reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
hej ja juz po wizycie, tak jak sadzilam dostalam skierowanie na posiew i zelazo do brania (zelazo juz czuje te kibelkowe problemy po nim ... ;) ) moj lekarz na kazdej wizycie sprawdza na usg czy dzidzia rosnie i dzis jak tylko przylozyl ta glowice do brzucha na ekran wyskoczyl siur ;) oczywiscie powiedzialam kilku osobom w ramach pochwalenia sie i usulyszalam slawetne "ooo szkoda ze nie dziewczynka bo syn juz jest" , ja tez chcialam liczylam na dziewczynke ale tak widac mialo byc i ciesze sie ze zdrowe i takie gadanie mnie po prostu wkurza...

Nutka i Martyna gratuluje udanych wizyt i zdrowych bobasów :) to teraz jesZe ja na dziś zostałam. Mam nadzieje że dołącze do dobrych wieści:)

Gratuluje udanych wizyt.
@HappyBabyMama na pewno rowniez bedzie udana.

Od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. W niedziele na IP jak mi pekl ten krwiak powiedzieli ze mam isc do lekarza jesli bedzie mnie bolal brzuch lub na IP jak znow bede krwawic. Zadzwonilam do swojego gina czy mnie przyjmie, bo mnie boli brzuch, wszystko mu opowiedzialam. A on na to, ze i tak by mnie nie zbadal, bo nie ma sensu dodatkowo meczyc mnie i dziecka jesli tam jeszcze zostal ten krwiak. Mam odpoczywac, luteina powinna pomoc. A w razie co mam wziac nospe. Ale same pisalyscie,ze teraz nospa ma zle rekomendacje w ciazy, powoduje zwiotczenie szyjki i moze spowodowac rozwarcie. Z synem dlugo bralam nospe,bo mnie strasznie bolal brzuch. Nie wiem juz co mam zrobic

Gratuluje udanych wizyt.

Od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres. W niedziele na IP jak mi pekl ten krwiak powiedzieli ze mam isc do lekarza jesli bedzie mnie bolal brzuch lub na IP jak znow bede krwawic. Zadzwonilam do swojego gina czy mnie przyjmie, bo mnie boli brzuch, wszystko mu opowiedzialam. A on na to, ze i tak by mnie nie zbadal, bo nie ma sensu dodatkowo meczyc mnie i dziecka jesli tam jeszcze zostal ten krwiak. Mam odpoczywac, luteina powinna pomoc. A w razie co mam wziac nospe. Ale same pisalyscie,ze teraz nospa ma zle rekomendacje w ciazy, powoduje zwiotczenie szyjki i moze spowodowac rozwarcie. Z synem dlugo bralam nospe,bo mnie strasznie bolal brzuch. Nie wiem juz co mam zrobic
Zaufaj lekarzowi,skoro nie chce Cie badać, żeby nie pogorszyć sytuacji, a boli brzuch, to wskazane wziąć
Nospe... Poza tym nie każe brać Ci cały czas,ja bym wzięła na czas bólu, na wszelki wypadek.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaufaj lekarzowi,skoro nie chce Cie badać, żeby nie pogorszyć sytuacji, a boli brzuch, to wskazane wziąć
Nospe... Poza tym nie każe brać Ci cały czas,ja bym wzięła na czas bólu, na wszelki wypadek.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie tak sobie myslalam o tym, ze przeciez od kilku tabletek w rozsadnej dawce nie umre.:) gorzej jakbym mila ich brac nie wiadomo ile.

Witam ja po badaniach prenatalnych wszystko ok dzidzia zdrowa wszystko w normie jak powiedział że dzidzia jak na swój wiek to już duża to tak sie wystraszyłam że zapomniałam spytać o płeć dopiero jak skończył usg to powiedział że wszystko ok.Wyniki z krwi za 2 tygodnie ale myśle że bedzie ok jak teraz dobrze.Lekarz troche taki dziwny niby miły ale troche gburowaty a ja byłam mega wystraszona.Potem badanie u swojej pani doktor usg mi nierobiła bo miałam 1 godzine wczesniej to po co i schudłam 6 kilo wiec lekarka stwrdziła że niema niepokoju mam z czego schudnąć.
Gratulacje wszystkich udanych wizyt i ufff ja już po stresa miałam jak niewiem co...

Gratuluje udanej wizyty :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje udanych wizyt.

Weź nospe jak polecił lekarz, mój tez
Mi kazał brać w przypadku bólu brzucha. Moje koleżanki jak były w ciąży tez brały.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja przy oddawaniu w kadrach zaświadczenia o ciąży usłyszałam tylko 4 h przy kompie, ani minuty więcej

A ja 9 godzin siedze.
Niby moge zawsze wstac I sie powloczyc ale tak glupio. Niestety tutaj nic nie ugram. Chyba ze mi obetna godziny a co za tym idzie kase.

Gratuluje udanych wizyt.
Mnie lekarz zobaczyl, pogadal, przepisal leki i kazał pilnowac cisnienia.
Wyniki krwi mam super.
Teraz za dwa tygodnie polozna a na koniec sierpnia usg 20tyg
Jeszcze tylko licze ze 3d zrobie jak do polski w sierpniu przyjade.

Do góry