reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja już po badaniach. Kolejny raz angielska służba zdrowia dała popis w postaci pani, która robiła moje usg. Przez całe badanie prawie nie odezwała się słowem, tylko w grobowej ciszy i ze zmarszczonymi brwiami, robiła jakieś pomiary. Nie powiedziała ani słowa na temat co robi, co widzi. Mój mąż miał dobry widok na ekran... ja nie widziałam nic, jak spróbował głowę przekrzywić to dostałam reprymendę żeby brzucha nie napinać. Po paru minutach pani powiedziała że wszystko wygląda okej i teraz mam iść na pobranie krwi (test Pappa-a w Anglii jest refundowany i robią go na prenatalnych jeśli kobieta wyrazi zgodę). Jak zapytałam się czy dostaniem zdjęcia, powiedziała że za opłatą pięciu funtów, na którą nie byliśmy przygotowani... No ale widząc moją minę dała nam je na "krechę".
Trochę szkoda że taka magiczna chwila jak zobaczenie dziecka po raz pierwszy (nie wiedzieli że miałam wcześniej skan prywatny), trwała dosłownie 5 sekund jak pani wreszcie odwróciła ekran w moją stronę i zakończyła badanie. Jestem coraz bardziej zniesmaczona opieką w moim mieście :(

reklama
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Maluch ma ponad 6 cm i wszystko ok tylko zmienił mi się termin porodu na 1 stycznia 2018- sama do siebie się śmieje!

Chciałam wam coś pokazać. Różnica pomiędzy to około 9 dni.
Ale te nasze dzieci rosną !!!
1498220725-aaaaaa.jpeg

U nas z imionami jest jeszcze niewiadoma, ale niestety dla dziewczynki mało ktore mi się podoba. Padło na Kornelię i chyba zdania nie zmienię, natomiast co do chłopczyka to albo Mikołaj albo Bruno :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas dla dziewczynki byłaby Kornelia, a mamy już Oliwię. Dla chłopca podoba mi sie Sebastian, który w ogóle nie jest popularny i to mnie cieszy (lub ewentualnie Aleksander). Mąż wolałby Marcela...a ja sie nie umiem przekonać.
Kochana mam Cię w terminie porodu [emoji106] a wizyt żadnych nie masz zaplanowanych?

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Lisianna przykro sie czyta o opiece jaka jest u Was ;( ale najważniejsza wiadomość ze z dzidziusiem wszystko w porządku ;*

Michasia gratulacje ;) super zdjęcia ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lisianna ja mam wrażenie, ze w Anglii w kwestii opieki zdrowotnej to jakieś sredniowiecze jest. Ale dobrze, ze maluch zdrowy [emoji5]

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Do góry