reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Przestarzały to on moze nie jest bo przestrzegać sie go powinno ale nie znam pracodawcy ktory by sie na to zgodził szczerze mówiąc :) prędzej na l4 wyślą ni na 4 h sie zgodzą bo na l4 nie płaca i poszukają kogoś na zastępstwo szybciej
jest przestarzaly bo zapis dotyczy starych komputerow z ekranami ktore rzeczywiscie moglyby negatywnie wplywac na kobiet w ciazy po 4h pracy. Ale takich komp juz nie ma, a te przy ktorych pracujemy nie niosa zadnego ryzyka.
kodeks pracy nie zostal jeszcze w tej kwesti uaktualniony, stad zamieszanie

reklama
Hej dziewczyny. Ja już po prenatalnych :laugh2:

Troszkę się denerwowałam bo lekarz długo nie mógł zbadać dokładnie serduszka, ale to dlatego że mój bąbelek ustawił się trochę niefortunnie. Dzięki Bogu wszystko jest ok. Ryzyko na jakąkolwiek chorobę jest bardzo niskie, krwiak się wchłonął. W dodatku lekarz dopatrzył się czegoś między nóżkami ;) , więc tak jak przypuszczałam, chyba będzie Gabryś. Jak na 12 tydzień duży z niego zuch bo ma aż 73 mm :rofl2:

Gratulacje silnego maluszka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

jest przestarzaly bo zapis dotyczy starych komputerow z ekranami ktore rzeczywiscie moglyby negatywnie wplywac na kobiet w ciazy po 4h pracy. Ale takich komp juz nie ma, a te przy ktorych pracujemy nie niosa zadnego ryzyka.
kodeks pracy nie zostal jeszcze w tej kwesti uaktualniony, stad zamieszanie

Ja jednak liczę, przestarzały czy nie jest w kodeksie ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Anula, nie wiem czy to dla Ciebie ważne, ale u mnie w ofercie Nifty, było napisane optymalny 10-16 tydzień, możliwy 10-24. Był robiony przez Genomed.

Betina79 nie chce sie sprzeczać ale każdy monitor jak sie za duzo w niego patrzy jest szkodliwy czy stary czy nowy. Jest tez przepis ze co 15 minut mozna sobie zrobic przerwę od komputera ale tez raczej w pracy dziwnie by patrzyli :)
Marcje jak u was przestrzegają to super to ty na pewno tez bedIesz mogła. Ja sie nigdy nie spotkałam z tym w firmach a obsługuje ich wiele. Fajnie ze wasza tak przestrzega przepisów.
Gratuluje udanego badania no i poznania płci Gabrysia:) ja byłam w 12t4dniu i mój bobas miał 71 mm a twój jeszcze większy :)

Hej. Powiedzieli mi, ze nifty tylko do 14 tygodnia... Ja chyba jednak zdecyduje sie na amniopunkcje... Zapisalam sie za tydzien w czwartek do dr Kosińskiego, podobno świetny specjalista. W piatek mam wizyte u prof Korniszewskiego... Po tej konsultacji podejme ostateczna decyzje... Moj gin. mowi, ze to pewnie nic i zr betahcg, ktory u mnie jest za wysoki, jest najmniej waznym z tych pozostalych markerow i ze pewnie wszystko ok... Jestem dobrej mysli...
Usg prenatalne robilam u dr Kosinskiego w premium, faktycznie tytulow I dyplomow ma sporo, wszystko dokladnie opowiadal bo prowadzil zajecia dla innych lekarzy. Ale przede wszystkim byl bardzo delikatny I sympatyczny , czulam sie jak pacjentka vip mimo ze nie placilam:p trzy

reklama
Do góry