reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Was zostawic na pare dni.. :p

My w tym tygodniu mielismy urwanie glowy, dopinalismy sprawy zwiazane z budowa domu, bo za tydzien ruszamy, zostalo jeszcze pare spraw, ale juz blizej jak dalej uff.

Iryski ojj z tymi materacami to juz przed moja pierwsza ciaza byly w tym temacie afery, z tego wzgledu ja materacy z gryka nie biore pod uwage, bo jednak nie chce ryzykowac, ale nie jest przeciez powiedziane, ze w kazdym musi cos takiego sie znalezc. Super, ze na wizycie same dobre wiesci :-)

Shear a duza ta anemia? Oby zastrzyki szybko pomogly jesli faktycznie dostaniesz. Wow 4,5 kg to juz kawal czlowieczka:-D nie szalalabym na Twoim miejscu z rozmiarem 56:p

Ja w dniu porodu mialam szacowana wage synka 3500 g a urodzil sie 3350 g, mam nadzieje, ze drugi nie bedzie duzo wiekszy:-)

Ja wizytuje w srode:-)

Prymulka o fuuuj, ciekawe skad sie te robale w kurtce wziely:/

Apap u nas tez syn ma czasem objawy buntu dwulatka, staram sie nie reagowac za bardzo na jego humorki, ewentualnie tlumaczyc, wyciszac go i uspokajac, wszystko zalezy od czego sie histeria zaczela.

Malwi o masakra:O ta matka chyba nie ma zadnego autorytetu u dziecka:/ lez i korzystaj z odpoczynku, bo po porodzie jeszcze za tym zatesknisz:p

MartynaM na pewno pessar jest na swoim miejscu i spelnia swoja funkcje, nie martw sie na zapas, a do 4.11 juz niedlugo:-) zdrowka!

Marcje a tata na pewno tej zupy nie gotuje? Bo to, ze ja jecie za zimno to nie znaczy, ze ona sie w zimnej wodzie robi, tzn. Moi tesciowie tak na swieta robia wlasnie rybna zupe, gotuja ja, a jedza zimna, wiec moze spytaj taty:)

Co do prania ciuszkow to ja dzieciece piore w plynie do prania Jelp, mojemu dwulatkowi do tej pory piore osobno wlasnie w Jelpie.

Malami25 nie zazdroszcze lezenia w szpitalu, ale zdrowie dzieciatka najwazniejsze, a wiadomo na ile Cie polozyli?

My dzisiaj mamy wolny wieczor, bo dziadki nam synka na noc porwali, mialo byc kino, ale jak na zlosc maly mi dzisiaj tak wszedl pod zebra, ze ciezko mi znalezc wygodna pozycje, wiec na tych kinowych fotelach bym pewnie nie wysiedziala, dlatego uzadzamy sobie seansik w domu i napawamy cisza i spokojem:-D

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@malwi86 mnie na którejś wizycie lekarz mówił o tym,że niskie osadzone łożysko może powodować krwawienia, może to jest przyczyna?
@iryski gratuluję dobrych wieści. A może to ciśnienie jest wynikiem tego, że się stresowałaś ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@malamo25 oj do szpitala, trzymaj się tam; mam nadzieje, ze wszystko sporządzi będzie

@apap mam tak jak Ty z pierwszym wszystko a teraz jakoś tak będzie to będzie a jak nie Mąż pojedzie kupić, szok
Ale ja mam jeszcze 4 mce do końca wiec kaaaaawal czasu;

@Prymulka a jak w tej sodzie??? Ciekawi mnie jakaś mikstura? Czy jak???
@MartynaM współczuje tych mdłości, ech chyba bym nie dała rady na tym etapie ciazy;

@iryski super, ze wizyta udana i wszystko dobrze;

@BubblesGirl Waw budowax domu to już wyczyn, powodzenia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podziwiam Was z tymi remontami, ja całkowicie wysiadam fizycznie w tej ciąży, choć mamy w planie tzn., Mąż ścianę postawić
Może nam się uda tej zimy ;)))

Co do ruchów to mam różnie i czasem jak się zdenerwuje to są baaaardzo intensywne, a tak to różnie, jak jestem aktywna to mało czyje, czasem jak leżę to już smyram go, żeby się poruszał, bo się martwię;
Ale ja nie mam 10 na h i co wtedy???? [emoji33][emoji33]

Córka dalej śpi bez pieluszki, jedna noc posikała łóżko i od tamtego dnia ja wysadzam w nocy przed moim pójściem spać, wiec do rana suchutko ma;

Och nie nogę czytać o robalach bo od razu wszędzie widzę u siebie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Temat robali w materacach przewija się kilkukrotnie co jakiś czas. Też mam wrażenie, że na zasadzie chwytu marketingowego.
Miałam dziś wyjść do domu, ale na ktg zapisał się całkiem spory skurcz i tętno małej na chwilę zanikło, więc dupa blada, zostaje dalej... na obchodzie dowiem się dokładnie co i jak. Na razie położna powiedziała, że na pewno dziś nie wyjdę [emoji26]

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@apap rozumiem Twoją frustrację, bo mój mały smok okres buntu dwulatka ma już na szczęście za sobą. Ale czasem bywało ciężko, ale chyba nie najgorzej, jak tak patrzę z perspektywy czasu. Najgorsze, że we mnie w momencie się gotuje i teksty/porady w stylu weź głęboki oddech (albo od razu 50!!!) lub policz do 10 (a najlepiej do stu, a jeszcze lepiej od 100 do 0 co dwa) ;) dodatkowo mnie zawsze irytowały. Ale wiem, że najgorsze to wybuchnąć, bo nie niesie to ze sobą żadnych pozytywnych efektów, a jedynie jeszcze większy szał/stres dziecka, a potem kac moralny u matki.:(

Od początku unikaliśmy też wizyt z dzieckiem w sklepach lub hipermarketach, bo to ogólnie żadna przyjemność dla rodzica, jak i dla dziecka (a przede wszystkim dla jego zdrówka), a dzięki temu ominęły nas akcje w stylu kładzenie się na podłodze, wrzaski itp. o ile w ogóle coś takiego miałoby miejsce.:)

ja też jestem spokojna, ale do czasu, i niestety wytrącona z równowagi reaguję krzykiem, ale już teraz staram się nad tym pracować, choć jest ciężko. Mam mocne postanowienie, że nie będę przy moim małym podnosić głosu i mam nadzieję, że się uda (chociażby w 90% ;) ... Z tymi ograniczonymi wizytami w sklepach dobry pomysł, tylko pewnie nie zawsze można dziecko z kimś zostawić i wtedy niestety trzeba się z tym zmierzyć

Dziewczyny, widzialyscie ten wpis o bobasku pogryzionym prźez robaki, które zalęgły sie w materacu? Przeraziłam sie. Myslalam, ze wszystko, co dla dzieci jest dokładnie przebadane. A jak jest atest to takie rźeczy nie mogą sie zdarzyć.
Link do: Robaki w materacach dla dzieci! Sprawdź, czy nie masz takiego w domu!

ja widziałam podobną historię na jakimś blogu i dlatego zamawiam piankowy

@BubblesGirl super, że ruszacie z budową domu to też moje marzenie :)

@malwi86 mnie na którejś wizycie lekarz mówił o tym,że niskie osadzone łożysko może powodować krwawienia, może to jest przyczyna?
@iryski gratuluję dobrych wieści. A może to ciśnienie jest wynikiem tego, że się stresowałaś ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

tak nie wspominali, albo ja nie pamiętam z tych emocji :sorry: powiedzieli że przyczyna nieznana, że może być z szyjki, która jest bardziej wrażliwa tym bardziej że wystąpiło to dwa dni po badaniu kontrolnym, ale teraz w środę mam wizytę, to jeszcze raz o wszystko zapytam

Temat robali w materacach przewija się kilkukrotnie co jakiś czas. Też mam wrażenie, że na zasadzie chwytu marketingowego.
Miałam dziś wyjść do domu, ale na ktg zapisał się całkiem spory skurcz i tętno małej na chwilę zanikło, więc dupa blada, zostaje dalej... na obchodzie dowiem się dokładnie co i jak. Na razie położna powiedziała, że na pewno dziś nie wyjdę [emoji26]

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

lepiej niech trzymają ile trzeba, dobrze sprawdzą i w razie jakby co od razu masz pomoc, wszystko będzie dobrze

@Marcje i jak wyjaśniłaś z tą zupą ? bo wracając do tematu jedzenia czy jecie majonez? bo ja mam mega ochotę na pastę jajeczną albo sałatkę jarzynową, ale unikam majonezu domowego, bo jest na bazie surowych jajek, ale co z tymi sklepowymi?

@BubblesGirl wizytujemy w ten sam dzień :)

reklama
Do góry