reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mówisz o posiewie z pochwy? Jeżeli to candida albicans to musisz wiedzieć że to grzyb który naturalnie występuje w naszej florze bakteryjnej. Być może masz jego niewielki przerost. Radziłabym ograniczyć cukry proste w diecie typu: białe pieczywo, ziemniaki, makaron pszenny, słodkie owoce i przede wszystkim cukier i słodycze. Czasem dieta jest lepsza od antybiotyków. Dwa lata męczyłam się z różnymi infekcjami a leki tylko pogarszaly sprawę. Dopiero jak wzięłam się ostro za dietę pomogło. Bardzo dobre są też probiotyki albo te naturalne typu kefir, zsiadle mleko, kiszone ogórki i kapustą albo w postaci kapsulek, mi ginekolog zalecala sanprobi superformula albo vivomixx.
Ja bralam dwa antybiotyki w ciągu miesiąca. Najpierw paciorkowiec gbs potem ta klebsiella. Stad grzyb bo organizm jest osłabiony. Brałam sanprobi.

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
W pierwszej ciąży miałam co chwilę jakiegoś grzyba :/ globulki, tydzień był spokój i znowu wracał. Na szczęście od porodu już nie wrocil. Ostatni posiew miałam ok. Teraz muszę zrobić 31 lipca

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W pierwszej ciąży miałam co chwilę jakiegoś grzyba :/ globulki, tydzień był spokój i znowu wracał. Na szczęście od porodu już nie wrocil. Ostatni posiew miałam ok. Teraz muszę zrobić 31 lipca

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie normalnie też nic nie łapie, ale od wczoraj mnie swędzi i szczypie. Dobrze ze dziś do gin idę. Ale to już drugi raz w tej ciąży

Mnie od wczoraj męczy straszny ból głowy. Miałam już w pierwszym trymestrze taka kilkudniowa fazę. Mam nadzieje ze tym razem nie potrwa to długo. Macie jakieś domowe sposoby na walkę z tym cholerstwem?

Mnie też męczyły strasznie bóle głowy, zwłaszcza na zmianę pogody. Jedyny ratunek Apap. Koleżanka twierdziła, że od 4 miesiąca można brać coś silniejszego, ale wolałam nie nadużywać.

Nie załamuj mnie. Mnie bardziej ta klebsiella przeraza. Wszystko mam wzrost bardzo obfity już po leczeniu....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Mi leczenie zajęło 2 lata. Na początku swedziało a potem piekło tak ze prawie w depresję popadłam. Wydałam bardzo dużo kasy na wizyty i leki. Mi leki tylko potegowaly dolegliwości. Znowu bakterii miałam niewiele, potem po tych globulkach i masciach byłam tak osłabiona że przyplatal się grzyb:/

Mi leczenie zajęło 2 lata. Na początku swedziało a potem piekło tak ze prawie w depresję popadłam. Wydałam bardzo dużo kasy na wizyty i leki. Mi leki tylko potegowaly dolegliwości. Znowu bakterii miałam niewiele, potem po tych globulkach i masciach byłam tak osłabiona że przyplatal się grzyb:/
Ja w sumie nigdy takich problemów nie mialam. Raz tylko jak kiedyś miałam problem z zebem to dostałam antybiotyk silny i wtedy miałam masakre, ani chodzić ani siedzieć dosłownie myślam że mi wypali wszystko tam

reklama
Do góry