reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Niestresuj sie nie potrzebnie. Bo sobie tylko szkodzisz. Jestes pod opieką lekarzy to najwwzniejsze. Lepsze to niż dumanie w domku. Wierze ze wszystko bedzie dobrze [emoji110][emoji4] nie pierwsza i nie ostatnia masz krwiaczka, a wszystko dobrze sie wchlonelo. Teraz odpoczywaj
Dziewczyny, znowu jestem w szpitalu. Przyszłam o północy z krwawieniem. W usg widać mały krwiak. Tak na moje oko bardzo nisko, pod dzieckiem, doktor był jakiś milczący. Mam leżeć, a ja 27 biorę ślub, ryczeć mi się chce.

reklama
Ale to jeszcze nic nie znaczy. Nie rycz głupia [emoji12]
Te ich statystyki porypane powinny byc prawnie zakazane !!!
Jakby qurfaś kazda miała chociaz dofinansowanie do niftypro to ile to by nerw zaoszczedziło. Ale debile nie zrobią tego bo ma 500+ 300+ 1000+ by brakło, i takie wykrywanie im nie na reke bo antypartyjne.
Mam nadzieje ze wroci cos barfziej lewicowego, bardziej przychylnie spojrzą wtedy na in vitro na genetyczne badania itp.
Ja akurat zrobilam Niftypro i nichce przez to czuć sie lepsza bo juz mam spokoj. Kazdy powinien miec ten spokój serducha w oczekiwaniu na maluszka
Alex nie rycz i nie przejmuj sie. Zobavz laseczki mialy po 1:50 1:16 nawet i po amino zdrowe. Pamietaj to tylko statystyka a nt tez o niczym jeszcze nie swiadczy. Pamietaj ze z nt wysokiego to jakies 50% chorob i 50% zdrowych. Czyli znowu statystyka.
Ja od wczoraj non stop ryczę to moje ryzyko jest mega wysokie.Skorygowane też mam poniżej 300.
Jeszcze tydzień czekać na wynik krwi.
NT też wysokie dlatego taki wynik.Mam dość.

Ja od wczoraj non stop ryczę to moje ryzyko jest mega wysokie.Skorygowane też mam poniżej 300.
Ja wyniki badań prenatalnych dostałam dopiero jak były wyniki krwi. I było wszystko uwzględnione tzn. Mój wiek, usg, i wyniki krwi. Poczekaj cierpliwie na wyniki z krwi. I dokładnie to jest tylko statystyka. Tylko wiem ze łatwo to tak powiedzieć . Wiem ze zachowywała bym się tak samo jak Ty i pewnie już bym robiła badanie Nifty nie zważając na koszty.

Kochana nie załamuj się! Wiele jest przypadków gdzie ryzyko jest niekorzystne ze względu na wiek! Sama mam dwie koleżanki u których wyniki wychodziły źle i albo pappa albo nifty pózniej potwierdzały że maluszek zdrowy! Trzymam kciuki!

reklama
Wiem że łatwo mówić ale nie stresuj się. Poczekaj spokojnie na wyniki krwi. Stres może tylko zaszkodzić a napewno nie przyniesie nic dobrego. Wiele jest przypadków że wyniki były nie za dobre a dziecko zdrowe! No i w drugą stronę że wyniki dobre a dziecko chore... Myśl pozytywnie kochana! Poza tym ryzyko np. 1:450 nie oznacza że jedno na 450 dzieci rodzi się chore ale że na 450 kobiet z takim samym wynikiem jedna urodziła chore dziecko - tak tłumaczył lekarz. Będzie dobrze jestem pewna

Do góry