reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej styczniówki!

Weekend nam minął, wycieczka rowerowa super udana. Młody uwielbia jeździć w przyczepce, także polecam Wam w przyszłości :)

Co do płci to chcę wiedzieć jak najszybciej, choć nastawiamy się na chłopaka. Mój mąż ma trzech braci, jeden z jego braci ma dwóch synów, my też syna, więc szansa na dziewczynkę jest mała ;)

Trzymam kciuki za wizyty!

Ela2016, chyba sama musisz podjąć tądecyzję, w zależności od tego jak się czujesz i jak długo zamierzasz pracować. Są dziewczyny które pracują do samego końca, a są dziewyczny które wolą wypoczywać w domu :) Teraz doczytałam, że się często stresujesz. To może jednak lepiej odpuścić?

Lola, u mnie się sprawdza woda z wciśniętą cytryną z samego rana, na czczo, a na śniadanie owsianka (z dodatkiem siemienia lnianego). Kupa jak złoto :D No i najlepiej unikać białego pieczywa, zwłaszcza bułek oraz słodyczy.

reklama
Elu jeżeli sie stresujesz ja bym chyba sie wstrzymała, sa teraz ważniejsze sprawy niz awans.

Dzis moja córka kończy 7 lat ale to zleciało [emoji15]

Miłego dnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkiego najlepszego dla Twojej corci.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty będzie wszystko dobrze . Ja wczoraj się nie odzywałem bo mieliśmy 6 rocznicę ślubu i jak mój mąż wrócił z pracy porwał mnie do włocławka na koncert...było super..dziś zrobił sobie wolne w oracy i spędzamy dzień z dziewczynkami.. pozdrawiam miłego dnia

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluje, super malzonek Ci sie trafił:)

Kolorowa sto lat bajkowego życia dla córci
Wizytujacym życzę powodzenia. Ja mam usg w środę i już mam stresa.
Weekend minął jak z bicza strzelił. W sobotę małżeństwa miał urodziny więc mieliśmy mała imprezkę połączoną z oglądaniem meczu. Omg co za emocje teraz czekamy do czwartku na kolejny mecz.
Upał u nas odpuszcza sobota była koszmarna,wczoraj natomiast załamanie pogody pogonilo nas z plaży.
Zbieram się na zakupy z młodym i miłego dnia życzę.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Datę porodu lekarz wyznaczył na 30 stycznia, wiec jeszcze sie do Was łapię. [emoji1]
Jestem przerażona bo okazało sie, ze moja ciąża jest trojacza. W 7 tygodniu dzieci miały po ok. 1cm. Za trzy dni mam kolejna wizytę.
Dodatkowo okazało sie, ze mam krwiaka w macicy, wiec od razu zwolnienie.

To moja pierwsza ciąża.
Czy sa tu jakieś mamy trojaczków lub bliźniaków?

Happy3 witamy serdecznie :) ale bedziesz az trzy serduszka do kochania :* [emoji7][emoji7][emoji7]
Jak sie czujesz ?

Agusiu dziękujemy bardzo :)
Troche sie boje tej różnicy ale z drugiej strony wiem, ze Majka jest juz samodzielna wiec bedzie łatwiej.

reklama
@kolorowaMama sto lat dla córy :) No i dla Ciebie, w końcu to Ty się męczyłaś te 7 lat temu, żeby ją wydać na świat :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, oby były same dobre wiadomości! Dawajcie od razu znać!

Co do płci to zarówno w 1. jak i teraz w ciąży chcę wiedzieć jak najszybciej :) Ta ciaża jest inna od poprzedniej, na razie gorzej ją znoszę…Ciekawe czy to dlatego, że będzie inna płeć teraz? :)

Jeśli chodzi o porody to widzę macie przeróżne doświadczenia. Współczuję tym, co się naprawdę męczyły i miały komplikacje. Ja rodziłam sn i mój poród wspominam ok. Wszystkim pierworódkom polecam szkołę rodzenia!!! (nie musi być prywatnie, ja chodziłam na NFZ przy przychodni) Szkoła rodzenia uświadomi Wam co będzie się działo podczas porodu, a to będzie dla Was bardzo wiele, naprawdę! Poza tym nauczą Was prawidłowo oddychać, co naprawdę pomaga i przynosi ulgę!

A co do wózków i innych zakupów to ja też jestem taka świrnięta, że najchętniej już zaczęłabym kolekcjonować wyprawkę, ale jeszcze trochę poczekam ;) Jeśli chodzi o wózek to mi mega podoba się Mutsy Igo, ale jest drogi i moj maz się pewnie nie zgodzi…Drugim typem jest chyba X lander x-pulse.
Dla mnie priorytetem jest to, żeby spacerówka cała była składana, bez wcześniejszego demontażu siedziska dla dziecka. I jeśli mogę coś doradzić to nie skupiajcie się dziewczyny na gondoli praktycznie w ogole, bo ona jest na krótki okres czasu. Najbardziej przyjrzyjcie się spacerówce, bo to z niej będziecie korzystać najdłużej.
Któraś z Was pytała czy fotelik można montować do kazdego stelaża wózka…To podpowiem że praktycznie tak, ale potrzebne są tzn konkretne adaptery pod konkretny model fotelika ;)

Ale się rozpisałam :p Miłego tygodnia dziewczynki! :)

Do góry