reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Brzusio ja ani w pierwszej ani w tej ciazy nie mam nudnosci i nie wymiotuje wiec to nie jest regula :)

reklama
Witaj Olivka,
Nie wiem jak u Was ale u mnie upał juz od rana,popołudniu pewnie będzie jeszcze gorzej.w poprzedniej ciąży miałam juz ogromny brzuch w wakacyjnych miesiącach i strasznie puchłam.teraz sobie myślę że styczeń to dobry miesiąc na rodzenie:)
Wczoraj widziałam mój pecherzyk,sliczniutki okraglutki:)zarodka jeszcze nie ma ale coś się tam tworzy;)
aniaz gratuluję bijącego serduszka, robienie bety w późniejszych tygodniach może nerwów napsuc;)
Kolorowa pochwal się koleżankom z forum jaką masz sukienkę na wielkie wydarzenie:)

Ja w poprzedniej ciąży zero wymiotów, wszystko cacy... Z tą tak było do dziś... Zaczyna mnie nudzić... Ehhh... Także dołączam do grona tych,co też cierpią [emoji6]
Ja mam wizytę i usg dopiero w przyszły czwartek, już się stresuje,czy wszystko jest w porządku. Wczoraj zeschizowałam, zrobiłam test [emoji28] a tu krucha grubsza od testowej. Uspokoiłam się i poszłam spać...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Rosana właśnie miałam się to samo pytać :) w ciąży w chodziłam do Strzelczyka do przychodni na wrzosowiaku (kobiety w ciąży są zapisywane na wizyty w takim zeszycie i nie muszą stać w kolejce by się rejestrować. I do dr Lemańskiego prywatnie na Kutrzeby. jego mogę polecić z czystym sumieniem bo to człowiek dusza i widać że kocha to co robi ale wg mnie za mało usg robi przejmując prywatnie. Z 4 w ciągu całej ciąży jeśli nic się nie dzieje. Ale jest na każde wezwanie. Sama nie wiem do kogo teraz iść.

Ulcia witaj i gratuluję fasolki :) na kidy masz termin?

Asiz daj znać po wizycie. 3mam kciuki żeby było dobrze

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam teraz w Medyku u dr. Płacheckiego. Wizyta 120 zł ale na prawde swietny lekarz. Człowiek wychodzi od niego taki uspokojony :)
Usg zrobil pomimo ze byl to dopiero sr. 5 tygodnia i wypatrzyl 3mm pecherzyk.
Teraz chce isc gdzies na nfz zeby dostac skierowanie na badania ktore mi zlecil zrobic ;)
Z tym ze ja jak juz sie pochwale rodzinie to sie potem przeniose do jakiegos lekarza na parkitke bo tam pracuje moja przyszla tesciowa i bede wiedziala ze bd miec dobra opieke i na nfz ;) i bez kolejek:p

Pytanie do mam :) Dziewczyny powiedzcie czy sprawdziło wam się w poprzednich ciązach ze jedliście słodkie to była dziewczynka a jak kwaśne to chłopczyk ?

reklama
Pytanie do mam :) Dziewczyny powiedzcie czy sprawdziło wam się w poprzednich ciązach ze jedliście słodkie to była dziewczynka a jak kwaśne to chłopczyk ?
Nam sie sprawdzilo w poprzedniej ciąży jadlam tony słodkiego i mamy coreczke Ale nie wiem czy to zawsze sie sprawdza chyba bywa róznie

Do góry