reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
maryqska ja co chwile kłócę się ze swoim i też się nie odzywam już nawet nie pamiętam z jakiego powodu byla ostatnia kłótnia ale ciężarne zawsze znajdą jakiś powód ;)

kolorowaMama trzymam kciuki za powrót do zdrowia i przesyłam pozytywne mysli

olivka85 tak wlasnie pomyslalam ze duzy ten susiak ale tatuś już się ucieszyl ze dorodny syn rosnie ;) wiem że te narzady w tym czasie wygladaja podobnie ale wiekszosc znajomych wlasnie juz w 12tyg znalo płeć a ja chyba naleze do tych niecierpliwych hihihihi ;)

marlena ja ostatnio widzialam chlopca w rozowym wozku a dziewczynke w niebieskim takze co tam się podoba ;) a jakie rozwiazanie polecacie dla dwojki dzieci , synek bedzie mial rok i 8 miesiecy jak urodzi sie drugie. dostawka? to wygodne zimą? znajomi kupili wozek blizniaczy bo u nich roznica rok i 3 miesiące wiec troche mniejsza i widze ze im to sie sprawdza super.

co do mdlosci u mnie masakra. w pierwszej ciązy meczylo mnie do 20tyg az zaliczylam kroplowki w szpitalu bo juz sil nie mialam teraz jest jeszcze gorzej a podobno niektore mamy nawet ani razu nie zemdlilo a ja co chwile do łazienki latam.masakra.

MartynaM współczuję mdłości

My za pierwszym razem mieliśmy czerwony wózek. Teraz chyba będę stawiać na szare, beżowe. Takie mi się podobają i nieważne wtedy jaka płeć ;)

maryqska ja co chwile kłócę się ze swoim i też się nie odzywam już nawet nie pamiętam z jakiego powodu byla ostatnia kłótnia ale ciężarne zawsze znajdą jakiś powód ;)

co do mdlosci u mnie masakra. w pierwszej ciązy meczylo mnie do 20tyg az zaliczylam kroplowki w szpitalu bo juz sil nie mialam teraz jest jeszcze gorzej a podobno niektore mamy nawet ani razu nie zemdlilo a ja co chwile do łazienki latam.masakra.
no ja nie wiem co to mdłośi:) nie mam takich objawów.

jeśli chodzi o poznanie płci to mi się nie spieszy wole poźniej ale juz pewne. A nie że nastawię się, a potem zmiana, to już wolę nie wiedzięc. Często jest tak że mówią ze dziewczyna a w końcowych miesiacach okazuje sie że chlopak. Znam też przypadek gdzie dziewczyna była w ciązy z blizniakami chlopcami i to do 8 miesiąca, a w 9 m-cu okazało się że to dziewczynki tylko jakies narośla miały na nóżkach które się w 9 m-cu wchłonęły i lekarz się przyjrzał lepiej i okazało się że dziewczyny, a wszystko juz pod chlopców szykowane i to razy dwa ;) więc ja bym się wstzymała z różowymi wózkami:) bo to zakup jaki można zrobić i w ostatniej chwili a potem przynajmniej ojcowie nie maja siary że syna w różowym wózku wozą i na odwrót:) ha ha.
Brzusio odezij się...
Kolorowa Mama jak u Ciebie?

Ja w pierwszej ciazy miałam straszne wymioty
Teraz rożnie, ech
Mam jakieś złe przeczucia ;(
Cóż wiem, ze co ma buc to bedzie
Juz wpływu nie mam
Mam jakis podły nastrój

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena na pewno znajdziecie wózek, który wam obojgu się będzie podobał jak już będziecie znali płeć:)

Asiz fajnie, że dobre wieści na prenatalnych:)

Martyna lepiej się jeszcze co do płci nie napalać, ja myślę, że najpewniej to już tak ok. 18 tygodnia:) u mnie będzie różnica 2 lata i 3 miesiące, więc myślę, że nam dostawka wystarczy, bo nie uśmiecha mi się na parę miesięcy kupować bliźniaczy wózek jak i tak już mamy dwao_O Ale u Ciebie mniej to może warto się nad takim zastanowić, zależy jak Twoje dziecko jest mobilne:) współczuję mdłości, bo ja to z tych mam raczej bezobjawowych.

HappyBabyMama ale historia z tymi bliźniakami:D Ja też wolę wiedzieć jak już będzie pewniejsze, z synem się na 100% ok. 20 tygodnia dowiedzieliśmy, ale jajeczka było nawet w 3D widać, więc już nie było żadnych wątpliwości:D

Maryqska każdego chyba czasem taki dołek łapie, ale będzie dobrze:) dzidzia na pewno zdrowo rośnie:tak:

Jestem:)jesteście kochane ze sie martwicie:)Wasze kciuki podzialaly bo z dzidziusiem jest wszystko ok.ma wszystko na swoim miejscu:)i to niesamowite ze ma tylko tyle centymetrów i wszystkie narządy rozwinięte.widzialam jak macha rączkami i nóżkami.nie ma większego cudu od tego w naszych brzuszkach:)i wiecie co moje przeczucia mnie zawiodły bo myślałam ze mam w brzuszku chłopca a tu pan doktor dzus mówi ze dxiewczynka:)bedzie druga córcia.i to niby na 90%

reklama
A co do mojego napinania brzucha(macicy) powiedzial ze dopóki nie są to skurcze reguralne i nie towarzysza temu plamienia to nie jest to niepokojące.a w szpitalu mnie tak nastraszyli ja juz nie wiem co lekarz to inna opinia??

Do góry