reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej dziewczyny :)
Mój brzuszek ostatnio mam wrażenie nagle sporo urósł, no ale jakby nie było we wtorek zaczynam już 6 miesiąc :) mój synuś mnie roczula, bo jak zapytam "gdzie jest Twoja siostrzyczka Sarunia?" to podnosi mi bluzke i się przytula do brzuszka <3 czy któraś z Was też bedzie miala małą różnicę wieku między dziećmi :)
U mnie to wyglada tak:
2013 2014 2016 2020
Wiec różnica coraz większa
Ale z całego serca polecam rok po roku.
Na początku sajgon, ale po roku można odetchnąć:)

reklama
Widze ze jednak na tej szkole rodzenia sporo przydatnych informacji. Ile takich zajec trzeba odbyc aby to przejsc? Czy trzeba z partnerem byc czy tez przychodza same dziewczyny? Musze jutro znalezc jakas szkole i tez zadzwonic bo pozniej bedzie pewnie za ciezko chodzic. O tych niedrapkach tez czytalam gdzies ze lepiej bez bo przez dotyk dziecko poznaje swiat lepiej i sama mam tylko jedne niedrapki, ktore dostalam od kolezanki tak na wszelki wypadek bo podobno strasznie sie niemowleta drapia po buzi:) co do poloznej to u mnie chyba mozna w szkole rodzenia sobie jakas wybrac - musze w koncu sie zmusic i pojsc tam;)
Są 4 zajęcia, ja mam przez 4 poniedziałki. Trwało to jakoś godzinę i 15 minut. Można przyjść z partnerem, ale nie trzeba. Na zajęciach było chyba 7 albo 8 kobiet w tym dwie były bez partnera. Mój przyszedł, ale stwierdził, że nie wie czy na kolejne będzie mógł przyjść, bo teraz będzie mieć sajgon w pracy. Ja chciałam iść na te zajęcia teraz po pierwsze dlatego, że mój M będzie miał coraz mniej czasu, a po drugie boję się, że w październiku czy listopadzie będzie więcej osób z jakimiś wirusami, katarami, itp. i wolę się nie narażać bardziej niż jest to konieczne, bo np. wiadomo, że do jakiegoś sklepu trzeba wyjść ale te zajęcia można zrobić teraz ;)
Jeszcze się dowiedziałam, że tata powinien dostarczać posiłki do szpitala, bo jedzenie w szpitalach w mojej okolicy jest podłe;)

Witam sie dzis po połówkowych! U nas 23 t z OM a z USG 24;) maluch ma 611 gramow i jest zdrowy!

Jedyne co sie zastanawiam to czy z szyjką wszystko jest ok -lekarz nic mi na ten temat nie mówil - czy u was jakos specjalnie ja bada?

Do szkoly rodzenia chyba juz pora powoli sie zapisywac, na razie zapisalam sie na jakies warsztaty bezpieczny maluch i dla kobiet w ciazy, ale nigdy w zyciu nie trzymalam na rekach niemowlecia wiec wydaje mi sie ze szkola rodzenia sie przyda.

Dziś rowniez zabrałam meza na badanie - specjalnie wzial urlop aby ze mna jechac i od razu po nich kupił ksiażkę;)Zobacz załącznik 1017437
Proszę napisz czy warto kupić tę książkę, bo zastanawiam się aby kupić w internecie, a w księgarni jej nie widziałam.

Tez ja mam od kilku dni. Dosteona w Empiku. Dokladnie nie inaczej-instrukcja obslugi [emoji6]
Witam sie dzis po połówkowych! U nas 23 t z OM a z USG 24;) maluch ma 611 gramow i jest zdrowy!

Jedyne co sie zastanawiam to czy z szyjką wszystko jest ok -lekarz nic mi na ten temat nie mówil - czy u was jakos specjalnie ja bada?

Do szkoly rodzenia chyba juz pora powoli sie zapisywac, na razie zapisalam sie na jakies warsztaty bezpieczny maluch i dla kobiet w ciazy, ale nigdy w zyciu nie trzymalam na rekach niemowlecia wiec wydaje mi sie ze szkola rodzenia sie przyda.

Dziś rowniez zabrałam meza na badanie - specjalnie wzial urlop aby ze mna jechac i od razu po nich kupił ksiażkę;)Zobacz załącznik 1017437
Proszę napisz czy warto kupić tę książkę, bo zastanawiam się aby kupić w internecie, a w księgarni jej nie widziałam.
20190829_130026.jpeg
20190829_153740.jpeg
20190829_153755.jpeg
20190829_153811.jpeg
20190829_153822.jpeg

Dziś wleciałam do ginki. Synek miał we czwartek 320 g a dziś juz 421g [emoji7]
Dosc duzo na swoj wiek- juz trzeci lekarz to mowi, że kawał chłopa sie szykuje [emoji4]
No wiec z tej radosci poniosło mnie.. na zakupy [emoji23] oczywiscie dla synka. Fisher Price ma tak superackie że nie mogłam sie oprzeć. No i juz mamy karuzele- projektor z pilotem do lozeczka, mate edukcyjną dla maluszkow z pianinkiem i kilka innych popierdułek.
Cos czuje że wszystkie auta firmowe będą zapakowane pod dach jak wrocimy z delegacji [emoji23][emoji23][emoji23]
20190902_171551.jpeg

Dziś wleciałam do ginki. Synek miał we czwartek 320 g a dziś juz 421g [emoji7]
Dosc duzo na swoj wiek- juz trzeci lekarz to mowi, że kawał chłopa sie szykuje [emoji4]
No wiec z tej radosci poniosło mnie.. na zakupy [emoji23] oczywiscie dla synka. Fisher Price ma tak superackie że nie mogłam sie oprzeć. No i juz mamy karuzele- projektor z pilotem do lozeczka, mate edukcyjną dla maluszkow z pianinkiem i kilka innych popierdułek.
Cos czuje że wszystkie auta firmowe będą zapakowane pod dach jak wrocimy z delegacji [emoji23][emoji23][emoji23]
Zobacz załącznik 1017651
Wydaje mi się że wagę ma normalna wiadomo są wachania plus minus do pół kilo. Mój syn miał 4kg i 60cm. Chłopcy też z reguły się rodzą więksi.

Przejrzałam wczoraj ją bardzo pobieżnie i wydaje się, że jest tam w wielkim skrócie wszystko - od przygotowania pokoiku i wyprawki po noszenie niemowlaka i nawet wiekszego dziecka. Napisana bardzo prosto i przystępnie -na pewno każdy facet powinien przeczytać, ja bede uzupelniala wiedzę jeszcze artykulami z internetu bo np. Napisane jest aby do lozeczka kupic ochraniacze a czytalam na mamaginekolog aby absolutnie tego nie robic w lozeczki noworodka bo to zwieksza ryzyko smierci lozeczkowej. Albo pokazane jest jak sie przewija dziecko łapiąc za nóżki, gdzir oglądam szkołę rodzenia z bebilon i położna pokazywała, że niemowle należy podnosić i przewracać trzymając za miednice a nie za nogi. Na razie tylko takich rzeczy sie dopatrzyłam. SalsaPL pewnie już przeczytała to moze wiecej sie wypowie;)

reklama
Do góry