reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzięki kass.es :) musimy wszystkie wierzyć, że będzie dobrze. Ja też sie bardzo martwię. Napiszę Wam czym najbardziej. Jakiś miesiąc temu szef mnie wysłał na "ekspedycję" wyczyszczenia generatora, który chcemy sprzedać za granicę (pracuję w firmie wielobranżowej, zajmujacej sie m.in.handlem w sieci i na co dzień siedzę co prawda przy biurku i obsługuję klientów, ale akurat tym razem potrzebowali mnie do pomocy i wyszło jak wyszło). Do czyszczenia używaliśmy środka NITRO. Takie silne *****, emitujące dość toksyczne opary. Wdychałam to przez dwa dni po kilka godzin. I to mnie przeraża :( nie wiedziałam ze jestem w ciąży, a teraz cały czas mi to spędza sen z powiek.

W ciągu pierwszego miesiąca (czyli wtedy kiedy jeszcze nie wiemy o ciąży bo to przed planowaną miesiączką) nie szkodzimy dzidziusiowi bo wszystko co mogloby na niego zle zadziałać zadziałałoby w sposób poronny, dopiero po pierwszym miesiącu gdy już jest tam wszystko ładnie zagnieżdżone może coś działać źle na dzidzię, czyli nie masz się co martwić :)

reklama
Nam udalo sie za 3 razem ale starania byly mega slabe, nawet bardzo sie zdziwilam jak zobaczylam 2 kreski. W pierwsza ciaze udalo sie zajsc w 2 cyklu.
A piersi urosly z 80C do D.

W ciągu pierwszego miesiąca (czyli wtedy kiedy jeszcze nie wiemy o ciąży bo to przed planowaną miesiączką) nie szkodzimy dzidziusiowi bo wszystko co mogloby na niego zle zadziałać zadziałałoby w sposób poronny, dopiero po pierwszym miesiącu gdy już jest tam wszystko ładnie zagnieżdżone może coś działać źle na dzidzię, czyli nie masz się co martwić :)

Cudownie by było, gdyby faktycznie tak to działało :) dzieki za podniesienie na duchu!

Wszystko idealnie jesteśmy przeszczesliwi!!! Duza dzidzia 6cm i na 70% Zosia [emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Nam udalo sie za 3 razem ale starania byly mega slabe, nawet bardzo sie zdziwilam jak zobaczylam 2 kreski. W pierwsza ciaze udalo sie zajsc w 2 cyklu.
A piersi urosly z 80C do D.
u nas właśnie w pierwszym cyklu szaleliśmy ale omineliśmy owulację bo nie było jak, a w drugim cyklu był seks tylko w owulację i się udało, a byłam nastawiona że nie

Cudownie by było, gdyby faktycznie tak to działało :) dzieki za podniesienie na duchu!
w poprzedniej ciąży na początku wzięłam tabletkę której w ciąży nie można, i piłam alkohol i potem miałam schizę i pół internetu przeszukałam i wszysscy lekarze tak się wypowiadali :)

Dream gratulacje.

Co do naszych starań. To postanowiliśmy zacząć próbować z kwietniu zeszłego roku. Więc praktycznie rok się staraliśmy. Konsultowałam się z lekarzami w UK i przez pól roku jedyne co stwierdzili to to że nie owuluje. Pobierali mi dwa razy w miesiącu krew do badań ale nie wiedzieli jaka jest przyczyna, więc mój ginekolog stwierdził że to prawdopodobnie przez zbędne kilogramy... :/ Możecie sobie wyobrazić jak się czułam. Nigdy nie należałam do najszczuplejszych ale raczej nie przeszkadzały mi moje kobiece kształty i mojemu mężowi też - nie mam chorobliwej nadwagi. Lekarz powiedział że mi nic nie przepisze dokupi nie zrzucę 5 kg - więc wykupiłam sobie karnet na siłownie, niecały miesiąc później okazało się że jestem w ciąży XD.

Dream gratulacje.

Co do naszych starań. To postanowiliśmy zacząć próbować z kwietniu zeszłego roku. Więc praktycznie rok się staraliśmy. Konsultowałam się z lekarzami w UK i przez pól roku jedyne co stwierdzili to to że nie owuluje. Pobierali mi dwa razy w miesiącu krew do badań ale nie wiedzieli jaka jest przyczyna, więc mój ginekolog stwierdził że to prawdopodobnie przez zbędne kilogramy... :/ Możecie sobie wyobrazić jak się czułam. Nigdy nie należałam do najszczuplejszych ale raczej nie przeszkadzały mi moje kobiece kształty i mojemu mężowi też - nie mam chorobliwej nadwagi. Lekarz powiedział że mi nic nie przepisze dokupi nie zrzucę 5 kg - więc wykupiłam sobie karnet na siłownie, niecały miesiąc później okazało się że jestem w ciąży XD.

Wow to tak jak u mnie. Owulacja była nawet całkiem prawidłowa, ale kilogramów, zwłaszcza tych w okolicy brzucha - za dużo. Schudłam 18kg i od razu zaszłam. To ponoć chodzi o złe ukrwienie macicy, jesli tam są złogi tłuszczu to jest ona słabo i unerwiona i ukrwiona, a tym samym nie działa prawidłowo. Chyba coś w tym jest, jak myślisz?
Zeszłam w rok z haczykiem z rozmiaru 42-44 do 38/40

reklama
Do góry