reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, chciałabym przemalować kołyskę na biało. Polecacie jakąś konkretną farbę, czy mam kupić zwykłą do drewna? Mam też akryle (bo w wolnych chwilach bawię się w decoupage), mogłabym pomalować i polakierować, ale sama nie wiem. Doradźcie coś:)

reklama
@Anula0000
Mi lekarz powiedzial,ze okolo 33 tygodnia. Ale na pewno po 30stym. Trzecie genetyczne jest odplatne w sensie nie refundowane przez NFZ. Nasz synek na polowkowym mial wykryte pielektazje. Ale raczej nie bede tego genetycznego robic, musialabym sama zima jechac pociagiem do Poznania i ciagnac jeszcze stareszego syna wiec odpuszcze. Zwlaszcza , ze poprzedni chlopak tez mial pielektazje i same zeszly. Jestem dobrej mysli.

Ja jestem za tym aby sie przeniesc tu, a czasem cos skrobnac na otwartym, zeby nie umarlo i w razie jakby jakas dziewczyna doszla, aczkowiek to juz chyba taki etap, ze raczej niewiele osob dojdzie.

@malina4444 ja zawsze mialam zwierzole z odzysku, oprocz jednego z hodowli. Ale to byl owczarek wystawowy, Champion i moj naprawde wielki skarb.
Ale tak to przez moje zycie przewinely sie psy koty, glownie porzucone,czasem okaleczone. Szczeniory byly tylko tymczasowo a inne nieadopcyjne zostawaly do smierci.
Nienawidze pseudohodlowi - pies w gownie po pas i tylko rodzi. Szczeniory slabe, krzywe, chorujace i zdychajace ale glupi Polak kupi jorka za 200 zl. Na rodowodzie mu nie zalezy, "bo na kolanka ma byc".
I co mnie dziwi,gdybym poszla i chciala sprzedac IPhona za 50zl kazdy by wietrzyl podstep i zastanawial sie co jest nie tak, a psa za 200 zl "rasowego" szczeniaka luzik.
I nikt nie mysli, ze zarcie, szczepienia, pokarm, odrobaczanie to kosztuje...

Hej! Ale się rozpisałyście, a ja akurat dziś czasu mniej, bo byłam na trochę w pracy, teraz pakowałam młodego i o 13 już go odbieram i wiozę do moich rodziców na weekend blisko morza :) Także weekend mamy bez niego i oczywiście już milion planów, łącznie z przyjazdem szafy z ikei i jej składaniem ;) Nie żebyśmy mieli wypoczywać :p Chociaż dziś akurat rezerwuję stolik w restauracji, ładnie się ubieram, kiecka, szpilki, fryz odpowiedni i idziemy z M na randkę ;)

Dziewczyny zazdroszczę psiaków! Kocham psy i do pełni szczęścia brakuje mi donoszonej ciąży i zdrowego bobaska, domu jednorodzinnego i właśnie psa! Na pewno psiaka będziemy mieli, bo mój M też bardzo chce, ale obecnie mieszkamy w mieszkaniu dzieląc ogród z moim szwagrem, który nienawidzi niestety psów :( Także musimy poczekać na swój własny ogród :( Ale psiaki cudne macie!

@kolorowaMama super, że Majce spodobało się w nowej szkole. Na pewno będzie dobrze :)

@Anula0000 jej współczuję mężowi tych dolegliwości i tak długiego pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że go trochę podreperują na zdrowiu i będzie dobrze, bo przecież niedługo będziesz potrzebować go w domu!

Miłego dzionka!

Hej dziewczyny,

Gratki wczorajszych wizyt i dużych dzieciaczków.

Szczeniaczki mega słodkie.

U nas zwierzaków brak. Ja wolałbym psa (najlepiej małego maks do wysokości kolan), moj m kota. A że mamy nowy dom, to straty przy wychowaniu byłyby zbyt emocjonalne. Dziecku malowanie po ścianach wybaczę, obgryzionych lub podrapanych drzwi przez zwierzaka już nie tak szybko. No i u mnie zasada żadnych zwierząt na kanapie lub w łożku.

@kolorowamam po porodzie przez cc nie można podawać oksytocyny (nie wiem czy czas od cc ma znaczenie), więc lekarz ma dobre podejście. Kciuki żeby maluch chciał przyjść na świat w okolicach terminu.

Ja obudziłam się w nocy i spać nie mogłam. Jak usnęłam po 5 to dziecko mnie obudziło po 8.
Dzisiaj na szczęście słońce wyszło, ale rano 0 stopni na dworze.

@Anula0000 kciuki za zdrówko m

Ostatnia edycja:
Witam ja też nie mogę ogarnąć dwóch wątków wiec dziś pisałam na zamkniętym .Co do malowania kołyski to ja wybrała bym farbę taką specjalna z atestem,i tak sie zastanawiam czy nie pomaluje mojego łóżeczka całego na biało bedzie mi pasowało do komody a teraz mam wege z białym.

Anula a jeśli ma przepukline m to od razu mu zrobią zabieg czy będzie musiał się umówić (mój m miał i mu siatkę zakładali a miał małą dziurę ale lepiej siatke wybrać podobno mocniejsza).

reklama
Temat psów widzę się rozkręcił :) ja tam jestem kociarą, mój mąż raczej też, więc jeżeli już to koty nam pisane. Ale na razie o tym nie myślimy, bo nasze życie jest zbyt chaotyczne żeby mieć zwierzaki.

Do góry