reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ewa87 kochana powiedz mi jak logistycznie masz zaplanowane pewne kwestie przy 3 dzieci? :D jak np u Ciebie wygląda kwestia samochodu? Planowałaś już coś w tym temacie? My na pewno będziemy musieli zakupić większy ale powiem szczerze wybór marny przy rodzinie 2+3 gdzie wszystkie dzieci jeszcze mają foteliki... Kolejna kwestia jak u Ciebie z pokojami? U nas w prawdzie buduje się dom ale to jeszcze z 2 lata zejdzie więc ta cała moja trójca będzie w 1 pokoju. Sypialnie mam tak małą, że ewentualnie tylko kołyskę zmieszczę...zamówiłam dzieciom takie łózko (jeszcze przed tym zanim dowiedziałam się o ciąży chyba jakieś przeczucie :p):o
:

od spodu jest szuflada z 3 materacem, bo młodsza boi się zasypiać sama więc to z myślą o mnie albo mężu było żeby dzieci uśpić :p

Mam masę obaw wiem, że to sam początek ale myślę już o wszystkim ;P zaraz zacznę studia młodemu planować ;)

Szczerze to o samochodzie nie myślałam ,moja przyjaciółka ma teraz 4 w drodze i ma 7 osobowy ,tak to ogarnęli :D Moją głowę teraz bardziej zajmuje myślenie o miejscu na ziemi :p W planach mamy zakup działki i szczerze nie mogę się zdecydować gdzie ,a jest pare opcji w głowie ;) Na razie też mieszkamy w domu 2 duże pokoje i jeden mniejszy z jednego praktycznie wcale nie korzystamy.. tylko ,że ja ten dom mam na pół z byłym mężem ( on jest za granicą) i nie planuję tutaj zostawać. Szczególnie ,że ciężko z nim się porozumieć co do przepisu na dzieci. Jest jeszcze opcja do mojego iść mieszkać ,ale mam dosyć tej wioski i tu nie chce. Kiedyś kupę czasu mieszkałam z dwójką na jednym pokoju i dawaliśmy radę to i Ty spokojnie dasz ;)
Świetny pomysł z tym piętrowym łóżkiem ,moje też o takie wierciły dziurę pewien czas :p Tylko nie mogli się dogadać kto na górze. Raz się kłócą ,raz kochają ,a rządzi młodsza nad bratem .. biedny :D
Nie chcieli osobnych pokoi to musieliśmy pół na różowo ,a pół na żółto pomalować :D
Też się boję bardzo ,Mój mi mówi ,że za dużo się martwię ,ale ja nie umiem inaczej. Mało czasu ,a tyle do ogarnięcia.
Ile Twoje pociechy mają lat?? U mnie jak widać to dwójka już duża ,teraz znowu w pieluszki będę wracać :p
Latek już trochę mam .. obawy większe niż kiedyś, kolejny strach przed porodem. Początek ,a już o tym myślę ,boję się znowu tego bólu. Ech.. pełno myśli.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa87 kochana powiedz mi jak logistycznie masz zaplanowane pewne kwestie przy 3 dzieci? :D jak np u Ciebie wygląda kwestia samochodu? Planowałaś już coś w tym temacie? My na pewno będziemy musieli zakupić większy ale powiem szczerze wybór marny przy rodzinie 2+3 gdzie wszystkie dzieci jeszcze mają foteliki... Kolejna kwestia jak u Ciebie z pokojami? U nas w prawdzie buduje się dom ale to jeszcze z 2 lata zejdzie więc ta cała moja trójca będzie w 1 pokoju. Sypialnie mam tak małą, że ewentualnie tylko kołyskę zmieszczę...zamówiłam dzieciom takie łózko (jeszcze przed tym zanim dowiedziałam się o ciąży chyba jakieś przeczucie :p):o
:

od spodu jest szuflada z 3 materacem, bo młodsza boi się zasypiać sama więc to z myślą o mnie albo mężu było żeby dzieci uśpić :p

Mam masę obaw wiem, że to sam początek ale myślę już o wszystkim ;P zaraz zacznę studia młodemu planować ;)
Dziewczyny ja też ogarniam już troche logistycznie wszystko w głowie i jestem przerażona. Co do auta mamy już teraz przy dwójce dużego SUV-a bo dużo podróżujemy i jest zamały, więc chyba kupimy busa. Na szczęście mamy duży domek to 3 się świętnie pomięści w osobnych pokoikach. Jedynie obawiam się szkoły i nauki bo bardzo duża różnica wieku, każdy inne zainteresowania, jak to połączyć....

A ja dziś od rana ledwo żywa: mdłości, zawroty..... Ale dzieci mnie tak dziś miło zaskoczyły, że to mi wynagrodziło wszystko.. Dziś dzień Mamy u nas i dostałam piękne prezenty nawet już dla dzidzi, ale się popłakałam.

A co do plamień to jakaś zmora teraz, dziewczyny nie martwcie się ją też plamiłam na brązowo i lekarze potwierdzili, że to jest bardzo często i gorszy jest stres z tego powodu niż same plamienia...
Miłej niedzieli

No i dziś miałam już jasna krew na papierze. Przyjechałam do szpitala i czekam w kolejce

No i dziś miałam już jasna krew na papierze. Przyjechałam do szpitala i czekam w kolejce
Trzymam kciuki

Chyba też się wybiorę. Nie jest jej dużo, ale jest, taka blado różowa. Lekarz jutro, nie wiem co robić, poczekać, czy jechać..

Ja bym pojechała. Jestem panikara nawet się boję teraz
Choruje na epilepsie i niewiem jak leki wpłyną na ciąże a mam mniec nowe

U mnie dzisiaj czysto, tak jakby resztki po wczorajszym. Jak odetchnelam i przemyslalam wszystko to moje plamienie było pewnie spowodowane środowymi pracami w ogródku (taak wiem, głupia jestem że robię w ogrodzie_ już na pewno nie będę ) no i spacerem bardzo długim, A w pracy tylko siedziałam cały czas. Teraz jestem na zwolnieniu i dorwalam się do tego wolnego czasu jakbym w życiu nie miała.... I taki był skutek. A i jeszcze chwilę przed zajściem w ciążę miałam infekcje i teraz tak jakby mnie jeszcze coś swedzialo no i zaaplikowalam sobie iladian. :( A większość leków dopochwowych powodowało u mnie bez ciazy plemienia A co mówić w ciazy, kiedy wszystko jest przekrwione . Ale do tych wniosków doszłam dopiero na spokojnie po wszystkim.

reklama
Szczerze to o samochodzie nie myślałam ,moja przyjaciółka ma teraz 4 w drodze i ma 7 osobowy ,tak to ogarnęli :D Moją głowę teraz bardziej zajmuje myślenie o miejscu na ziemi :p W planach mamy zakup działki i szczerze nie mogę się zdecydować gdzie ,a jest pare opcji w głowie ;) Na razie też mieszkamy w domu 2 duże pokoje i jeden mniejszy z jednego praktycznie wcale nie korzystamy.. tylko ,że ja ten dom mam na pół z byłym mężem ( on jest za granicą) i nie planuję tutaj zostawać. Szczególnie ,że ciężko z nim się porozumieć co do przepisu na dzieci. Jest jeszcze opcja do mojego iść mieszkać ,ale mam dosyć tej wioski i tu nie chce. Kiedyś kupę czasu mieszkałam z dwójką na jednym pokoju i dawaliśmy radę to i Ty spokojnie dasz ;)
Świetny pomysł z tym piętrowym łóżkiem ,moje też o takie wierciły dziurę pewien czas :p Tylko nie mogli się dogadać kto na górze. Raz się kłócą ,raz kochają ,a rządzi młodsza nad bratem .. biedny :D
Nie chcieli osobnych pokoi to musieliśmy pół na różowo ,a pół na żółto pomalować :D
Też się boję bardzo ,Mój mi mówi ,że za dużo się martwię ,ale ja nie umiem inaczej. Mało czasu ,a tyle do ogarnięcia.
Ile Twoje pociechy mają lat?? U mnie jak widać to dwójka już duża ,teraz znowu w pieluszki będę wracać :p
Latek już trochę mam .. obawy większe niż kiedyś, kolejny strach przed porodem. Początek ,a już o tym myślę ,boję się znowu tego bólu. Ech.. pełno myśli.
A w jakim jesteś wieku ? Ja mam 33 lata a moje dzieci 8 i 5 lat :) u mnie też pełno myśli i obaw...

Do góry