posture/wage.
Mala daje sie we znaki szczegolnie w czasie jazdy samochodem i jak siedze wyprostowana, nie moge lezec na lewym boku bo 'boksuje' az zmienie pozycje. Chyba najbardziej lubi jak leze na polplasko bo wtedy sobie tylko 'delikatnie' plywa pod powierzchnia skory. Tak to odczuwam.
O, i najwazniejsze ze musi miec cieplo i ciemno - jak odslaniam brzuch to nagle nic sie nie dzieje.
Czasem glaskanie brzucha potrafi ja obudzic Gdy jest za spokojnie i zaczynam sie niepokoic to tak ja prowokuje do jakiegos znaku :-)
Ale moja gin mowi, ze ja to jestem 'przezroczysta' przez moja posture/wage.
Mala daje sie we znaki szczegolnie w czasie jazdy samochodem i jak siedze wyprostowana, nie moge lezec na lewym boku bo 'boksuje' az zmienie pozycje. Chyba najbardziej lubi jak leze na polplasko bo wtedy sobie tylko 'delikatnie' plywa pod powierzchnia skory. Tak to odczuwam.
O, i najwazniejsze ze musi miec cieplo i ciemno - jak odslaniam brzuch to nagle nic sie nie dzieje.
Czasem glaskanie brzucha potrafi ja obudzic Gdy jest za spokojnie i zaczynam sie niepokoic to tak ja prowokuje do jakiegos znaku :-)
Ja biorę magnez 3 razy dziennie po 2 tabletkiA jaka masz brac dawke? Ja biore 400mg i zastanawiam sie czy to nie za duzo? Chociaz to niby dzienna dawka zapotrzebowania dla kobiet w ciazy Juz sama nie wiem.
Celia89
Dzisiaj lekarz więc obejrzę moją paskudę
Malami1303
Ja dopiero 20 listopadaZazdroszczę Ja mam wizytę dopiero za tydzień. Nie mogę się już doczekać.
zoja81
Ja tez - wtedy mam usg III trymestru.Ja dopiero 20 listopada
Kinga91
Ja mam aż 28, też usg III trymestru. Już się nie mogę doczekać aż tego małego szczyla zobaczeJa tez - wtedy mam usg III trymestru.
reklama
Eda Helena
Ja zobaczę mojego szkraba dopiero 24 listopada. Ciągle myslę ile juz moze wazyc ale tego sie dowiem za ponad dwa tyg. I mam nadzieję ze mi da termin na zdjecie szwòw. Mowila najwczesniej po 35 tyg a to wypada jakos koncowka listopada.Ja mam aż 28, też usg III trymestru. Już się nie mogę doczekać aż tego małego szczyla zobacze