Ropuszka666
Fanka BB :)
Dzisiaj znów ketonów było tylko śladowe ilości (+/-) ale dużo piłam coś ponad 2 L, a przed sen wypiłam z 2 szklanki. za to cukier na czczo 108, ale zapomniałam zjeść ostatniego posiłku ok 21:30 ( tylko wbiłam insulinę i poszłam spać) a na Kolacje o 20:00 zjadłam chleb biały ( bo miałam taką ochotę ja nigdy) z szynka i ogórkiem i sałatą ( cukier po 1 godzinie to 121) Wiec podejrzewam, że ten cukier na czczo był bo za mało zjadłam, czy dobrze myślę?
A wiec albo musisz zmienić diabetologa albo nie ogarniesz tego . Ja mam ten sam problem i zaczynałam od 6 jednostek i już w tej chwili przyjmuje 22 jednostki po ponad miesiącu od wykrycia . Niestety dużo zależy o której chodzisz spać i o której przyjmujesz ostatni posiłek i co przede wszystkim . Picie mleka i białego pieczywa tu Ci na bank nie pomoże w dobrych wynikach. Ja chodzę spać późno bo o 1 w nocy i kolacje jem o 21 ale o 22:30 jem jeszcze mała przekąskę i o 23:30 daje insulinę. Co tydzień wysyłam wyniki mailowo mojej lekarce i ona zmienia mi dawki insuliny . To co Ty przyjmujesz insuliny toniesz nic i nie ma szans żebyś miała niskie cukry i pozbyła się ketonów .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom