reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzień dobry.
I u nas charakterny chłopczyk. Nie lubił wózka i fotelika. Do jakiegoś czasu spacery i jazda samochodem tylko w porze drzemki. Na szczęście lekka zmiana w obu tematach nastąpiła. Szarpana zmiana pieluchy jest mi również dobrze znana, oby do odpieluchowania.
I jak któraś z Was pisała, chyba drugie wolę ciapowate, bo ten się nie boi niczego. Ciągle jest w ruchu, musi być stymulowany, wspina się w miejsca, że ciary przechodzą.
Z jedzeniem też kiepsko, bo zwyczajnie szkoda na nie czasu.
Z pozytywów- odważny, sprytny i zaradny, kocham go z całych sił.
Miłego dnia :)

@brzusio tak, ja juz drugi dzien od 4 rano na nogach nie wiem co jest grane

@Shaer z nim to czasami walka jak z wiatrakami co 10 dociera ;/ jak mu policzyłam jego opłaty tutaj i zycie na dwa domu to tyle zysku co w pysku z jego zostania tutaj, teraz musi to przetrawić i przyznać sie to porażki, a to jest najgorsze

@marlena:) trzymam kciuki

Co do dziecię to moja Maja była anioł, spała całe noce od 3 mc, Zabki, kołki , nocnik nie znam tych problemów, jadła ładnie wszystko i tak jesr do dzis liście szpinaku jak widzi to sie trzęsie, nawet na kanapce wcina, nadrobiła troche pobytami w szpitalach leżała co chwile do 3 roku życia a pozniej spokoj, boje sie charakterki synka [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale mi głupio!
Poszliśmy zaprowadzić małego do przedszkola. Mówiłam, że pójdę sama z siostrzeńcem bo dzisiaj będzie ze mną, ale mąż się usrał, że musi zobaczyć. Ja jakoś zagaduje to tamto i mały w ogóle bez płaczu, a tatuś stanął w drzwiach i mały się przykleił i było odrywanie bek, niby nic takiego, ale tak mnie wkurrrrr , że zaczęłam krzyczeć przy wszystkich, że to jego wina, że nie będzie go prowadzał - jakby był ojcem tyranem, no i w końcu się rozbeczałam. Tak mi głupio teraz .. niepotrzebna scena, ja to zawsze przeciwniczka kłótni w miejscu publicznym, do aferzystki mi meeeega daleko. Wstyd normalnie.
Zachowałam się jak mój synek, któremu coś nie podpsi ,którego oduczam takiego zachowania - tupanie nóżkami, krzyk bezsensowny jak szczekanie małego pieska i bek.

Dzień dobry.
I u nas charakterny chłopczyk. Nie lubił wózka i fotelika. Do jakiegoś czasu spacery i jazda samochodem tylko w porze drzemki. Na szczęście lekka zmiana w obu tematach nastąpiła. Szarpana zmiana pieluchy jest mi również dobrze znana, oby do odpieluchowania.
I jak któraś z Was pisała, chyba drugie wolę ciapowate, bo ten się nie boi niczego. Ciągle jest w ruchu, musi być stymulowany, wspina się w miejsca, że ciary przechodzą.
Z jedzeniem też kiepsko, bo zwyczajnie szkoda na nie czasu.
Z pozytywów- odważny, sprytny i zaradny, kocham go z całych sił.
Miłego dnia :)
Jak mam córkę aniołek jak tylko skończyła pół roku bo wcześniej tylko się darła i mam nadzieję że drugie też będzie takie i nie jest ciapowata może mniej biegala rozrzucone itd ale dużo miała wprowadzonych zasad już od małego bo charakterem ma. Z drugim boję się że nie dam rady być już tak konsekwentna ale nie wyobrażam sobie ze mi wejdzie ba głowę i będzie dzieciak zasady w domu ustalal.

Ale mi głupio!
Poszliśmy zaprowadzić małego do przedszkola. Mówiłam, że pójdę sama z siostrzeńcem bo dzisiaj będzie ze mną, ale mąż się usrał, że musi zobaczyć. Ja jakoś zagaduje to tamto i mały w ogóle bez płaczu, a tatuś stanął w drzwiach i mały się przykleił i było odrywanie bek, niby nic takiego, ale tak mnie wkurrrrr , że zaczęłam krzyczeć przy wszystkich, że to jego wina, że nie będzie go prowadzał - jakby był ojcem tyranem, no i w końcu się rozbeczałam. Tak mi głupio teraz .. niepotrzebna scena, ja to zawsze przeciwniczka kłótni w miejscu publicznym, do aferzystki mi meeeega daleko. Wstyd normalnie.
Zachowałam się jak mój synek, któremu coś nie podpsi ,którego oduczam takiego zachowania - tupanie nóżkami, krzyk bezsensowny jak szczekanie małego pieska i bek.
Kurczę...sytuacja nieprzyjemna,ale nic już nie poradzisz.Miałaś akurat kiepską chwilę i się stało,zresztą jestem w stanie Cię zrozumieć,bo dla mnie najgorsze co może być to płacz mojego dziecka i jeżeli mogę mu zapobiec to to robię.Cóż,mleko się rozlało,pogadaj z mężem i mu wytłumacz,a ludźmi się nie przejmuj.Wszyscy zrzuca to na karb Twojej ciąży więc wiesz ;)

Marlena trzymam kciuki &&&

Spokojnego dnia dziewczyny ;-) ;)

reklama
Jestem zadowolona mam połączenie z dębem ale trzeba przynajmniej co dwa tygodnie przecierać miękką szmatką bo paluchy są .
ja kiedyś miałam takie czerwone i te palce właśnie mnie tak wkurzały że stwierdziłam że nigdy więcej błyszczących mebli ale może to kwestia koloru.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry