reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Kejka dlatego moj schiz siega zenitu i slatek nie jadam teraz[emoji4]a bardziej sie nie zaglebiam[emoji39]no i raczej mamy kilka "swoich" miejsc co oczywiscie nie wyklucza ,ze moge cos zlapac ,tylko z drugiej strony nie bede az tak przesadzac[emoji4]w niedziele obiadek na miescie musi byc[emoji16]

@Paskudztwo hmm chyba powinnas jednak jesc,niedozywienia dzieci wewnatrzmaciczne zdarzaja sie bardzo rzadko wiec jelsi juz ucierpisz na tym Ty..twoje zeby,skora ,wlosy ,narzady...wydaje mi sie ,ze to nie za dobre podejscie:/

@dreamscometrue ja mam refundowany clexane ,place 36 zl za 10szt,normalnie 140 a neoparin moge kupic za 3.20 za 10 szt ale moj lekarz bardziej sklania sie do clexane,choc to podobno to samo.
Wczoraj badalam krzepliwosc,chyba jest w porzadku[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Kejka dlatego moj schiz siega zenitu i slatek nie jadam teraz[emoji4]a bardziej sie nie zaglebiam[emoji39]no i raczej mamy kilka "swoich" miejsc co oczywiscie nie wyklucza ,ze moge cos zlapac ,tylko z drugiej strony nie bede az tak przesadzac[emoji4]w niedziele obiadek na miescie musi byc[emoji16]

@Paskudztwo hmm chyba powinnas jednak jesc,niedozywienia dzieci wewnatrzmaciczne zdarzaja sie bardzo rzadko wiec jelsi juz ucierpisz na tym Ty..twoje zeby,skora ,wlosy ,narzady...wydaje mi sie ,ze to nie za dobre podejscie:/

@dreamscometrue ja mam refundowany clexane ,place 36 zl za 10szt,normalnie 140 a neoparin moge kupic za 3.20 za 10 szt ale moj lekarz bardziej sklania sie do clexane,choc to podobno to samo.
Wczoraj badalam krzepliwosc,chyba jest w porzadku[emoji4]

w takim razie ja tez mam refundowane:D no ale roznica w cenie jest.... wyniki mam takie same...

@dreamscimetrue roznica w cenie jest kolosalna,a pomysl brac to bez refundacji:/
Ja biore clexane ale nie wydaje na te inne leki co Ty wiec moge sobie pozwolic no i lekarz mowil ,ze woli to...bo tez chcialam neoparin brac,tym bardziej ,ze z clexanem jest problem z dostepnoscia:/

@Lovi23 , @Funia90 , jasne, że to nie jest zbyt zdrowe, ale staram się jeść. Jak na razie mała rośnie proporcjonalnie, wyniki mam idealne, włosy i paznokcie lepsze niż przed ciążą. Ojciec dziecka jest dietetykiem, a ja pasjonatką żywienia i studentką psychodietetyki, więc wiem czego i ile potrzebujemy i staram się te minimum dostarczać :tak:
Ale zmartwień mam sporo - tatuś jednak nie chce tworzyć rodziny, a być dochodzącym tatą :( I czasem wpadam w taką rozpacz...

@dreamscimetrue roznica w cenie jest kolosalna,a pomysl brac to bez refundacji:/
Ja biore clexane ale nie wydaje na te inne leki co Ty wiec moge sobie pozwolic no i lekarz mowil ,ze woli to...bo tez chcialam neoparin brac,tym bardziej ,ze z clexanem jest problem z dostepnoscia:/

Powiem Ci ze nie widzę różnicy w wynikach... więc nie wiem o co chodzi...

---24tc---

@Lovi23 , @Funia90 , jasne, że to nie jest zbyt zdrowe, ale staram się jeść. Jak na razie mała rośnie proporcjonalnie, wyniki mam idealne, włosy i paznokcie lepsze niż przed ciążą. Ojciec dziecka jest dietetykiem, a ja pasjonatką żywienia i studentką psychodietetyki, więc wiem czego i ile potrzebujemy i staram się te minimum dostarczać :tak:
Ale zmartwień mam sporo - tatuś jednak nie chce tworzyć rodziny, a być dochodzącym tatą :( I czasem wpadam w taką rozpacz...
O kurczę to nie byliście razem wcześniej? Jeśli mogę spytać...

---24tc---

@dreamscometrue bo to jest ten sam lek,tylko podobno produkcji chinskiej a polskiej dystrybucji...mnostwo dziewczyn go bierze i jest w porzasiu[emoji4]
A jakie badania z krzepliwosci robisz tak z ciekawosci?

@dreamscometrue bo to jest ten sam lek,tylko podobno produkcji chinskiej a polskiej dystrybucji...mnostwo dziewczyn go bierze i jest w porzasiu[emoji4]
A jakie badania z krzepliwosci robisz tak z ciekawosci?

1505932189-aaaaaa.png

---24tc---

O kurczę to nie byliście razem wcześniej? Jeśli mogę spytać...

---24tc---
Byliśmy. W 15tc powiedział, że nie widzi dla siebie miejsca w tworzeniu rodziny, siebie w roli ojca itp. A to on nalegał na dziecko. Ja niezbyt chciałam, bo miałam problemy zdrowotne (od 13r.ż. PCOS - zniknęło w rok temu bez farmakologii, potworniak na jajniku, hiperprolaktynemia - zaszłam w ciążę w trakcie kuracji dostinexem). Wszyscy znajomi są w szoku, bo jak widzieli nas razem to byli przekonani, że niedługo ślub itp. Może jak mała przyjdzie na świat to zmieni zdanie. Nie spodziewałam się czegoś takiego po nim. Bo naprawdę było jak w bajce. W dodatku jest starszym o 9 lat mężczyzną.

reklama
To ja to samo plus jeszcze d-dimery i fibrynogen choc wiem ,ze one w ciazy rosna

Do góry