reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

dziewczyny a jak wspominacie cewnik przed cc bo ja strasznie i powiem Wam że teraz tego się najbardziej boję
Przy pierwszej cesarce nie pamiętam aby mi go zakładali. Ale prawie nieprzytomna bylam , może po znieczuleniu to zrobili, sama nie wiem. Przed drugim cięciem pamiętam jak zakładali, nie było przyjemnie ale jakos przerazające tez to nibylo. Zresztą ze szczęścia ze będzie druga cesarka wszystko wtedy bym zniosła :).

kręgosłup mnie bolał po znieczuleniu,ale to dopiero w domu. Was też bolał?
Po pierwszej cesarce wogole nie bolał. Anestezjolog wbil się ladnie za pierwszym razem. Za to przy drugiej strasznie się nacierpiałam na bole krzyżowe. Anestezjolag wbil się za 4-5 razem. Ból rany to był pikus przy bolach krzyżowych. Nie wiedziałam czy lezec, stać siedzieć nic nie pomagalo. Z czasem ból osłabł ale odzywal się przez dobre pół roku.

Wam tez tak naciskali mocno brzuchy po cc?? moze tylko ja trafilam na takie babsko...
Nie pamiętam aby po którejkolwiek cesarce uciskano mi brzuch.

A ja dziś zaliczyłam endokrynologa a później zus. Po raz kolejny wyskoczylo mi ze jestem nieubezpieczona. Na szczęście wszystko pozalatwialam bo jutro mam gina a już dwa razy jej wypelnialam ze jestem ubezpieczona. Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty.

reklama
Hej dziewczyny,ale dzisiaj wizytujacych:)ja też dziś mam wizytę u mojego lekarza bo ostatnio byłam na usg4d ale gdzie indziej.Ciekawa jestem czy potwierdzi córeczkę.
@Danutka24 mnie bardzo kręgosłup bolał po znieczuleniu i boli do dziś czasem.U mnie to było od nieprawidłowego wklucia,dopiero za 3 razem wkluli się prawidłowo. Powiem szczerze że boje się drugiego porodu,mam mieć cc ale to też nie jest przyjemna perspektywa.Boje się też czy wszystko z dzieckiem będzie ok,masakra poprostu.mam więcej lęku niż przed pierwszym dzieckiem bo juz mam świadomość ile rzeczy może pójść nie tak:/ale trzeba być dobrej myśli.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

tyle wizytujących,środek dnia i żadnych wieści?! Halo halo

Ja pamiętam jak po cc,jeszcze przed wstaniem,zapytałam lekarza czy mogę na boku leżeć,z takim uśmieszkiem powiedział, że tak ;p No szybko się dowiedziałam skąd uśmieszek był ;p Ja jeszcze z tydzień dostawałam w brzuch takie nieprzyjemne zastrzyki.
A wstałam sama,bo pielęgniarka powiedziała, że zaraz trzeba wstawać i poszła, to ja przy pomocy kaloryfera, który miałam i takich kombinacji - teraz jak przypomnę jak to robiłam to naprawdę kupa śmiechu;p wstałam sama ;) a za chwilę wróciła cała ekipa pielegniarek do pomocy mi ;p i zdziwone że ja siedzę sobie ;p
Największa ulga jak na któryś dzień ,jeszcze w szpitalu, obcięli mi szef z jednej strony,się zapytali z której bardziej ciągnie i ciachnęli , ogółem dyskomfort w wstawaniu itd. czułam z 2 m-ce, szczególnie w nocy jak szybko się zerwałam

Kolorowa o matko;( bardzo wspolczuje tej dziewczynie! Powinno sie szpital zaskarzyc!!!!

Oj cewnik to zlo;(
Niestety teraz jak mialam zabieg na narkoze zalozyli mi cewnik nna chwile, skutki byly takie ze strasznie cierpialam przez dobe;(;(

Betina z tego co kojarze to mi nie naciskaly....ale to bylo tyle lat temu ze sama niewiem....

Ketrinna ja wlasnie jestem ciekawa co jak moja ciaza sie zakonczy...moze za tydzien na wizyciw porusze ten temat;)

Danutka po znieczuleniu w kregoslup niemialam zadnych problemow z bolami;)

Bridget Jones zaciskamy kciukasy &&&&

@Danutka24 my takie akcje z synem mieliśmy jak do złobka chcieliśmy go dać rok temu i zrezygnowaliśmy.. Teraz jest oniebo lepiej. ze żłobka jak odbierałam był roztrzęsiony, gile do pępka, jak jechaliśmy obok to był taki bek, a teraz jak widzi przedszkole np. w weekend to się cieszy i krzyczy, że moje przedszkole :) Dzisiaj naobiecałam mu wszystkiego, tzn. cukierka, lizaka, bezy- które uwielbia, chyba bardziej po to, żeby swoje sumienie uspokoić, że go oddaję

Ja juz po polowkowym, Wojtus wazy 442g i jest zdrowy jak rydz... Za to teraz u mnie problem ze skracajaca sie szyjka... Ma 23mm, a przy parciu niestety tylko 18mm . Jestem zalamana...
@julia0903 a jaka Ty mialas dlugosc przed zalozeniem szwu? U mnie tez padla sugestia szwu badz pesara... Ech, to teraz mam nastepny problem do martwienia sie

Anula mój lekarz to by już na pewno zakładał pessar.ja taka miałam w tym okresie w poprzedniej ciąży i mi pessar założyli. według mnie lepiej założyć bo nawet psychicznie jest większy komfort no ale to ja tylko tak mówię jakie ja mam podejście.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anula mój lekarz to by już na pewno zakładał pessar.ja taka miałam w tym okresie w poprzedniej ciąży i mi pessar założyli. według mnie lepiej założyć bo nawet psychicznie jest większy komfort no ale to ja tylko tak mówię jakie ja mam podejście.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM ja tez tak uwazam, tylko teraz zagwozdka czy pesar czy szew...

Do góry