reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja jakbym nie była na diecie to pewnie byłabym przodowniczką w nadwadze :) Ja już dawno miałam 10+ tylko mi się schudło. Teraz mam na plusie 7kg. W poprzedniej ciązy +25 :D Tyleże szybko gubiłam te kilogramy. Licze ze teraz będzie podobnie.

Danutka24 nie przejmuj sie jak moja ginka zobaczy moja wage to na pewno na zawał zejdzie :)
A czemu nie chcesz iść do lekarza z maluszkiem? Może mu jakies sensowne leki przepisza i szybciej dojdzie do siebie.
Byłam przedwczoraj, powiedział,ze to wirus i mam tylko zbijać gorączkę. Bo antybiotyk jest bez sensu na wirusa. Musi przejść i tyle. Zobaczę, jak mu się nie poprawi do piątku,to z nim pójdę, bo co mi pozostanie...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciąży przytyłam może pięć kg. A karmiąc straciłam 15! Pierwszy raz w życiu byłam szczupła :D Teraz 25tc a ja juz 8kg na plusie , mam nadzieję, że karmienie znów okaże się dla mnie zbawiennie i do wiosny będę fitmamą :D

@kamisia1101, szacun dla synka! Bardzo dobrze, jak za młodu juz nabierze dobre nawyki żywieniowe to tylko na jego korzyść:)super, ze w szkołach uświadamiają dzieci;) co do jogurtów smakowych, to prawda, te robaczki, z tego co pamietam to koszenila. Ja kupuje tylko jogurty naturalne i dodaje świeże owoce:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a robicie jakieś mrożonki lub przetwory z myślą o naszych maluchach? Rozszerzanie diety przypadnie nam na wdzięczny okres wakacyjny, ale w sumie na początek najlepsze są te warzywa jesienne jak ziemniaki, dynia, cukinia, marchew, kalarepka, pietruszka. W czerwcu to głównie rzodkiew, sałata, kapusta, szparagi, kalafior a to nienajlepsze warzywa na start ;) Ja właśnie będę mrozić swoją dynię, cukinię i marchew, bo ziemniaki się przechowają. Myślę nad jabłkami, bo mam dwa wory. Dla Adasia próbowałam kiedyś robić słoiczki z jabłkami, ale bez cukru i mi prawie wszystkie puściły. Może kwestia kiepskich słoików? Macie jakieś inne pomysły na przechowywanie jabłek?

Kamisia uwielbiam twoje wpisy, a już twój Syn to mistrzu jest :)
no to Kamisia jesli chodzi o wagę to jedziemy na tym samym wózku tylko że ty masz 26t4d a ja 24 t :)
Ło matko z córką to ja mam już 27 tc[emoji32]na tel. Nie widzę suwaka swojego a jakoś nie liczę na bieżąco ostatnio tych tygodniu tak szybko lecą

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wagą się nie ma co przejmować, 10 kg to nic strasznego. Ja przytyłam tylko 2 kg czyli obecnie ważę niecałe 47 kg i to jest właśnie bardzo źle, bo mój brzuszek wyrósł tylko do przodu i nie mam żadnej amortyzacji :( nawet leżeć na boku mi niewygodnie.

Do góry