reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

To u mnie rocznikowo będzie 9 i 11 lat. Chociaż ja też mam siostry o 6 i 9 lat starsze i róznica z wiekiem się zaciera ;).
@Ciaprok87 ja to na rybie i mleku najlepiej bym żyła :p i na ostre mnie bierze.
@Karola1322 dziś dzwoniłam i mam uwaga na 03 lipca :D ,a jeśli podejrzewam jak to powiedziała ciążę to muszę termin u położnej wychodzić ,czyli jechać do miasta i wbijać się pomiędzy pacjentki z prośbą o ustalenie terminu. Szok! Jednak trzeba będzie teściowej powiedzieć i poprosić ją o załatwienie bo jak już Wam pisałam pracuje w szpitalu. Chodziłam prywatnie przez dłuższy czas, ale wolałabym w końcu na kasę chorych. U mnie prywatnie nie mały wydatek jest.
@mohaaa ja miałam taki jeden dzień przed testem jeszcze co też zauważyłam inny kolor śluzu, myślałam ,że na okres ,a tu niespodzianka :) We wczesnej ciąży może tak być i nie ma co się martwić ;) ,dla spokoju możesz zadzwonić do lekarza.

Dziś odczuwam skutki rzucenia palenia ,kaszle i ciągnie mnie strasznie... echh..
Pogoda jak wczoraj nie rozpieszcza wcale ,ale i tak nawet nie chce mi się wychodzić, chociaż będę musiała bo lodówka pustoszeje i czas na zakupy.

aaaa i mam do Was pytanko bierzecie witaminy ,czy tylko kwas foliowy?? Ja ogólnie kwas ,ale jak pojadę na te zakupy to myśle ,czy nie zakupić na I trymestr. Kiedyś to kazali tylko kwas foliowy do 12 tygodnia , nie wiem ,czy się coś zmieniło :D

Ostatnia edycja:
reklama
Mój lekarz na urlopie, także nie zadzwonię. Postaram się nie denerwować, ale wczorajsza beta po 48h wzrosła o 52% i boje się, ze za niski ten wzrost

Czesc dziewczyny wczoraj wieczorem odebralam 2 wynik bhcg. Przyrost o 180% (dokladnie 50h uplynelo moedzy pierwszym a drugim pobraniem krwi) . Jak na poczatek 6 tc mam tylko 331 (wczesniej bylo 133). Wczoraj na usg to lekarz noe widzial zarodka. Mowil ze za wczesnie . A ostatnia@ mialam 5 kwoetnia. Czy mozliwe ze zaplodnoenoe bylo poznoej niz 14 dni po@?

To u mnie rocznikowo będzie 9 i 11 lat. Chociaż ja też mam siostry o 6 i 9 lat starsze i róznica z wiekiem się zaciera ;).
@Karola1322 dziś dzwoniłam i mam uwaga na 03 lipca :D ,a jeśli podejrzewam jak to powiedziała ciążę to muszę termin u położnej wychodzić ,czyli jechać do miasta i wbijać się pomiędzy pacjentki z prośbą o ustalenie terminu. Szok! Jednak trzeba będzie teściowej powiedzieć i poprosić ją o załatwienie bo jak już Wam pisałam pracuje w szpitalu. Chodziłam prywatnie przez dłuższy czas, ale wolałabym w końcu na kasę chorych. U mnie prywatnie nie mały wydatek jest.
@mohaaa ja miałam taki jeden dzień przed testem jeszcze co też zauważyłam inny kolor śluzu, myślałam ,że na okres ,a tu niespodzianka :) We wczesnej ciąży może tak być i nie ma co się martwić ;) ,dla spokoju możesz zadzwonić do lekarza.

Dziś odczuwam skutki rzucenia palenia ,kaszle i ciągnie mnie strasznie... echh..
Pogoda jak wczoraj nie rozpieszcza wcale ,ale i tak nawet nie chce mi się wychodzić, chociaż będę musiała bo lodówka pustoszeje i czas na zakupy.

aaaa i mam do Was pytanko bierzecie witaminy ,czy tylko kwas foliowy?? Ja ogólnie kwas ,ale jak pojadę na te zakupy to myśle ,czy nie zakupić na I trymestr. Kiedyś to kazali tylko kwas foliowy do 12 tygodnia , nie wiem ,czy się coś zmieniło :D

Czesc dziewczyny wczoraj wieczorem odebralam 2 wynik bhcg. Przyrost o 180% (dokladnie 50h uplynelo moedzy pierwszym a drugim pobraniem krwi) . Jak na poczatek 6 tc mam tylko 331 (wczesniej bylo 133). Wczoraj na usg to lekarz noe widzial zarodka. Mowil ze za wczesnie . A ostatnia@ mialam 5 kwoetnia. Czy mozliwe ze zaplodnoenoe bylo poznoej niz 14 dni po@?
hmm… 6 tydzień ? Ja miałam okres 6 kwietnia ,a jestem w 5 tygodniu ;)
Owulacja zawsze może się przesunąć.

Ostatnia edycja:
Ja miałam na koniec 5 tyg betę 1815, ale myśle, ze to nie ma znaczenia, ważne, ze rośnie

Skoro @ miałaś 5 kwietnia to dziś masz 5t0d, więc beta jest chyba OK, ważne, że ładnie przyrasta. Mogła się przesunąć owulacja albo mogło dłużej trwać zagnieżdżenie. Myślę, że nie masz się o co martwić, spokojnie poczekaj do usg i nie stresuj się, będzie dobrze:)

Późno masz wizytę ja bylam dziś z zaświadczeniem że jestem w ciąży to do tygodnia mię umówiła.. Jeśli chodzi o ten slus nie miałam w pierwszej ciąży a teraz też nie mam... Ja już nie pale 5 lat i nie miałam kaszlu

reklama
Cześć dziewczyny!
Byłam dziś u doktorka. Ostatnia miesiączka 28 marca, wyliczył poród na 2 stycznia. 6t1d :) widziałam maleńki zarodek! 24 maja na kolejne USG. Doktorek powiedział, że 9 tydzień to taki decydujący, jak w 9 będzie dobrze to już dobrze być powinno :) i powiedział mi bardzo ważna rzecz: trzeba wierzyć w to, że będzie dobrze, bo jak się nie będzie w to wierzyć, to dobrze nie będzie. Tak wiec, moje drogie wierzcie, że wszystko jest dobrze i tak tez będzie ;)

Do góry