reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

planuje cesarke w sumie mój lekarz tak zakłada ale on chyba jest przeciwnikiem porodów naturalnych po cc.ostatnio czytałam że po 2 latach już można rodzic sn a po roku zależnie od blizny.znajoma rodziła sn po 2latach po cesarce.zapytalam mojego lekarza o to to powiedział że jak się ktoś uprze to może rodzic ale dał mi do zrozumienia że nie jest za tym.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jeśli chodzi o karmienie to ja walczyłam 4miesiace i to były 4miesiace placzu i rozgoryczenia po 4 miesiącach zaskoczyło. ja jestem zawzieta i mówiłam sobie inne mogą to ja też mimo że każdy mówił żebym odpuściła bo popadne w jakąś depresję nawet doradca od laktacji mówiła że jeśli ma mi to zabierać radość z macierzyństwa to mam odpuścić. miałam mm w pogotowiu jak już bardzo bolało to podawałam mm ale ogólnie mówią żeby nie dawać tylko przystawiać przystawiać i jeszcze raz przystawiać. ja po swoich doświadczeniach uważam że nic na siłę bo u mnie to już była obsesja walki o cyca mimo łez.boje się że znów mi tak odbije. ale z jednym się zgodzę podanie mm i mleko w pogotowiu często prowadzi do tego że pozostaje się przy mm.

Ja też miałam mm w pogotowiu, jak krew mi już z brodawek poszła,a mały ulał mi tą krwią (nie wiedziałam o tym,ze aż tak mam pokaleczone),to nie miałam wyjścia. A wdarł się z głodu bardzo od razu. Będąc sama z dzieckiem,jak mąż pójdzie do pracy wolę mieć zabezpieczenie. Zawsze mogę odsprzedać,trudno. Jestem panikara i lubię mieć koło ratunkowe. Obym nie potrzebowała.

U nas Babilon był na przemian z kp. Po bebiko brzuszek co bolał,nie wiem, bo prawie identyczny skład, ta sama firma [emoji58] tylko cena inna.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wyszliśmy dzisiaj z mężem wieczorem spotkać się ze znajomymi na mieście. Łał... ale miło jest czasem wyjść z domu bez dziecka :p
Czytałam dzisiaj trochę o porodach naturalnych w domu i wydaje mi się że niebawem będzie to coraz popularniejsze. Szkoda że nie doczekam tych czasów. Poród w domu musi być wspaniały, ale jest to tak mało popularne, że chyba bym się bała. Znacie kogoś kto tak rodził?

Ketrinna, w każdym laboratorium jest inaczej. Ja w Krakowie musiałam kupić, tutaj w Gorlicach też kupiłam a okazało się że nie trzeba. Za to pojemniczki na siku w Krakowie mi dawali a tu muszę kupować :)

Gato, mi położna mówiła, że może tak być że karmienie piersią też podnosi żółtaczkę, ale nie kazali mi przestać karmić. W szpitalu był od razu naświetlany przez 2 dni. Potem jeszcze długo miał podwyższoną bilirubinę.

Danutka, ja dostałam od koleżanki Bebilon, dała mi z ubrankami i różnymi akcesoriami porodowymi. Wydaje mi się że jest ok. Teraz nie kupuje.

Ankamaz, ale zachowanie tej laski... szkoda słów

Martyna, podziwiam Cię kobieto za tą walkę. Ja walczyłam 2 miesiące i zaskoczyło, na 4 miesiące chyba by mi nie starczyło sił... I też dokarmiałam. Mimo że wszyscy doradcy twierdzą, że jak się zacznie dokarmiać mm to jest to początek końca karmienia piersią. Moim zdaniem jeśli się to robi z głową (zawsze najpierw cyc, ile się da dopiero później ewentualnie mm na dobitkę) to da się przejść na samo kp.

Hej kochane chciałam napisać wczoraj ale brakło czasu, dziękuje za wszystkie ciepłe słowa od was.
Jestem wykończona do wstałam wczoraj o 4:20 a w domu byłam o 16 z uwagi na opóźniony lot, później 30 minut krążyliśmy nad Gdańskie (pas zajął helikopter ratunkowy) przez co nie zdarzylysmy na pociąg itd ...
Powiem wam, ze w PL życzliwość dla ciężarnych mnie przerosła :) w uk mój brzuch i dwie torby były niewidzialne [emoji23] natomiast w pl wszędzie spotkałam się z obsługa bez kolejki i ludzie aż rwali się do pomocy, było dziwnie no i miło bo w uk ciężarna nie ma żadnej taryfy ulgowej [emoji51]

Rozpakowałam wczoraj wszystkie kartony [emoji123] oczywiście z pomocą mamy, brata i bratowej. Dziś czeka mnie ikea i zakup wymarzonego łóżka dla córy i kilku innych rzeczy, jak ogarnę wrzucę wam fotki.

Miło tego, ze brzuch chciał mi odpaść wczoraj i oczy piekły to nie pamietam kiedy miałam w sobie tyle siły i radości :) wiec chyba to jest ten brakujący puzzel do pełni szczęścia [emoji5]

Mój mąż już tęskni mimo jego dużych przeprosin, pożegnanie z mojej strony było zimne i z prośba o przemyślenie dotychczasowego zachowania... rozkleił się na maxa i pisał poematy jak to nas nie kocha i nie wie co ze sobą zrobić, No cóż zobaczymy co będzie [emoji6]

Nie mogę spać chyba z wrażenia [emoji85]

(Jak się ogarnę to was nadrobię także prooosze nie piszcie 10 stron dziennie [emoji12][emoji12][emoji12])

Udanego wtorku życzę za wizyty jeżeli są trzymam kciuki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja zaraz oszaleje. mój syn nie spał wczoraj cały dzień.zasnal o 20 od 24 do 3 biegał jak szalony i koło 3 zasnął. od 5.10 nie ma już spania.matko ... skąd on ma sile.po prostu lata ciągle nawet sekundy nie usiądzie na dupce.

ja zaraz oszaleje. mój syn nie spał wczoraj cały dzień.zasnal o 20 od 24 do 3 biegał jak szalony i koło 3 zasnął. od 5.10 nie ma już spania.matko ... skąd on ma sile.po prostu lata ciągle nawet sekundy nie usiądzie na dupce.

Moja córka tez nie do zdarcia wczoraj o od 4 nad ranem do 23 i chciała spać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana,

@kolorowaMama super, że już na miejscu. Powodzenia w rozpakowywaniu.

@Czoperka znam dwie osoby, które rodziły w domu. Prowadząca szkołę rodzenia i koleżanka z pracy. Ja bym się jednak trochę bała. No i u mnie po cc odpada tymbardziej.

@Bridget Jones u mnie płacz też był przez pierwsze dwa dni. Strach przed zastojami (tak mnie nastraszyły historie o zastojach) plus płacz dziecka bo chciał butlę. Dlatego teraz na wszelki wypadek spakuję swoją butelkę Medela Calma. Bo te smoczki jednorazowe rozleniwiają dziecko jako mleko samo leci. A ta butelka chyba uratowała kp plus nakładki silikonowe.
My mleka nie kupowaliśmy wcześniej. Przy wyjściu ze szpitala położne dały nam ze dwie małe buteleczki gotowego mleka (NAN). M poleciał do apteki i kupił mleko.

@MartynaM mi już dwóch lekarzy powiedziało, że po cc nie poleca sn. U nas będzie prawie dwa lata. Więc chyba muszę się nastawić na cc :-(

@brzusio jak tam cukier?

Miłego dnia i kciuki za dzisiejsze wizyty.

Mnie glukoza czeka w czwartek. Ja musiałam wziąć ze sobą.

Do góry