reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry. Dziewczyny za dużo piszecie. Ja nie jestem w stanie wszystkim odpisać. Dołączam do tych, co mają problemy ze snem. Obudziłam się o 3 mega wyspana. Dopiero o 6 zasnęłam ponownie. Dobrze, że Nikoś jeszcze śpi, dziadki musiały go wymęczyć.
Przypominam sobie jeszcze o tej krwi, że ona może służyć tylko rodzeństwu. Dla rodziców za mało a dla dawcy nie pasuje. Warto na pewno bankować jeśli w rodzinie były choroby, które leczy się komórkami macierzystymi.
Dla ciekawskich- w mleku mamy też są komórki macierzyste i obecnie prowadzi się badania nad ich wyodrębnieniam.
Dodam tylko, że jak zaczynałam mleczną przygodę to wierzyłam, że kapusta powoduje wzdęcia i nie wolno jeść nic ostrego (buaha)

reklama
Oby to byla tylko przegroda owodniowa. Bo to moze wplynac tylko na wczesniejszy porod bo to znaczy ze dzidzius ma mniej miejsca i jak mu bedzie juz za ciasno to poprostu worek peknie. Ale czasem udaje sie donosic normalnie. O zespole tasm owodniowych nie bede ci opowiadac. Znam jedna dziewczyne ktora to miala. Mozesz poczytac w google choc i tak juz pewnie czytalas....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
tak czytałam dlatego się tak przestraszyłam.na początku lekarz myślał że są dwa pecherze ale na usg było widać jakby synek był w obu tak jakby ta linia była przed nim. na obrazie taka kreska przez środek.
co do tego co usłyszałam przed cesarką daaaaawno temu- nigdy się nie zastanawiałam ile w tym prawdy, byłąm bardzo młoda raczej nie zanosiło się potem na jakiekolwiek dzieci więcej, a powtarzam tylko to, co usłyszałam od położnej :)
Jutro się zapytam gina jak z porodem, o krew pępowinową też się zapytam i sama nie wiem o co jeszcze :) ale zaraz sobie zrobię listę :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mam. Wczoraj dwa razy sluchalam bo dopiero kupilam. Mysle ze tak to 2-3 razy w tyg wystarczy choc pewnie bede czesciej bo to takie fajne [emoji2]

Fajne i faktycznie uspokaja [emoji4] ale nie jestem do niego przekonana, czy naprawdę jest on zupełnie bezpieczny... I używałam może 5 razy a mam od ponad miesiąca [emoji2] Wiec jak mam jakies wątpliwości to włączam, szukam, słucham z 5 sekund i wyłączam [emoji5]

A ja sie już ogarnełam ładnie ubrałam wymalowałam córy uczesałam i idziemy na pogaduchy do koleżanki a potem lekki obiadek fasolkę ugotuję i o 16 na grila do znajomych fajny dzień się u mnie zapowiada.
babyWoW ile ten monitor kosztuje?

Hej dziewczyny:)
Sto lat mnie nie było... Udało mi się nadrobić wszystkie strony ale "tylko" tydzień mi to zajęło:) jesteście szalone taka produkcja :biggrin2: Nie jestem w stanie odpisać każdej z osobna ale cieszę się że u Was wszystko ok i dzieciaczki zdrowo rosną:D
Ja już po dwutygodniowych wakacjach wracam do rzeczywistości... Chociaż urlop przedłużył mi się o ten tydzień bo po wakacjach dopadło mnie takie choróbsko że ledwo żyłam...jedyny plus to taki że właśnie przez ten tydzień nadrobiłam co u Was:happy: Już w miarę ok się czuję i jutro wracam do pracy:szok: Po 3 tyg będzie ciężko ale w domu już mi się nie chce siedzieć:)
U mnie brzusio już widać i jak dla mnie to bardzo, no ale cóż trzeba się przyzwyczajać:D
31 sierpnia mam połówkowe i może w końcu poznam płeć. Póki co większe prawdopodobieństwo że kobitka,ale nie na 100%
Życzę Wam miłego dnia i mam nadzieję,że ponownie przyjmiecie mnie do swojego grona:D
Pozdrawionka

W końcu styczniówki szaleją z pisaniem bo przez ostatnie dwa dni to słabiutko było :p
Ja też muszę się wziąć za porządki w szafach i szafkach ale to dopiero od paździenika bo prawie do końca września siedzę z synkiem u rodziców na wsi :D nie wiem jak ja się później przestawię. No i czeka nas jeszcze urządzanie pokoju synka i jego drugie urodziny w październiku.

reklama
tak czytałam dlatego się tak przestraszyłam.na początku lekarz myślał że są dwa pecherze ale na usg było widać jakby synek był w obu tak jakby ta linia była przed nim. na obrazie taka kreska przez środek.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
W ktorym tygodniu jestes? Zespol tasm owodniowych zazwyczaj daje o sobie znac do 19tc. Mialas juz usg polowkowe? Musisz myslec pozytuwnie. Moze to nie to. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok. Ale ja bym poszla do innego lekarza. Dla wlasnego spokoju

Do góry