reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dostalam info od adminki o aktualnyxh testach I konkursach.
Jak mozecie to wezcie udzial :)

Kochane,
w tej chwili są 2 testy i 2 konkursy na forum, może będą chciały w nich wziąć udział dziewczyny, a może wy same:) Proszę dajcie im znać:
Konkursy:
Do wygrania wózek STOKKE -https://www.babyboom.pl/rodzina/konk...graj_wozek_stokker_trailztm_grey_melange.html
Do wygrania jest jeden z 30 zestawów kosmetyków DOVE -https://www.babyboom.pl/rodzina/konkursy/konkurs_jestesmy_piekne.html
Do testów: 15 termoforów z pestek wiśni MediPartners
https://www.babyboom.pl/testy/test_termoforow_medipartners.html
Do testów 300 zestawów kosmetyków do włosów DOVE -https://www.babyboom.pl/testy/przetestuj_linie_kosmetykow_do_wlosow_dove_intensive_repair.html

reklama
Hej:)

Wybaczcie, ale wczoraj nie miałam kompletnie czasu, żeby wejść do tego coś mi tel świrował, a byłam cały dzień poza domem;/
Na wizycie ok, ale udało się tylko posłuchać serduszka dopplerem, bo ktoś mojej gince podwędził głowicę z aparatu od USG akurat tą do badania ciężarnych, więc wizyta bez podglądania malucha:( Więc dopiero 21.11 się zobaczymy na badaniach prenatalnych, muszę jakoś wytrzymać, ale póki szaleje w brzuszku to jestem spokojna, że u niego wszystko ok, więc jakoś dam radę:)

Apap
ale, że zostawiasz małą na calutki tydzień czy będziesz do niej przychodzić? Jejku ja bym się zatęskniła, jak na jedną noc młodego zostawiamy to co chwilę myślę co tam robi i w ogóle:oops: Na szczęście mój problemu nie ma, bo zawsze chętnie zostaje z jednymi czy drugimi dziadkami, więc to bardziej ja przeżywam. Powodzenia! No niestety większość się udziela tylko na zamkniętym, więc musimy my utrzymać wątek, żeby nam nie umarł;)

Shear
wow ale wielkoludek:D

Malwi ciesze się, że Twoja wizyta udana i u maluszka wszystko dobrze:) No też już spory człowieczek Ci wyrósł:) Nie zazdroszczę powtarzania glukozy, ale dasz radę!

Aniay do 1 już niedługo, w końcu odpoczniesz:tak:

Maryqska glukoza nie na czczo?:szok:

Oczekująca no niestety powoli się zaczną porody styczniówek, ale oby jak najwięcej z nas dotrwało jak najbliżej terminu:tak: Mi na każdej wizycie bada szyjkę czy zamknięta, twarda i wysoko, a Ty nie masz badania ginekologicznego na wizytach? - doczytałam, trochę dziwne to dla mnie, ale różni lekarze mają różne metody, ale może zapytaj na następnej wizycie po prostu, powiedz, że Cię to martwi to powinien sprawdzić.

HappyBabyMama ale wiesz, że sąsiadka mimo strasznej historii ma zdrowego bobaska, więc się nie ma co martwić na zapas, bo i przedwczesne porody dobrze się kończą, takie maluszki są silniejsze niż nam się wydaje:) Zobaczysz ok. 38 tygodnia będziesz już marzyła o tym kiedy wyjdzie:D

Iryski haha fajnie się Twój Mąż doszukuje podobieństwa:p
Oo to ja się do wytycznych za bardzo nie stosowałam, bo przed glukozą podjadałam jeszcze o 12 w nocy:p Pewnie dlatego miałam pierwszy raz w normie, bo zawsze mam za niski cukier, więc u mnie to wyszło na dobre:rofl:

@malami25 dobrze, że już w domu i wizyta dość szybko. Szkoda tylko, że rodzinkę choroba dopadła. Życzę zdrówka i żeby Ciebie nie rozłożyło bo możliwości leczenia teraz trochę ograniczone.

Ja mam USG za kazdym razem (wizyta mniej wiecej co 4tyg) a na fotel siadam co druga wizyte. Podobnie jest u mnie z badaniami tj. mocz i morfologia tez co druga wizyte. Pewnie gdyby wyniki nie byly dobre to kazalby robic co miesiac.
U mnie z kolei odwrotnie - badanie na fotelu na każdej wizycie (zwykle co 4 tygodnie), a usg co drugą. Szyjkę bada tylko na fotelu i zawsze twierdzi, że jest ok. Od jakiegoś 12 tygodnia mam tylko usg głowicą na brzuchu. Badania krew i mocz robię przed każdą wizycie, a do tego jeszcze biocenozę bo od początku ciąży mam infekcję intymną, której nie mogę wyleczyć. Tyle antybiotyków co dostałam na to w tej ciąży to nie zjadłam łącznie przez całe życie. Mam nadzieję, że lekarz wie co robi i maluchowi to nie zaszkodzi.

@malwi86 cieszę się że wszystko ok z dzidziusiem, ale nie zazdroszczę powtórki z glukozą:oo2: a jaki miałaś wynik tej glukozy?

wyszło mi 79 przed podaniem, po godz. 176, po dwóch 127, i doktor mówi, że za mało spadło i lepiej powtórzyć :/ jak trzeba to trzeba, ale tym razem biorę cytrynę ze sobą

@malwi86 super że z dzidzia wszystko w porządku :) ale słabo że musisz powtórzyć glukozę brrr. No ale jak mus to mus. Który to u Ciebie tydzień bo nie pamiętam?

Moja córa już bez mamy. Ciężko było się z nią rozstac. Ale podobno wszystko ok. Wspomina mamę ale spokojnie. A ja cieszę się wolnością :) zobaczymy co przyniosą kolejne dni

skończyłam 27 tc :) dobrze, że rozstanie przebiega bezproblemowo :)

@aniay podziwiam, że tak długo pracujesz, ale rozumiem, że pierwszego idziesz już na zwolnienie?

Ja tez ostatnio jestem totalnie zabiegana
Nie mam jak wejść poczytam
Całe dnie na nogach
A już północ wiec idę w kimono
Wizyta szybka, waga, ciśnienie, słuchanie serca;
I dostałam skierowanie na glukozę
Idę za tydzień i u nas nie trzeba iść na czczo, muszę się jeszcze umówić na usg po 28 tygodniu
Kolejna wizyta za 2 tygodnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to mamy podobne zalecenia :) fajnie, że nie musisz być na czczo, zapytam, może u mnie też nie trzeba, to wtedy byłoby lepsze do zniesienia. A usg będziesz robić zwykłe czy to trzecie prenatalne?

@HappyBabyMama ja też nie lubię teraz słuchać drastycznych opowieści, a najbardziej o ciężkich porodach, bo mnie to źle nastawia, a na razie mam bardzo pozytywne podejście na zasadzie muszę urodzić, będzie dobrze i może trochę kozacko, ale nie czuję strachu

A dziewczyny, które miały prawidłowe szyjki na połówkowych, czy lekarze kontrolowali Wam na kolejnych wizytach? Bo mój twierdzi, że nie ma potrzeby.. Miałam 4cm w 21tc, teraz 28tc.

mi kontroluje na każdej wizycie i zwykłym badaniem i usg, mimo, że nie miałam problemów. Może sama powinnaś się upomnieć

@BubblesGirl super, że wszystko dobrze, na pewno wytrzymasz a jak nie zawsze można iść wcześniej ;)

a ja dziś zgrzeszyłam z koleżanką na spotkaniu: uraczyłyśmy się zimową herbatką, kawałkiem tortu bezowego a potem jeszcze pucharek lodów z gorącymi malinami :) :) :) takie moje pożegnanie ze słodyczami, mam postanowienie do świąt unikać słodyczy ...

Ja mam wizyty co 3 tyg. Ostatnia to bylo usg bobaska, wczesniejsze dwie szyjka. Bo na jednej podczas badania na samolocie stwierdzila, ze miekka i za 3 tyg do kontroli.
Na nastepnej bylo usg dowcipne, wyszla taka sama miekkosc i ze szyjka dluuuga wiec luz. Taka moja uroda.
Tak naprawde oprocz arytmii nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych. Doslownie zadnych... Jakby nie dynia nie uwierzylabym ze jestem w ciazy.
Nooo moze poza czestym siusiu.

@aniay szkoda, że tak to jest tam rozwiązane, u nas jednak w takim razie nie jest tak źle. Pocieszę Cię, że ja też jakoś w tym czasie planuję wrócić do pracy

reklama
@aniay szkoda, że tak to jest tam rozwiązane, u nas jednak w takim razie nie jest tak źle. Pocieszę Cię, że ja też jakoś w tym czasie planuję wrócić do pracy
Wiesz.. jak pomyślę ze w Ameryce mają tylko 12 tygodni macierzyńskiego i to tylko ci którzy mają ubezpieczenie zdrowotne to nie narzekam.

Do góry