reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

hej.u mnie kolejna noc zarwana.nie wiem już co temu mojemu biednemu dziecku dolega. dziś miał fazę na tatę w nocy i musiał cały czas być przy nim. drugi synek w brzuchu całą noc skakał. w dzień jest spokój. ja muszę powtórzyć posiew...4raz lekarz powiedział że jak znowu nie wyjdzie ok to zrobi mi pobranie z cewnika. a ja mam uraz taki do cewnika że będę przysiegam robić do skutku sama to pobranie. co do pokoju to my mamy 3 sypialnie i robimy pokoje osobne chłopakom.Kostek nadal ma ten sen kiepski wszystko go budzi więc u nas muszą chłopaki byc oddzielnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
cześć dziewczyny :)
@Shaer co do ubrań ciązowych to zamawiałam na allegro jakies spodnie ciazowe, ale jeszcze ich nawet nie nosilam, jak na razie caly czas jakies leginsy i dluzsze bluzki wystarczaja.
@maryqska moja dzidzia też szaleje ostatnio w brzuchu, czasem mam wrażenie ze trenuje karate :)
@Ketrinna @marlena wracajcie szybko do zdrowia :)
@Ketrinna ja mysle ze wspolny pokoj to swietna sprawa. Dzieci bawia sie razem, wspolnie organizuja sobie czas. A to ze chlopiec i dziewczynka to wedlug mnie nie jest problem. Dopiero jak dzieci zaczna juz byc nastolatkami wtedy moze to byc dla nich niekommfortowe, ale jak na razie to mysle ze wspolny pokoj jest ok :)
@brzusio super ze wychodzisz :)

Witajcie,
widze że jesień zbiera żniwo i dużo z Was przeziębienie wzięło,zdrówka życze kochane i rosołek to podstawa;)
Glukozki dzisiejsze trzymam kciuki za wyniki i samo badanie,ja idę jutro i już się boje Nie jem dziś nic słodkiego żeby cukier za wysoki nie wyszedł ale w sumie to chyba nic nie daje.
@MartynaM powiem Ci że jak piszesz o swoim Kostku to jakbym czytała o moim Jasiu. Noce zawsze były cięzkie i przez rok niemalże krzyczał że ma przyjść albo mama albo tata i nie było opcji żeby to drugie przyszło bo zaczynał płakać. Powiem szczerze ze do dzis noce nie są najlepsze jak na 4latka ale budzi się raz więc to sukces,poza tym gada przez sen i jakiś bywa ten sen niespokojny. Moze taka natura.
Co do pokoi to dzidzi póki co będzie u nas w sypialni miało miejsce a w przyszłości zobaczymy.nie chciałabym żeby byli razem w pokoju bo bedzie prawie 5 lat różnicy i płeć inna i wiem po mnie i po moim bracie że taki układ się nie sprawdzał. Oczywiście jakbym nie miała wyjścia to co innego ale jeśli będe mieć możliwość to każde będzie miało swój pokoj.

Dzień dobry!

Ja wlasnie na glukozie i jestem w fazie czekania na pobrania.. Wiec 2 h tutaj posiedzę... Muszę Wam powiedzieć,ze smak nienajgorszy i do przeżycia:) miałam przygotowana cytrynę, ale jej nie użyłam. Pielęgniarka powiedziala,ze jest taka możliwość i moge to zrobić na własna odpowiedzialność. Spróbowałam i dałam radę bez cytryny, smakowało troche jak cukier puder rozrobiony z woda.

@marlena, uważaj na siebie, bo przeziębienie po przeziębieniu, to nie brzmi zbyt dobrze.

@kamisia1101, Ty rownież kuruj sie .

@HappyBabyMama, nie lekceważ przeziebienia, zeby pózniej nie wyszło z tego cos gorszego.

Wiedzę,ze na styczniowych troche chorowitych mamuś sie znalazło. Trzeba sie kurować i dbać o zdrówko. Teraz niestety bedzie tylko gorzej z pogoda:(

@brzusio, super wiadomość! Uważaj na siebie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki:)

@Bridget Jones właśnie mój syn prawie półtora roku i te noce są nadal niespokojny.bardzo się rzuca w nocy czasem budzi się tylko dwa razy ale zazwyczaj z mega krzykiem i histeria zasypia dopiero po godzinie. naprawdę boję się tego co będzie jak mały się urodzi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje wywolalaś wilka z lasu :) umieram. Głowa mi pęka, gardło boli i katar trochę aaaaa! Ratunku. Źle spałam do tego, leżę teraz w łożku ale miejsca sobie znaleść nie moge, zasnąć tez nie:(
Twardzielka jestes marcje z ta glukoza:) daj znac jak wyniki.
Czy wasze dzieci tez sa takie ruchliwe w brzuchu? Bo ja to jakiegos zbója urodzę chyba. On całe dnie buszuje. Skopana jestem jak mata do boksu :)
Ja mysle ze dzieci jednej płci fajnie jak sa w jednym pokoju. Jesli chodzi o chłopca i dziewczynkę to mysle ze ok 10 roku zycia trzeba ich bedzie rozdzielić:) Siostra ma chłopca 8 i dziewczynkę 5 lat w jednym pokoju ale pewnie jeszcze ze dwa lata, pozniej beda za duzi.
Brzusio super ze wychodzisz.
Kamisia kurujemy sie wiec obie. Chociaż ja juz nie mam pomysłu jak. Moze imbir dzisiaj zastosuje bo cebula i czosnek u mnie odpada niestety.
Mnie tez mała kopie że hej :)właśnie nie pamiętam żeby w poprzedniej ciąży tak było:)spróbuj tego imbiru,i jak masz *spam* to bierz mi pomógł aby bylo naprawde zle:)

Witajcie,
widze że jesień zbiera żniwo i dużo z Was przeziębienie wzięło,zdrówka życze kochane i rosołek to podstawa;)
Glukozki dzisiejsze trzymam kciuki za wyniki i samo badanie,ja idę jutro i już się boje Nie jem dziś nic słodkiego żeby cukier za wysoki nie wyszedł ale w sumie to chyba nic nie daje.
@MartynaM powiem Ci że jak piszesz o swoim Kostku to jakbym czytała o moim Jasiu. Noce zawsze były cięzkie i przez rok niemalże krzyczał że ma przyjść albo mama albo tata i nie było opcji żeby to drugie przyszło bo zaczynał płakać. Powiem szczerze ze do dzis noce nie są najlepsze jak na 4latka ale budzi się raz więc to sukces,poza tym gada przez sen i jakiś bywa ten sen niespokojny. Moze taka natura.
Co do pokoi to dzidzi póki co będzie u nas w sypialni miało miejsce a w przyszłości zobaczymy.nie chciałabym żeby byli razem w pokoju bo bedzie prawie 5 lat różnicy i płeć inna i wiem po mnie i po moim bracie że taki układ się nie sprawdzał. Oczywiście jakbym nie miała wyjścia to co innego ale jeśli będe mieć możliwość to każde będzie miało swój pokoj.
Wiesz co lepiej nie przesadzaj ze słodkim.Nie wiem czy ma to wpływ niw znam sie,wiem tylko że ja miałam badanie zaraz po tym przeziębieniu i wtedy jadlam duzo miodu piłam syrop *spam* i ssalam tabletki i wyszla mi mega glukoza:)a teraz jestem jyz po tych testach glikemicznych i cukier ok wiec nie wiem czy te słodkości troche nie mualy wpływu na te wyniki:)a i wiem ze stres tez podnosi cukier sama sie przekonalam wczoraj jak mi lekarz powiedzial ze mogę wczoraj nie wyjść do domu to odrazu cukier podskoczył:)wiec lepiej bez szaleństw dzus i jutro na badanie bez stresu proszę:)

reklama
A u mnie Bartolini w brzuchu w dzień grzeczniutki, czasami jakiś ruch wykona, a na wieczór szajba i rozpychanki w brzuchu :O Nie wiem czy to dobrze wróży na przyszłość hahha
Ja miałam tak z poprzednia córką charce zaczynały się dopiero jak się kladlam spać i córa okazała sie strasznie nieospała:))

Do góry