reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@aniay ja używałam medela purelan. To jest maść lanolinowa, nie trzeba jej zmywać ani przed ani po karmieniu. Także bardzo wygodna. A działała rewelacyjnie! Nie miałam najmniejszych podrażnień brodawek choć bolało i było blisko. Polecam! Zastanawiam się teraz czy przy drugim karmieniu też będzie potrzebna?

reklama
Hmm.
Medela purelan - 100% lanoliny - cena 28 zł
Ziaja lano-maść - 100% lanoliny - cena 13 zł

Opakowania podobnej wielkości, o ile nawet Ziaja nie jest większa.

Nie wspominając o tym że czystą lanolinę można kupić w aptece lub sklepie z surowcami i półproduktami kosmetycznymi, za dużo, dużo mniej. Tak więc Medela trochę popłynęła z tą ceną.

:)

Hmm.
Medela purelan - 100% lanoliny - cena 28 zł
Ziaja lano-maść - 100% lanoliny - cena 13 zł

Opakowania podobnej wielkości, o ile nawet Ziaja nie jest większa.

Nie wspominając o tym że czystą lanolinę można kupić w aptece lub sklepie z surowcami i półproduktami kosmetycznymi, za dużo, dużo mniej. Tak więc Medela trochę popłynęła z tą ceną.

:)
28zl to i tak mało jak na tą maść. ja chyba dałam 40zl w aptece... ani razu nie użyłam bo miałam ziaje

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostałam tę maść. Także nie interesowałam się ceną ;) ale skoro mówicie że nie ma różnicy między ziaja to po co przepłacać.

Dzien dobry:)
Co do witamin to mnie sie wydaje ze moze tak byc ze dzieciątko jest trochę większe po witaminach bo poprostu ma wszystkie potrzebne do rozwoju składniki i rozwija sie dobrze. To trochę jak z kwiatkiem podlewanym odżywka:) wiadomo ze urośnie trochę bardziej niz ten bez odzywki i bedzie piękniejszy i bardIej zielony:) TakZe ja nie widze nic w tym złego. Mysle ze genetyka tez ma duzo znaczenie przy rozmiarze dIecka. Ja wole urodzic dużego ale zdrowego bobasa niz sie przejmować ze bedzie pól kilo w ta czy w ta ale nie zapewnić mu do prawidłowego rozwoju jakiegos składnika.
Moja siostra i jej maz to wysocy i duzi ludzie. Siostra urodziła naturalnie 4500 kg dziewczynkę i poród przeszedł gładko :). Podobno gorzej jak jest malutka kobieta a duży mężczyzna bo wtedy dzieciątko moze byc jakby za duze do swojej mamy i wtedy nawet 3500 kg moze byc problemem do urodzenia SN. Także podsumowując nie wiem czy witaminy faktycznie wpływają na masę urodzeniowa dziecka ale wole brać niz nie zapewnić bobasowi jakiś witamin :) a duze dziecko mysle ze jest tez prostsze w obsłudze niz takie malusienkie:)

Ja też nie biorę żadnych. Na razie wyniki mam dobre, czuję się ok, mała zdrowo rośnie. Ja mam takie podejście, że jeśli nie mam potrzeby, to nie biorę żadnych tabletek, nawet witamin. Staram się w miarę zdrowo jeść. Lubię pić zioła więc delikatnie się nimi wspomagam. W poprzedniej ciąży też nie brałam,Antek urodził się z masą 3500 co przy moim 160cm wzrostu i wąską miednicą było dla mnie sporym wyzwaniem [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@gato tez wlasnie wychodze z takiego zalozenia odnosnie brania tabletek. Kiedys uslyszalam ze kiedy czlowieka boli glowa to bierze tabletke i popija szklanka wody a tak naprawde to wystarczylaby sama woda bo bardzo czesto glowa boli kiedy organizm jest troche odwodniony. :)

reklama
Witam pońiedzialkowo! W centralnej Polsce szaro, ponuro i czuć jesienna wilgoć w powietrzu.
Co do Medeli to słyszałam, ze jest najlepiej znana jako producent spec.sprzetu wspomagającego kp stad może te ceny.
@malwi86 co powiedział Twój lekarz? Możesz już wyjsć do domu? Który masz tc, bo chyba mi umknęło.
@HappyBabyMama ja tez myśle, ze większy bobas byłby łatwiejszy w obsłudze. Szwagierka bała się, ze witaminy spowodują nadmierny wzrost bobasa, jadła tylko sporadycznie z dha i maluch miał 2,5 kg w 9 miesiącu. Moja mama z kolei twierdzi, ze najcześciej rodzinnie dziecko podobnej wielkości , jaka się samemu miało przy porodzie. Pasowałoby mi idealnie

Do góry