reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Sa tu przyszłe mamy z UK? Bo ja czegos nie rozumiem z wyliczeń wychodzi mi termin na 22.01.17 i obecnie 5tc, dzwoniłam dzis umówić sie na usg zgodnie z zaleceniami lekarza rodzinnego a baba mi mowi ze za wcześnie dzwonię ze to 4tc i termin wypada na 26.01.17 wiec mam dzwonić na koniec maja ? Jakim cudem zniknął im tydzien prawie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
joanna 84-84 przykro mi, ale cieszy mnie twoje podejście do sytuacji...jest bardzo mądre i dojrzałe...życzę powodzenia w dalszych staraniach
aniay nie martw się rodzicami...ja już dawno stwierdziłam, że wszystkim nie dogodzisz i należy postępować zgodnie z samym sobą :happy:
Rosana myślę, że jakby coś było nie tak to lekarz by ci to powiedział ... głowa do góry czekaj spokojnie na następną wizytę :happy:
wionka gratulacje i witaj w naszej paczce :-) :)
Dziewczyny mam planowaną wizytę u gina w czwartek i tak czytam , że wszystkie robiłyście bete z krwi a ja nie robiłam ani razu. Czy myślicie , że powinnam zrobić przed wizytą i zabrać ze sobą wyniki na wizytę u lekarza?
Ja co prawda w Pl nie jestem ale nie Wydaje mi sie ze robienie bety na zapas cos zmieni jesli nie ma do tego powodow.
Na dluzsza mete też uwazam ze zyje sie dla siebie i trzeba byc szczesliwym samemu najpierw.
Ale wczoraj liczylam na dobry dzień a oni go popsuli I mi sie wodospad zalaczyl, dzis czuje sie już lepiej.

Sa tu przyszłe mamy z UK? Bo ja czegos nie rozumiem z wyliczeń wychodzi mi termin na 22.01.17 i obecnie 5tc, dzwoniłam dzis umówić sie na usg zgodnie z zaleceniami lekarza rodzinnego a baba mi mowi ze za wcześnie dzwonię ze to 4tc i termin wypada na 26.01.17 wiec mam dzwonić na koniec maja ? Jakim cudem zniknął im tydzien prawie ?

Kiedy miałaś ostatmia miesiaczke? I jak długie masz cykle?

15.04 miałam miesiączkę, 2,5 roku miałam wkładkę mirena i nie miałam miesiączek praktycznie żadnych a przed założeniem cykle 27-28 dni

No to faktycznie 20Ty nawet. Ale faktycznie jestes dopiero 4+3
Nie wiem jak pryatnie ale najwczesniej na nhs na usg umowia cie na 12 tydzien, chyba ze sa przeslanki do wczesniejszego, spotkanie z polozana 8smy a na usg to może dopiero za tydzien wedlug ostatniej miesiaczki bedzie cos widac.
Mowilas ze to twoje krwawienie nie bylo jak okres, I jeśli powiesz im ze nie miałaś okresu od wyjecia mireny to jest szansa ze cie potraktuja inaczej.

Hej :) ja tak nieśmiało chciałabym dołączyć, jestem pierwszy raz na takim forum, chyba dlatego że nie mam z kim porozmawiać o mojej ciąży. Moje poprzednie przeżycia z ciążami skłoniły mnie do tego żeby nikomu się do ciąży nie przyznawać narazie ( bo potem wszyscy cierpią ) . Jestem teraz w 5 tc i na dzień dobry lekarz po zbadaniu mnie zaczął podejrzewać, że to ciąża poza maciczna ( bo nie widział pęcherzyka, bolało mnie bardzo podbrzusze przy dotyku i zobaczył jeszcze jakiś płyn za macicą ) . No to sobie myśle, że i tym razem już po wszystkim, wcześniej dwie ciąże poroniłam- jedną we wrześniu 2014- 7tc , drugą w lutym 2015- 11tc. OM miałam 10 kwietnia a cykle mam 31-33 dniowe i już na początku maja zaczęłam podejrzewać że coś się zmieniło i miałam racje 10 maja zrobiłam test i dwie kreseczki :) druga jeszcze blada ale widoczna. Zadzwoniłam od razu do gina, bo wcześniej mówił że jak tylko się dowiem o ciąży od razu mam przyjść, to umówiłam się na 12 maja. Tak sobie teraz myślę że przecież jak byłam a on mi robił usg to był dopiero 33 tc, wypisał mi skierowanie na szpital ( podejrzenie ciąży pozamacicznej ) i kazał badać beta hcg. Poleciałam tego samego dnia do laboratorium i od tego czasu robię betę co 48h, moje wyniki :
-12.05- 151,97 mIU/ml
-14.05- 315,07 mIU/ml
i dzisiejsze 16..05- 678,85 mIU/ml i zrobiłam jeszcze progesteron- 28,10 ng/ml
Nie mam pojęcia czy to są prawidłowe przyrosty, denerwuję się bardzo że to jednak będzie pozamaciczna :(
Żeby nie było tak smutno to udało mi się urodzić córeczkę, ma teraz cztery latka i tylko ona dała mi siłę, żeby przeżyć te ciężkie chwile :)

No to faktycznie 20Ty nawet. Ale faktycznie jestes dopiero 4+3
Nie wiem jak pryatnie ale najwczesniej na nhs na usg umowia cie na 12 tydzien, chyba ze sa przeslanki do wczesniejszego, spotkanie z polozana 8smy a na usg to może dopiero za tydzien wedlug ostatniej miesiaczki bedzie cos widac.
Mowilas ze to twoje krwawienie nie bylo jak okres, I jeśli powiesz im ze nie miałaś okresu od wyjecia mireny to jest szansa ze cie potraktuja inaczej.

No walsnie położną GP kazała na 8tc a baba z recepcji powiedziała ze nie moze umówić mnie prędzej niż na 10tc no nic poczekam jeszcze 1,5 tyg i pójdę prywatnie do polskiego lekarza to moze sie dowiem ktory tydzien i co jest grane :)

Macie jakies sposoby na bolące piersi ? W pierwszej ciazy tego nie zaznałam a teraz modlę sie o powrot z pracy do domu i pierwsze co robię to ściągam stanik z łzami w oczach, nie myslalam ze moje małe rodzynki mogą tak bolec [emoji23]

No walsnie położną GP kazała na 8tc a baba z recepcji powiedziała ze nie moze umówić mnie prędzej niż na 10tc no nic poczekam jeszcze 1,5 tyg i pójdę prywatnie do polskiego lekarza to moze sie dowiem ktory tydzien i co jest grane :)

Macie jakies sposoby na bolące piersi ? W pierwszej ciazy tego nie zaznałam a teraz modlę sie o powrot z pracy do domu i pierwsze co robię to ściągam stanik z łzami w oczach, nie myslalam ze moje małe rodzynki mogą tak bolec [emoji23]

Nie pomogę na bolące piersi, nacierpiałam się w poprzedniej ciąży ale teraz nie jest aż tak źle. Trzeba to przeżyć. Pomyśl sobie że jak bardzo bolą to fasolka rośnie :D
Poproś GP o to żeby skierował cię do położnej wcześniej, mój tak zrobił.

@mala30 przyrosty wyglądają super, podwajają się co dwa dni :D
Witamy, dobrze że trafiłaś na to forum. Tutaj napewno znajdziesz wsparcie którego potrzebujesz. Trzymam kciuki za fasolkę.

reklama
Do góry