reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@GossipGirl pierwsze słyszę że trzeba podać położna środowiskowa. przychodni rejonowej też chyba jako tako nie ma.tzn u mnie po prostu wybierasz sobie przychodnie która Ci pasuje i tam się zapisujesz.ja np mam w innym mieście przychodnie.gdy urodziłam syna 1.5roku temu i go tam zqpisywalam wtedy powiedziano mi o położnej która przyjdzie do mnie do domu i czy chce.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W szpitalu powiedzieli mi, że trzeba przy przyjęciu podać dane położnej i przychodni, ale dopytam następnym razem jak tam będę na zajęciach szkoły rodzenia, czy nie wystarczy samo wskazanie przychodni.

W szpitalu powiedzieli mi, że trzeba przy przyjęciu podać dane położnej i przychodni, ale dopytam następnym razem jak tam będę na zajęciach szkoły rodzenia, czy nie wystarczy samo wskazanie przychodni.
może każdy szpital ma jakieś swoje zwyczaje w każdym razie ja o tym nie słyszałam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
podczytuję Was ostatnio i chyba czas się przywitać :) Mam termin na 18 stycznia i spodziewam się córeczki, małej Jagódki.

Co do szkoły rodzenia to zostały mi już tylko 2 spotkania, ale już coraz ciężej wysiedzieć tam 1,5 czy 2 h,więc sobie nie wyobrażam szkoły w 8 czy 9 miesiącu. Zazwyczaj zapisy są od 25 tygodnia. A sama szkoła rodzenia bardzo potrzebna ;)
Niestety czasami teoria rozija się z praktyką - np. w szkole opowiadają jak korzystne są pozycje wertykalne, a na oddziale okazuje się, że położna umie odbierać poród tylko klasycznie, a więc wygodnie dla personelu, a nie dla rodzącej i dziecka...

Ja przy pierwszym porodzie bylam caly czas aktywna. Polozne proponowaly mi pilke, krzeselko porodowe itp i dopiero w ostatniej fazie juz przy samym parciu sie polozylam a w zasadzie to bylam tak na pol lezaco. Wiec wydaje mi sie ze to zalezy od personelu i od tego na kogo sie trafi. Ja akurat trafilam bardzo fajnie.

@ani_82 witamy :)

Ja mam powiedziane że przy moich biodrach i miednicy (Bóle) powinnam rodzić najlepiej na czworaka... jestem w UK więc możliwość jak najbardziej jest ale mam obawy że przy moim nadciśnieniu będe uziemiona w pozycji na plecach na samą końcówkę. ;)

Cześć dziewczyny. Wieki tu nie pisałam, ale nie miałam do tego głowy.
U mnie i dzidzi wszystko w porządku. Choć do 20 tc byłam przekonana , że będzie to synek, okazało się, że urodzę małą księżniczkę. Z czego jestem bardzo zadowolona :-D
Teraz jestem w trakcie przeprowadzki. Przenosimy się z moim W do moich rodziców, czym jestem przerażona, bo trzeba będzie wykończyć mieszkanie, a do tego jest potrzebne mnóstwo czasu, pracy i pieniędzy. Ale staram się myśleć pozytywnie :-)

reklama
Do góry