reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witaj Shariotka:)

U mnie teraz 14 tydz i 5dni brzucha jeszcze jako taki nie widać, może troche ciężej dopiąć sie w spodnie + 1 kg na plusie. Kiedy było u Was widać pierwsza ciąże ? Wy tuż już piszecie i ruchach dziecka a ja sie nawet nie czuje jak bym w ciąży była...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W poprzedniej ciazy mi brzuch wyskoczyl koło 6tego miesiace (schudlam 5 kilo w pierwsze trzy miesiace)
Teraz mam już wyrazny okragly brzuszek (chociaz i tak brzuchata bylam) mimo tego ze spadlam 6 kg prawie.
W pierwszej ciazy przytylam 11kg I mimo wszystko w kurtkach sie dopinalam wiec brzuszka duzego nie miałam do końca.
Tetaz to chyba na taczce bede brzuch wozic w 9tym miesiacu.
Ruchy poczulam po 15tym tygodniu poprzednio ale w tej ciazy sie nie spodziewam za szbko bo mam blizme przez srodekbrzucha I grubsza duzo jestem.

Julia, widzialam twoje dzieciatko tylko zapomnialam napisac.
Ja strzelam ze bedziesz miała fotogenicznego chlopca :p

reklama
Ja 3kg na plusie wiec nadal 9na minusie.
Nie chcialabym wiecej niz te 15 utyc....
Brzuszek mam chyba wiekszy niz pierwszym razem i jest tez jakby troszke nizej ,ale to moze byc wina oslabionych miesni.

Kolejna osoba mi przewiduje dziewczynke. W tej ciazy mam pokrzywki,w poprzedniej wlosy mialam cudowne, cere piekna brzoskwiniowa, paznokcie niesamowicie mocne. Takie ze musialam pilowac, bo sie obciac tego nie dawalo. Talie mialam do siodmego miesiaca. I jakby nie ten odstajcy brzuszek to bym nie pamietala ze jestem w ciazy. Zeby ten dzidziusiek taki nieklopotliwy byl... Bo jednego upartego lobuza juz mam.

Wczoraj sie uparl,aby moja siostra go obciela. Tak go urzadzila, ze caly dzien chodzil w czapce. Na szczescie sam zauwazyl, ze wyglada jak glupek i pozwolil sie obciac matce po kilku godzinach.

Jeśli zdecydujesz się na NIFTY w Warszawie to ja robiłam w GENOMEDZIE ul. Ponczowa 12, koszt 2300;/ ale najkrócej się czeka na wynik pobierając właśnie tam, jest też konsultacja z genetykiem wcześniej. Zresztą w innych miejscach nie taniej, nawet 2500. Jakbyś miała nieprawidłowe USG i takie ryzyko nie byłoby się nad czym zastanawiać tylko robić amnio, ale prawidłowe USG to duża karta przetargowa w tym przypadku. Trzymam kciuki!
Jeśli zdecydujesz się na NIFTY w Warszawie to ja robiłam w GENOMEDZIE ul. Ponczowa 12, koszt 2300;/ ale najkrócej się czeka na wynik pobierając właśnie tam, jest też konsultacja z genetykiem wcześniej. Zresztą w innych miejscach nie taniej, nawet 2500. Jakbyś miała nieprawidłowe USG i takie ryzyko nie byłoby się nad czym zastanawiać tylko robić amnio, ale prawidłowe USG to duża karta przetargowa w tym przypadku. Trzymam kciuki!

Na Nifty juz za pozno, zostaje harmony. Jutro rano mam konsultacje z genetykiem i po niej podejme decyzje co dalej. Dzieki dziewczyny...

Hej dziewczyny jestem Nowa :)
Też oczekuję dzieciataka termin na 13 Stycznia :) hahah akurat to będzie piątek 13 :p , obecnie 14 tydzien i 5 dzień , na badaniach prowadzonych wyszło wszystko ok :) , czekam tylko jak się dowiem jaka płeć ma maleństwo :) . Robiłam teraz badania i spadły mi plytki krwi na pierwszym były ładne bo ery a teraz po dwóch miesiącach 189 :( ogólnie jakas morfologia inne i niektóre wyniki nie mieszczą się w normie , hemoglobina jest dobra więc na szczęście nie ma anemi . Powiedzcie mi czy wy też macie jakieś odchylenia w morfologi ?

Hejka czytam o teraz to ja znów panikuje z tymi testami pappa boje sie jak diabli a tu mam czekać koło 2 tygodni zwariuje chyba .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyte .Witam nowe mamusie.Dzisiaj wreszcie robi sie ciepło bo to lato coś w kratke w tym roku.Czym człowiek starszy tym bardziej sie niepokoji i martwi ,jak ja dam rade żeby niezwariować.

reklama
Do góry