reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Może dziewczyny wychodzimy na prostą, ja dziś z rana musiałam zająć się swoimi zwierzęcymi "dziećmi", mieliśmy wycieczkę do weta. Z tego wszystkiego dopiero teraz jem kanapki, a wcześniej tak mi było niedobrze i chyba wychodzi, że to z głodu.
Codziennie pijam mleko albo jem chrupki z mlekiem czy kombinuje sobie jakąś mleczna zupkę, po prostu je bardzo lubię, a mam dostęp do mleka prosto od krowy, pasionej na trawie więc to takie PRAWDZIWE mleko. Większy problem mam z jajkami, lubię ale się nie zajadam.
Jeśli chodzi o kawę, to lekarz mi nie zabronił powiedział, że nie widzi przeciwwskazań. Ale ja pijam na ogół rozpuszczalną z dużą ilością mleka więc to raczej niby kawa, a teraz nadszedł sezon letni więc kawy z lodami na pewno sobie nie odpuszczę.
Jeśli chodzi o owoce to wręcz się rzucam, a nigdy specjalnie owocowa nie byłam. Może mi brakuje po tak długiej zimie, albo Fasola woła :)

reklama
Wczoraj wieczorem miałam różowy śluz. Się przestraszylam więc dziś rano byłam u gin. Dostałam tabletki duphaston do polykania. Na usg wszystko ok, pecherzyk ciazowy widać wszystko ok, tylko zarodka jeszcze nie widać

Ja wczoraj miałam właśnie taki śluz, w zasadzie to była taka galaretka ale dziś już nie ma śladu po nim. Dzwoniłam do lekarza ale niestety ma wyłączony telefon i nie wiem co mam robić, czy iść tego 25.05 na wizytę kontrolną czy odpuścić i iść w ustalonym terminie 8.06.

@marta64 Fajnie tak od ręki dostać się do
Lekarza :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny,
czytam Was od początku, ale dołączam dopiero teraz, bo jestem po wczorajszej wizycie u lekarza i wiem, że wszystko ok, serduszko bije :). Jestem teraz w 6t5d i mam okropne mdłości. Ostatnią miesiączkę miałam 06.04 więc termin wychodzi mi chyba coś ok 10.01.2018, zapomniałam się spytać lekarza na wizycie, ale pewnie coś koło tego.
Mam już jedną córeczkę, która w sierpniu skończy 2 latka i w pierwszej ciąży też miałam okropne mdłości, ale na szczęście minęły ok 14 tygodnia, wiec teraz odliczam czas do tego terminu :)

Witaj :) też mam córkę, która w lipcu kończy 2 lata :)

Ja mleko toleruje jedynie w kawie przy kazdym innym nawet bez ciazy mnie odrzuca :-) U części z was mdlosci juz mina a reszta bedzie z nimi walczyć.

Cześć,

podczytuje Was, ale się nie udzielam. Nie mam najlepszych dni, ale pocieszające jest to, że nie jestem sama wnioskując po Waszych wypowiedziach. Nie wymiotuję, ale jeść dalej nie mogę. Mięsa do buzi nie jestem w stanie wziąć choć początkowo mogłam jeść tylko mięcho, ba! nawet nie mogę na nie spojrzeć. Szczytem jest kawałek chudej wędliny, przyswajam indyka albo kurczaka w galarecie z warzywami. Obiady- najlepiej warzywa albo zupy... owoce, ale to w takich ilościach jak dla niemowlaka... i jeszcze lody, najlepiej sorbety. Mogę też jeść serki i sery. Mdli mnie bez jedzenia, po jedzeniu. Muszę się zebrać w tym tygodniu na badania... Jestem strasznie płaczliwa, bolą mnie piersi i mam straszne zaparcia, na które mało co mi już teraz pomaga... pani doktor kazała mi pić Lactulosę, ale boję się pić w 1 trymestrze bo opinie są podzielone więc próbuję dalej naturalnych sposobów.

Pogoda piękna więc stacjonuję dziś na tarasie.

Miłego dnia :-)

Witam nowe mamusie i gratulacje dobrych informacji dla pozostałych, które są po wizytach :-)

Cześć,

podczytuje Was, ale się nie udzielam. Nie mam najlepszych dni, ale pocieszające jest to, że nie jestem sama wnioskując po Waszych wypowiedziach. Nie wymiotuję, ale jeść dalej nie mogę. Mięsa do buzi nie jestem w stanie wziąć choć początkowo mogłam jeść tylko mięcho, ba! nawet nie mogę na nie spojrzeć. Szczytem jest kawałek chudej wędliny, przyswajam indyka albo kurczaka w galarecie z warzywami. Obiady- najlepiej warzywa albo zupy... owoce, ale to w takich ilościach jak dla niemowlaka... i jeszcze lody, najlepiej sorbety. Mogę też jeść serki i sery. Mdli mnie bez jedzenia, po jedzeniu. Muszę się zebrać w tym tygodniu na badania... Jestem strasznie płaczliwa, bolą mnie piersi i mam straszne zaparcia, na które mało co mi już teraz pomaga... pani doktor kazała mi pić Lactulosę, ale boję się pić w 1 trymestrze bo opinie są podzielone więc próbuję dalej naturalnych sposobów.

Pogoda piękna więc stacjonuję dziś na tarasie.

Miłego dnia :-)

Witam nowe mamusie i gratulacje dobrych informacji dla pozostałych, które są po wizytach :-)

Witaj!
Piersi również nadal mam wrażliwe, cały weekend przeryczalam (mieliśmy powiedzieć rodzinie o ciąży ale nie miałam nastroju), mdłości mam dzisiaj ale bardzo delikatne, jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą. Zaparcia też mi dokuczały ale udało mi się je zwalczyć. Zrób badania :)

U nas pieknie ciepło ale gdzieś w oddali słyszałam grzmot :) Mogłaby przyjść burza - uwielbiam ! :)

Już po wizycie. Wszystko zdrowe, czyste jak to powiedział lekarz :) A co do malucha to ma ok 11mm, 7my tydzien. Przepisal mi Duphaston 2x dziennie na pojawiające się plamienia. Swoją drogą nie wiedziałam, że to kosztuje 80 zl (dwa opakowania). Dobrze, ze mam spore oszczedności, z myślą o potomku :) ważne żeby zdrowe było! Dziewczyny, ktore łykają ten lek - wiecie może ile mam tego "wybrać"? W dwoch opakowaniach jest razem 40 tabl. Całość? Z ekscytacji zapomniałam dopytać. No i badania. Na tydzień przed kolejną wizytą - a ta za miesiac :)

Witaj!
Piersi również nadal mam wrażliwe, cały weekend przeryczalam (mieliśmy powiedzieć rodzinie o ciąży ale nie miałam nastroju), mdłości mam dzisiaj ale bardzo delikatne, jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą. Zaparcia też mi dokuczały ale udało mi się je zwalczyć. Zrób badania :)

U nas pieknie ciepło ale gdzieś w oddali słyszałam grzmot :) Mogłaby przyjść burza - uwielbiam ! :)

A jeśli mogę zapytać co pomogło Ci na zaparcia? Bo ja już próbuję wszystkiego co naturalne...

U mnie było podobnie z mdłościami, ale im dalej tym jest gorzej... :]

Jutro się chyba zbiorę, a jak nie to do piątku i ogarnę te badania bo wizyta coraz bliżej. W środę za tydzień mam umówione USG piersi i wtedy będę miała już wszystkie badania.

Jestem sina albo te czasy są jakieś inne albo ja jestem przedpotopowa i jest jakaś nowa moda. Czy wy ubezpieczycie niemowlaka? Dzwoni do mnie babka od ubezpieczeń dla dzieci , niewiem skąd wie no i na dodatek jest sens ubezpieczać 7mc dziecko???

reklama
Juz po wizycie moja fasolka ma podrosła i ma sie dobrze ;)
Dzis lekarz założył mi kartę ciazy [emoji7] w koncu zaczynam czuć sie w ciazy ;)

Wózek mam po starszej, x-lander x-move jestem mega zadowolona po moich nierównych drogach daje radę ;) ale nie wiem czy nie będe musiała kupić jakiegoś podwójnego wózka bo Zu będzie miała 15 miesiącu [emoji28] chyba ze będe chustowac ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Bbubbka namyslilas się? Mi się podoba abc design zoom ale kurcze z drugiej strony spory wydatek. Zawsze ktoś może pomóc a i bąble może będą trochę chodzić no chociaż iść gdzieś dalej to odpada. A sama się zastanawiam czy na początek kupić właśnie taki wózek..

No mojego to chyba udusze. Jestem głodna chcę zrobić kanapki a tu..chleba nie ma (cały wziął do pracy) , to weź zjedz sobie chipsy..;(

Do góry