reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Hej, ja idę w 8 tygodniu. Jak potrzebujesz receptę i zaświadczenie to wiadomo, że musisz iść jak najszybciej, tylko nie wiem czy już będzie coś widać, bo jak lekarz jeszcze nic nie zobaczy to raczej nie wystawi zaświadczenia. Ale może zaproponuje na tydzien zwolnienie i po tygodniu będzie coś więcej widać to wtedy wystawi zaświadczenie.
W tamtej ciąży szłam jak tydzień mi się spóźnił to szłam na l4 bo bałam się że mnie zwolnia a to była umowa zlecenie. A nie chce iść za wcześnie

reklama
W tamtej ciąży szłam jak tydzień mi się spóźnił to szłam na l4 bo bałam się że mnie zwolnia a to była umowa zlecenie. A nie chce iść za wcześnie
Z tego co wiem zwykle lekarze wystawiają zaświadczenie jeśli stwierdzą zarodek z bijącym sercem, wcześniej tylko zwolnienie dają na parę dni. Ale oczywiście wszystko zależy od konkretnego lekarza. Jeśli masz pracę fizyczną to powinnaś pomyśleć co zrobić, aby było najlepiej dla Ciebie i dziecka. Może spróbuj pogadać z lekarzem o Twojej sytuacji :)

Hej kiedy się wybierecie do lekarza? Tak się zastanawiam czy nie iść w pon potrzebuje receptę i do pracy zaświadczenie. Pracuje fizycznie
Ja byłam we wtorek jako że jestem po poronieniu pierwszej ciąży to wolałam iść w miarę szybko. Dostałam luteinę i mam się pokazać za 2 tygodnie :) pęcherzyk miał 6 milimetrów.

Na bieliźnie dziś dostrzegłam śluz koloru jasno brązowego albo żółtego, ciężki stwierdzić jaki to kolor. Myślicie zeby się zgłosić do gin? Trochę się martwię

W którym dniu po spodziewanej @ jesteś?
Ja 19 dniu po iui dostałam brunatne plamienia i mam je już szósty dzień, biorę luteine i duphaston, jutro mam wizyte
Na bieliźnie dziś dostrzegłam śluz koloru jasno brązowego albo żółtego, ciężki stwierdzić jaki to kolor. Myślicie zeby się zgłosić do gin? Trochę się martwię

Na Twoim miejscu bym się zgłosiła. Lepiej dmuchać na zimne :) będziesz spokojniejsza

Ja 19 dniu po iui dostałam brunatne plamienia i mam je już szósty dzień, biorę luteine i duphaston, jutro mam wizyte
3 dni po spodziewanej miesiączce. We wtorek i w środę zrobiłam test i oba wyszły pozytywne. Gdy byłam ostatnio u gin w 8 dniu cyklu, powiedział mi, ze pęcherzyk ma 17 mm, ale endometrium jest cienkie albo nierówne (Nie pamietam już) i ze szanse na ciąże w tym cyklu są niewielkie, ale ze różne cuda już widział i kobiety zachodziły. Ja najwidoczniej zaszłam, tylko teraz się boje, ze zarodek się nie utrzyma :(

W styczniu miałam tez brunatne plamienia, ale wyglądały zdecydowanie gorzej niż to dzisiejszy i były faktycznie brunatne. Niestety nie zwiastowało to niczego dobrego :( ale trzymam kciuki za Ciebie, jutro wszystko się okaże :) który masz dzień cyklu?

reklama
3 dni po spodziewanej miesiączce. We wtorek i w środę zrobiłam test i oba wyszły pozytywne. Gdy byłam ostatnio u gin w 8 dniu cyklu, powiedział mi, ze pęcherzyk ma 17 mm, ale endometrium jest cienkie albo nierówne (Nie pamietam już) i ze szanse na ciąże w tym cyklu są niewielkie, ale ze różne cuda już widział i kobiety zachodziły. Ja najwidoczniej zaszłam, tylko teraz się boje, ze zarodek się nie utrzyma :(
Ja dostałam te plamienia w 5 dniu po spodziewanej @
Sama się bardzo stresuje że może to być najgorsze, nie chce dopuszczać do siebie tej myśli ale sama przychodzi

Do góry