reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry :)

Praktycznie taka sama historia jak u mnie... z tym, że poród w 24tc również przez niewydolność szyjki.
Teraz mam założony szewek od 16 tc.

Pewnie pełna obaw?
Jaka masz teraz szyjke?
Teraz mam 3,2 cm więc teoretycznie jest ok ale ze względu na tą pierwszą ciążę mój lekarz prowadzący nie czekał aż się zacznie skrecac tylko odrazu szew. (W pierwszej ciąży trafiłam do szpitala z krwawienie po badaniu okazało się że szyjka już zgladzona i dwu centymetrowe rozwarcie ale dziecko było zbyt małe żeby przeżyć.) Boję się strasznie tym bardziej, że nie łatwo mi w ciążę zajść bo mam pco. Teraz cały czas dużo odpoczynku luteina magnez itd. Atrakcjami dla mnie staly się wyjścia do lekarza i na badania. Myślę że doskonale mnie rozumiesz[emoji1]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz mam 3,2 cm więc teoretycznie jest ok ale ze względu na tą pierwszą ciążę mój lekarz prowadzący nie czekał aż się zacznie skrecac tylko odrazu szew. (W pierwszej ciąży trafiłam do szpitala z krwawienie po badaniu okazało się że szyjka już zgladzona i dwu centymetrowe rozwarcie ale dziecko było zbyt małe żeby przeżyć.) Boję się strasznie tym bardziej, że nie łatwo mi w ciążę zajść bo mam pco. Teraz cały czas dużo odpoczynku luteina magnez itd. Atrakcjami dla mnie staly się wyjścia do lekarza i na badania. Myślę że doskonale mnie rozumiesz[emoji1]

U mnie szyjka też ma 3 cm . Bynajmniej tyle miała w szpitalu przed zakladaniem szewka.

Masz teraz też badana szyjke macicy ? Tzn ile ona dokładnie mierzy ?

A czemu masz to echo? Przepraszam że pytam ale nie znam się

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Echo zaproponowała Pani genetyk powiedziała, że jest ok ale ze względu na pierwszą ciążę chcą wszystko sprawdzać teraz. Powiedziała że po martwych urodzeniach należą mi się takie badania więc skorzystamy. Mój lekarz powiedział też że warto to zrobić.

Hej Dziewczyny

Dzieki wielkie za polecenie Aliexpess! Nigdy wczesniej nie slyszalam o tej stronie a teraz jestem zachwycona bo sciagnelam sobie aplikacje I ustawilam walute na funta i ceny naprawde sa bardzo atrakcyjne! Czekam na100% potwierdzenie plci I zaczne szalec ;)!

Trzymam kciuki za wizytujace mamuski!!! Czekamy na wiesci!!!

Milego dnia :)

Kusicie tym ali. Ja nawet kiedys zamowilam kilka rzeczy ale pozniej uznalam, ze to skarbonka jest a produkty nie zawsze najlepszej jakosci. Moze jak potwierdzi sie chlopak to cos zamowie, bo dla dziewczynki mam tyle, ze az za duzo [emoji6]

Powodzenia na wizytach! Czekam na same dobre wiadomosci [emoji4]

U nas dzis chlodniej, nawet balkon zamknelam. Pomalowalam paznokcie i czekam az wyschna. Pozniej lece do kuchni robic kapusniak, bo mnie naszla ochota [emoji4] Smaki w tej ciazy mam zupelnie inne niz z corka wiec wcale nie bede zdziwiona jak ten siusiak sie potwierdzi. Chociaz snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam dziewczynke [emoji6]

@kass.es gratuluje decyzji o l4 [emoji16]
Mnie naszło na prawdziwy, konkretny żurek z boczkiem i białą kiełbasą na zakwasie:) już się gotuje. A dziś miałam podobny sen: śniło mi sie, że karmiłam cycem swojego bubka. Jak się przebudziłam to pierwsza myśl o Boże muszę poczytać o tym jak się karmi bo nic nie wiem:/

Witaj @wiki86!

Dziewczyny, powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki za piękne zdjęcia i dobre wieści.

@kass.es to chyba dobra decyzja z l4, zazdroszczę Ci!
Ale potem myślę o naszych biednych leżących dziewczynach, Dreams, Lovi i innych, i jednak muszę docenić to, że choć ciężko mi do pracy chodzić, to jednak po pracy mogę iść na spacer.
Albo pilates - byłam wczoraj, bardzo fajnie było, choć przy dziewczynach w 30. tyg ciąży to ja na ciężarną nie wyglądałam, tylko na obżartą bobem [emoji12]

Mnie naszło na prawdziwy, konkretny żurek z boczkiem i białą kiełbasą na zakwasie:) już się gotuje. A dziś miałam podobny sen: śniło mi sie, że karmiłam cycem swojego bubka. Jak się przebudziłam to pierwsza myśl o Boże muszę poczytać o tym jak się karmi bo nic nie wiem:/
Nauczą Cię w szpitalu przystawiać, albo położna na wizycie :)
Czytanie raczej niewiele da, każde dziecko inne, każdemu inna pozycja może odpowiadać

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Witaj @wiki86!

Dziewczyny, powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki za piękne zdjęcia i dobre wieści.

@kass.es to chyba dobra decyzja z l4, zazdroszczę Ci!
Ale potem myślę o naszych biednych leżących dziewczynach, Dreams, Lovi i innych, i jednak muszę docenić to, że choć ciężko mi do pracy chodzić, to jednak po pracy mogę iść na spacer.
Albo pilates - byłam wczoraj, bardzo fajnie było, choć przy dziewczynach w 30. tyg ciąży to ja na ciężarną nie wyglądałam, tylko na obżartą bobem [emoji12]
Oooooo bobu mi się chce

U mnie szyjka też ma 3 cm . Bynajmniej tyle miała w szpitalu przed zakladaniem szewka.

Masz teraz też badana szyjke macicy ? Tzn ile ona dokładnie mierzy ?
od początku lipca na każdej wizycie mam mierzona przed zabiegiem u mojego lekarza miała 3,2 w szpitalu przed zabiegiem 3,5 im wyszła pomiar robiony przez innego lekarza i teraz w sobotę na wizycie 3,2. Mówił że na każdej wizycie będziemy mierzyć. No i oprócz tego będę robić kontrolne wynazy czy nie ma bakteri. Stosuje płyn ochronny do higieny intymnej probiotyk lacibios femina no i zalecenie lekarza chodzenie jak najwięcej bez bielizny. Chyba nawet o tym wczoraj pisałyscie.

reklama
Zaraz zaczynam obczajanie na Ali. Zobaczę czy coś mi wpadnie w oko.
Kurczę już chyba schizuję...od ponad dwóch tygodni boli mnie podbrzusze, cały czas. Najpierw to był ból jak na okres, od ponad tygodnia tak jakby jajniki. Taki ból kłujacy i kolkowy. Byłam u swojego lekarza i w USG wszystko było ok, badała mnie też na fotelu. Parę dni później złapał mnie taki ból kolkowy w okolicach jajnika, który promieniował aż do miejsca gdzie jest talia. Spanikowałam i pojechałam na SOR. Lekarz zadecydował, że mam zostać w szpitalu. Porobili mi badania z krwi, moczu, USG płodu, jamy brzusznej, ginekologiczne i stwierdzili brak stanu zapalnego i hiperkę bo jeden jajnik mam ponad 3cm na ponad 5 cm. Potem leżałam kilka dni w szpitalu tylko na kroplówkach z paracetamolu i rozkurczowych. Wyszłam, lekarz mówił, że dolegliwości mogą się jeszcze utrzymywać...Dzisiaj nie mogłam spać od 3 tak mnie bolały te jajniki z dwóch stron jak leżałam. Dobrze, że mam tą poduszkę C to tak się układałam, żeby znaleźć sobie jakąś dogodną pozycję. Nie boli mnie jedynie jak siedzę. Jak chodzę to boli raz bardziej raz mniej. I teraz nie wiem czy mam jechać do innego szpitala pytać co mi jest czy po prostu to przeczekać. Być może te bóle są od rosnącego dziecka tylko ja jakoś bardziej to odczuwam...sama nie wiem :(

Do góry