reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

o tak. O niebo lepiej. Zwłaszcza, ze w pl o poczatku możesz isc na zwolnienie (chyba każda z moich koleżanek od razu na zwolnienie poszła jak tylko dowiedziała sie o ciazy) i jest płatne 100% Tutaj grosiny. Z Igorem pracowałam na etacie, strasznie źe sie czułam i byłam kilka razy na zwolnieniu i dostawałam cos koło 70funtów tygodniowo. Dlatego tez szybko wróciłam do pracy po porodzie a pracowałam do samego porodu. Igor urodził sie 2 lutego o 23:45 a ja jeszcze tego dnia byłam w pracy :)

No i nam tez sie nie beda nalezały benefity. Jedynie child benefit pobieramy na Igora i bedziemy na maluszka pobierać, wiecc to cos koło 140 funtów na miesiac. Poki co od 5 lat child benefit wpływa na konto i nie ruszamy tego, dopłacamy jeszcze co i raz jakieś "drobne" i te pieniadze są na przyszlość dzieciaków. Trzea sie jakoś zabezpieczyć.

Niezapominaja, ja zobacze jak to będzie bo niby pisze że jak się jest na macieżyńskimi i pracowało się wcześniej to przez 39 tygodni przysługuje Working Tax Credit. poza tym jak idziemy na macierzyńskie to zmniejszają nam się zarobik w roku podatkowym, ne?
Z czego HMRC potrafi tak namieszać ze wszystkim że to masakra wielu osobom nie chce się bawić z nimi.
(Ja trzy razy poprawiałam to co mi przysyłali bo nie potrafili porzadnie wpisać danych.

@aniay informować o ciazy revenue? Czy odnośnie becikowego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

HMRC. teraz nie mogę tego znaleźć ale gdzieś to miałam napisane.

reklama
mam pytanie odnosnie imienia dla dziecka, bo wlasnie mam zagwostke...
mamy ulubione imie dla chlopca ktore baardzo nam sie podoba, pasuje do nazwiska i w ogole jest fajne : )
ale juz w rodzinie jest pieciolatek o takim imieniu - choc jest to w zasadzie dalsza rodzina, mieszka w innym miescie, widujemy sie raz na rok
Ale nie wiem... czy im nie bedzie przykro jak 'odgamipy' imie? jak byscie zrobily? na sile szukac imienia ktore nam sie mniej podoba byle sie nie powtarzalo?

mam pytanie odnosnie imienia dla dziecka, bo wlasnie mam zagwostke...
mamy ulubione imie dla chlopca ktore baardzo nam sie podoba, pasuje do nazwiska i w ogole jest fajne : )
ale juz w rodzinie jest pieciolatek o takim imieniu - choc jest to w zasadzie dalsza rodzina, mieszka w innym miescie, widujemy sie raz na rok
Ale nie wiem... czy im nie bedzie przykro jak 'odgamipy' imie? jak byscie zrobily? na sile szukac imienia ktore nam sie mniej podoba byle sie nie powtarzalo?
oczywiście że dać tak samo na imię tym bardziej że żadko sie pewnie spotykacie. I na pewno nie będzie im przykro że wam się tak podoba to imię że aż sobie synka tak nazwaliście :) Pochwal się jakie to imię :)

Aniay a wiesz, co? Nie mam pojecia. Kiedyś pomagałam kolezance wypisywać formy na te wszystkie zaiłki to ci powiem ze usiadłam. Potem jeszcze tone dokumentów chcieli. Zwłaszcza przy child benefit strasznie sie zdziwiłam bo plik do wypełnienia dostała, a ja tego na oczy nie widziałam. Akt, paszport i wszystko (no ale Igor urodzony w UK a jej dziecko w polsce, pewnie dlatego)

Betina ja bym dała takie jak mi sie podoba. Tylko głupek mógłby pomysleć ze sie imie odgapiło, a jesli juz to powinien być dumny ze ma dobry gust ;)
Ja dla chłopca chce Wojtek a dla dziewczynki Małgosia i w rodzinie mamy już Wojtka i Małgosie ;) Ale mam to w nosie. Podobaja mi się te imiona. Chciałam dla chłopca Ignacy, ale maz mnie odwiódł od tego i w sumie bardzo dobrze :)

@betina79 ja bym zapytała rodziców, co oni na ten temat myślą. Tylko wtedy wypadałoby się z tym zdaniem liczyć.

Oglądałam dziś ten wózek, Graco, jest super. Nie jest aż tak ciężki jak myślałam, łatwo się składa i rozkłada, do tego fotelik z bazą... biorę go. :D

O rany, ale naprodukowane!
@aniay fajnie, że ogarniasz sprawę, mam nadzieję, ze pomożesz nam przejść te pierwsze kilka kroków do forum zamkniętego, bo nawet nie wiem w co mam kliknąć:confused:.

@olivka85 a co to jest Kosiniakowe?

@shear fajnie, że w końcu zmienisz środowisko, trochę się wyrwiesz, mam nadzieję, że naładujesz akumulatory. Maskotka szydełkowa śliczna, powinnaś sprzedawać rzeczy na dawandzie czy w pakamerze.

@KIKI83 zazdroszczę fryzjera, też bym chciała, mam ochotę na zmianę, tylko chwilowojeszcze brak koncepcji:baffled:

@MiMeMi sprubuję w kolejnym poście przesłać zdjęcia pirackiego pokoju Jasia. Miałam plan również na pokój marynarski- gościnny, już nawet zdobyłam kilka gadżetów ( m. innymi półkę w kształcie łódki, narzute, poszyłam fajne poduchy), plan jednak spalił na panewce bo pokoik chyba będzie należał do dzidziucha:)

Betina
Ten kontrakt ma do 26.08.2016 i na razie nic nie wiemy. W tej jednostce,w ktorejteraz jest teraz juz nie bedzie, bo zostawiaja tylko kilka osob. Zaczal sie remont. Przystosowuja koszary pod zasadnicza. Nie beda nikogo szkolic ani nic, wiec kadra im poki co zbedna.
Dopiero za ponad rok ruszy nabor, wtedy na pewno by mial miejsce. Bedziemy pewnie probowac na Krzesinach w Bazie Lotnicywa Taktycznego, bo on lotnicza.
Shear. ....dawaj do Pruszcza Gdańskiego. U nas 49 baza lotnicza. Miasto lotników [emoji3]bardzo urocze i zadbane. Nawet mi nie przeszkadza ze pół nocy myśliwce wojskowe MI latają mi nad głową

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

dzieki dziewczyny, jeszcze przemysle sprawe z mezem a jak sie zdecydujemy to Wam zdradze imie, bo na razie to jeszcze rozmyslania mamy..

Betina
Nazwij go jak zechcesz. W mojej rodzinie same Kuby i Franki niektore o tym samym nazwisku i w jednym miescie. Dwoch Stasiow chodzilo razem do pkola.
Ja tez mam Maksymiliana w rodzinie. Mieszka b daleko bo w Paryzu, ale pytalam go o zgode bo to moj kuzyn i go lubie.Czul sie raczej badzo milo i powiedzial, ze Maksy to fajne chlopaki. Madre, piekne i urocze. Wiec to dobry wybor :)

reklama
Zrobiłam za duże zdjęcia, muszę nad nimi popracować.
Dziewczyny, czy któraś wie jak mrozić kurki, żeby nie zrobiły się gorzkie?

Do góry