reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Anula jak rozumiem odebrałaś wynik ze swojej krwi. Jak na mój rozum to jest bardziej wynik jakie masz szanse urodzenia chorego dziecka. A przecież mialas robione usg prenatalne i wyszlo ze dzieciątko zdrowe.
Kurcze nie załamuj się.Może powtórz za jakiś czas usg i wtedy nabierzesz pewności ze z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam za ciebie kciuki.

reklama
Dziewczyny, odebralam pappa, jestem przerazona.... Ryzyko trisomii 21 po skorygowaniu mam 1:92. Jestem zalamana, trisomii 18 1:8212, a trisomii 13 ponizej 1:20000. Jestem zalamana, a potwornie boje sie amniopunkcji:-( :(
Też bym się pewnie denerwowala... Weź wynik i idź do gina,może wyjaśni co i jak,uspokoi... Jakie ryzyko trisomii 21 miałaś z usg?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Anulka dokładnie jeżeli usg było ok to sie nie załamuj.

Ja dzis spędziłam dzien na basenie odkrytym i wróciłam padnięta ale dzien cudowny i temperatura nietutejsza naprawdę jest [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, z usg bylo ok i kosc nosowa obecna i przeziernosc 1,5. Przed chwila wyczytalam, ze ryzyko w wieku 37 lat wynosi 1 do 159, a w wieku 39 lat juz 1:86, buuuu

Anula to niczego nie przesadza. Wiesz ze papp a to rachunek prawdopodobieństwa wyliczanie na podstawie wielu czynników min wieku parametrów z usg crl itp . trzeba to globalnie zinterpretować przez specjalistę. Myślę że wynik jest taki z uwagi na wiek co podwyższa ryzyko

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

hej mamuśki, właśnie zapisałam się na forum, czuję się dziwnie :D - ale za to wypełnie może ten zbędny czas, który teraz mam. hm, jestem aktualnie w 16 tc i termin mam na 6 stycznia :) pozdrawiam

Anulka, na usg jest wszystko ok, a test pappa wychodzi baaaaardzo czesto falszywie doddatni. Bardzo czesto ! Czytalam na.jakins blogu gdzie ryzyko wyszlo 1:6 a dziecko urodziko sie okazem zdrowia! Tez proponuje isc do ginekologa albo genetyka I podpowiiedza co dalej ale spokojnie....bo bardzo mocno wierze ze wszystko ok. Jest jeszcze np test nifty , ktory nieinwazyjnie bada genotyp dziecka, tyle ze kiszt to ok 2500 zl , przedyskutuj z mezem.....masz zdrowych synkow, wiec ten Maluszek tez bedzie zdrowy!

reklama
A jaki miałaś wynik z usg? Napisz dokładne liczby. To jest tak ze jeden i drugi wynik bierzesz pod uwage i jesli miałaś na usg np 1:1500 to teraz ci poprostu ten niski wynik z pappa obniża trochę ze np masz 1:1250 wiesz o co chodzi. To nie jest tak ze bierzesz jeden pod uwage tylko ten z pappa zaniżył ci trochę wcześniejszy wynik z usg ale to nie znaczy ze masz ryzyko 1:96! Na pewno nie masz sie co tak strasznie denerwować mi to wczoraj lekarz tłumaczył na czym to polega poza tym pappa często wychodzi blednie ale nawet jesli jest yo wynik prawidłowy to nie ma tragedii. Idz z tym wynikiem do lekarza i on ci powie co i jak. Moja koleżanka z pracy w wieku 44 lat urodziła dziecko, wyniki wychodziły jej straszne - bo wiek jest decydujący - ma zdrowa córę ktora teraz ma 4 lata :) głowa do gory. Skonsultuj z lekarzem.
Kolorowa mama zazdroszczę dnia :) u nas brzydko
Witam nową mamę

Ostatnia edycja:
Do góry