reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

CZeść dziewczyny. Mam pytanie do mam które spodziewają się drugiego synka. Czy lekarz od razu określił się co do płci. U mnie najpierw mówił że prawdopodobnie córka (do 20 tyg.) a na ostatniej wizycie ze prawdopodobnie syn. Dodam że to było normalnie usg.

Na wczesnym etapie ciąży łatwo się pomylić, bo nie widać dobrze narządów płciowych. Myślę, że po 20 tyg. jeśli lekarz stwierdził syna, to najprawdopodobniej zobaczył już siurka między nóżkami.

reklama
Hej dziewczyny!

Witajcie po weekendzie. Ale tu sie dzieje ! [emoji4]

MamusiaToJa gratuluje córci, świetne wieści!

Askl gratuluje wizyty, mam nadzieje Ze dzidzia zmieni ułożenie i przestanie Cie bolec

Kolorowa welcome home [emoji4]

Ja na weekendzie w swoich rodzinnych stronach. Chciałam sie Wam pochwalić - moja siostra w ciąży !! Tak długo sie starała i w koncu wyszło [emoji173]️[emoji173]️ wczoraj byłyśmy i ginki i ciaza potwierdzona [emoji4]
Tylko radość nieco stłumiona, bo cos plamien dostała. Pierwszą ciąże taka idealną miała a teraz problemy. Ale ginka nie widzi żadnego krwiaka, mamy byc dobrej myśli. Leżanko i luteinka.. Miała któraś takie brązowe upławy w 6tc? Ona po cesarce dwa lata jest. No ale wiadomość dodała wszystkim nam skrzydeł, trzymamy kciuki za małą fasolkę [emoji4]
Całuje Was wszystkie, za miało czasu mam Zeby odnieść sie do postów z weekendu ale pózniej nadrobię. Zycze zdrowka wszystkim pociągającym!

Aaa i dzis idę na Bridget Jones [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam w tej ciazy. Niech sie nie martwi. U mnie po niecalych dwoch tygodniach przeszlo samo. Niech lezy jak najwiecej. My tez sie dlugo staralismy i puki co jest ok [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@MamusiaToJa gratulacje!

@katem86 piesek dla Ciebie prawie gotow - wszystkie czesci sa tylko zeszyc musze.

I waga znow mi leci w dol.2kg polecialam, i mam koniec koncow 4,5 kg na plusie bo na poczatku schudlam 12 kg,ale juz ich nie doliczam bo bym sie pogubila i za startowa przyjmuje te po schudnieciu.
Czekam na foto z niecierpliwoscia [emoji11]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Te badanie zamiast glukozy to HbA1c-Hb glikowana.Robi się to z krwi.Szkoda,ze wcześniej nie wiedziałam,może Wam też by to lekarz zlecił.Ułożyło mi,ze nie muszę tej gluzkozy pić, bo na 90% przy moich nudnosciach bym zwymiotowala.
A i miałam dopisać, ze przytulam 0,5 kg w 4 tyg :)
Co i tak wiele mi nie daje bo waze 84,5 kg...kupiłam dzisiaj kurtkę już taka na zimę i przelazilam 3 sklepy.I dopiero w 3 JEDNA na mnie pasowała :/ masakra.
Miłego wieczorku :*
I bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje ;)
Hemoglobina glikowana daje nam obraz poziomu glikemii (glukozy we krwi) w ciągu ostatnich trzech miesięcy. A doustny test tolerancji glukozy jaki jest teraz. Te badania nie są równoważne niestety.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za miłe słowa [emoji4]
Ja wierze ze ciaza sie utrzyma i będziemy miały bobasy w podobnym wieku [emoji4]

Wróciłam z kina i słowem film jest zajebisty [emoji4] naśmiałam sie na maxa, polecam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej Stycznióweczki!
Nadrobiłam ponad 50 stron- brawo ja :)
U nas wszystko w miarę ok. W pracy jestem już tylko do końca tygodnia- czas najwyższy odpocząć, tym bardziej, że na połókowym usłyszałam, że mam się oszczędzać i dbać o siebie. Grozi mi nadciśnienie, co za tym idzie- może być podobno problem z donoszeniem ciąży.... Ech... Lekko nie jest...
KolorowaMama witaj w Bydziolandii :))

hej Stycznióweczki!
Nadrobiłam ponad 50 stron- brawo ja :)
U nas wszystko w miarę ok. W pracy jestem już tylko do końca tygodnia- czas najwyższy odpocząć, tym bardziej, że na połókowym usłyszałam, że mam się oszczędzać i dbać o siebie. Grozi mi nadciśnienie, co za tym idzie- może być podobno problem z donoszeniem ciąży.... Ech... Lekko nie jest...
KolorowaMama witaj w Bydziolandii :))

Jeśli nadciśnienie jest kontrolowane to nie jest niebezpieczne. (Mówie Ci to jako nadciśnieniowiec) Poprzednią ciąże przenosiłam tylko Oliwka ważyła poniżej 3kg troszkę. Będzie dobrze.

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj miałam dzien przyjemności:) po południu paznokcie, pozniej buszowanie po swiecie dziecka ale kupiłam tylko skarpeteczki :) no i od 17 do teraz spotkanie z koleżankami na mieście :) Bobas tak szaleje w brzuchu ze to jest szok :) Ja nadal smarkam i kicham i głowa mnie boli ale nie moge sie zmusić do leżenia. Moze jutro:)
Cos sie niektóre dziewczyny mało odzywają.
Wspolczuje wam tych glukoz jutrzejszych...
Shaer ty pewnie z nerwów chudniesz. Jesz duzo?
Ja to mam 8 kg na plusie i juz przestałam na wagę wchodzić bo załamka :)
Miłego wieczoru.

reklama
Jeśli nadciśnienie jest kontrolowane to nie jest niebezpieczne. (Mówie Ci to jako nadciśnieniowiec) Poprzednią ciąże przenosiłam tylko Oliwka ważyła poniżej 3kg troszkę. Będzie dobrze.
aniay a kontrolowane znaczy że bierzesz na to jakieś leki? czy tylko kontrolujesz ciśnienie?

Do góry