reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja tez nie lubie słońca i upałów w ciazy ale nawet dzis jest ok nie odczuwam tego. Wieczorami boli mnie za to głowa w skroniach.
Maryqska powodzenia przy ogłoszeniu nowiny w pracy:) trzymam kciuki

reklama
Mój starszy syn ma na imię Aleksander, ale mówimy na niego Olek. Alex też by pasowało, ale mój mąż jest tradycjonalistą. Pamiętaj, że najważniejsze aby Tobie się podobało. Lucy ślicznie:) A dla chłopaka z angielsko-polski mix to kojarzy mi się tylko Joseph i Adam.

Trudna sprawa z tymi imionami. Ja mam na imię Wanda i od przedszkola aż do końca studiów nie spotkałam nikogo o takim imieniu, dopiero w pracy. Zawsze chciałam mieć jakieś normalne imię jak koleżanki, Aśki, Kaśki i inne Eweliny, ale co zrobić :) Przywykłam.

Ostatnio wśród moich znajomych zapanowała moda albo na staropolskie typu Tadeusz, Witold czy Stanisław albo na zagraniczne Vanessy, Arlindy i Xaviery. Jednak Vanessa Pastuszko brzmi dziwacznie jak dla mnie.
Mój nie-maż jest Adam :p
Ja zawsze dawalam pracodawcy,a juz co on z tym robil to nie wiem, ale on zatrudnial ponad 1000 osob.
Moje dziecko laskawe dzis dla mnie usnelo po 19 za to jutro wstanie pewnie z kurami.

W przedszkolu u syna jest jedna Wandzia.
Mi sie podoba Lily. Uslyszalam w tym sitcomie Modern family i tak ladnie tam brzmi.
Po polsku tez da rade :) Liliana albo Lila ale Lily tez jest :)

Moja babcia jest Lila I też uwazam ze piekne imie.
Z chlopiecymi imionami nie mam pomyslow.

Przezylam podroz w te i spowrotem, bylam w ikei I nakadlam sie pulpecikow.
Patrzylam na rozne dzieciece mebelki ale nie widze nic co by zwrocilo moja uwage. Chociaz wiem ze luzeczko I przebierak napewno tam kupie.
Wogole nie mam jakos weny do zakupow dzieciecych jeszcze. Z oliwia o tej porze już kupowalam ciuszki.

Lindia 7 dni z tego co pamiętam.
U nas pogoda nie zła ale na plażę nie pojechaliśmy. Za to jutro rano wybywamy nad jezioro. Mąż pojechał na ryby młody jeszcze na podwórku a ja się obijam. Nawet na kolacje poszłam do sąsiadów a najadlam się sledzikow i sałatki z makaronu chińskiego zapilam cola i chyba młody zaczął się wiercic.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za odpowiedź. A na zniesienie l4 mam trzy dni?
Dwa dni masz na poinformowanie (chyba że w regulaminie macie inaczej) ale ja polecam wysyłać SMS albo maila w tym samym dniu co końcu sie l4 ze jest kolejne, natomiast na fizyczne doręczenie masz 7 dni plus dzien wystawienie zwolnienia czyli w sumie 8 dni po tym czasie zmniejszają ci wynagrodzenie.

Lindia 7 dni z tego co pamiętam.
U nas pogoda nie zła ale na plażę nie pojechaliśmy. Za to jutro rano wybywamy nad jezioro. Mąż pojechał na ryby młody jeszcze na podwórku a ja się obijam. Nawet na kolacje poszłam do sąsiadów a najadlam się sledzikow i sałatki z makaronu chińskiego zapilam cola i chyba młody zaczął się wiercic.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Fajni sasiedzi :) ja wcześniej takich mialam. teraz mam same bydlo spod ciemnej gwiazdy.
A jakby co to cola jest niezdrowa;) ale mi dwa lyczki na mdlosci pomagaly:)

@aniay moje worki leza juz ktorys dzien, nawet nie chce mi sie zobaczyc co w nich jest. Potykam sie o nie, bo stoja na srodku. Moze wreszcie sie zmobilizuje...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laski,

Pojechaliśmy na weekend do Warszawy, ale synuś nam się rozchorował i musieliśmy wrócić :/ Mam nadzieję, że to jakaś zwykła wirusówka.

Co do teściów to ja teraz pomieszkuję u moich (już ponad tydzień, a będzie pewnie jeszcze ze dwa ;)) i na razie nie jest źle. Ale tak na dłużej bym nie chciała.

Askl, Nikoś mi się bardziej podoba niż Krystian. Anielka ładnie :)

HappyBabyMama, o właśnie to miałam pisać, że co do imion to zawsze komuś tam nie będzie się podobać, ale po kilku miesiącach od urodzenia dziecka już się tak wszyscy przyzwyczajają że nikt nie wyobraża sobie inaczej ;)

Marcje, fajnie że z szefem gładko poszło.

Do góry