reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry :) cieszę się że u Was wszystko dobrze :) ja wczoraj poogarniAlan trochę rzeczy po synku kuzynki. Czeka mnie jeszcze drugie podejście. Ciuszki wyprawkę popiore jednak w grudniu. Wydaje mi się że będą bardziej świeże; )
Córcia zaczęła od dwóch dni bardzo rozrabiac. Chyba tęskni :( martwię się bardzo jak zniesie kolejne dni już nie mówiąc o tym że to zły znak na nadchodzące rozstanie...

reklama
@BubblesGirl @malwi86 ja w pierwszej ciazy smarowalam sie regularnie zarzekajac sie ze mnie problem rozstepow dotyczyc nie bedzie. O ja naiwna. Mialam piekny brzuszek do ok. 38 tyg kiedy to doslownie z godziny na godzine brzuch opadl i pojawily sie rozstepy.
Ale mysle ze predyspozycje genetyczne odgrywaja tu kluczowa role. I jesli ma sie takie sklonnosci to nawet spanie z brzuchem w oleju nic nie pomoze. ;)

@apap ja chyba tez to pranie zostawie na czas przed swietami a w razie "W" moj maz zna sie przeciez na obsludze pralki ;)

@iryski dobrze ze pojechalas przede wszystkim dla wlasnego spokoju. Gdyby odpukac cos sie dzialo a Ty bys to zlekcewazyla to potem juz zawsze mialabys wyrzuty sumienia. A lekarz jak to lekarz. Pewnie juz wiecej nie bedziesz miala okazji go ogladac .. na szczescie. :)

Podzielam twoje zdanie prymulka. Geny zrobisz z nami i tak to co powinny
Ja łudze siebie ze i tym razem rozstępy mnie ominąć. W tej ciąży bardziej przywiązujemy wagę do smarowania brzucha i piersi. Jednak jestem 7 lat starsza już 14 kg cięższa a to nie koniec...oby jednak mnie oszczedzily [emoji46]moja mama urodziła 3 a nie ma żadnego.
Iryski dobrze ze w szpitalu cie uspokoili i z małą wszystko ok

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie rozstępów to rzeczywiście wszystko się może zadziac :( znam dziewczynę, która dopiero w trzeciej ciąży je dostała; )

Dziewczyny, nie demonizujmy rozstepow. Mam tragiczna sklonnosc do rozstepow (mam je wszedzie w tym na kolanach) i w pewnym wieku przestaje sie na nie zwracać uwage. Poza tym po jakimś czasie przestaja byc az tak widoczne.
Rozstepy to nie koniec swiata ;) zawsze mozna skonczyc z blizna po operacji przez pół brzucha ktora nijak nie wyblaknie I też da sie z tym zyc.

@ aniay , to ja mam podobne podejście. Jakość widmo rozstępów wcale mnie nie przeraża. Moze to moja naiwność Najważniejsze to urodzić w terminie i nie zwariować.
@ Prymulka, super to ujęłaś Banan na twarzy
Moj ślubny nie przyswoił skomplikowanej procedury uruchomienia pralki, ale za to super prasuje, wiec będzie podział obowiązków. Ale tez myśle, ze jak wypiorę w grudniu to będzie dobrze. Na razie wygotowalam to, co dostałam od kuzynki, bo u niej długo leżały.
Pojechałam dla spokoju swojego sumienia. Chyba tez pod wpływem historii koleżanki, która w idealnej ciąży straciła dziecko w 36 tyg. Z niewiadomych przyczyn nastąpił zanik tętna. Teraz ma córkę, ale ciąża została rozwiązana przez cc. Lekarze i ona sama bali sie powtórki. Wolałam dmuchać na zimne.
Bardzo Wam Dziekuje za wsparcie. Chyba nikt nie zrozumie obaw ciężarnej jak inna ciężarówka.

Jednak byłam na izbie przyjęć. O dziwo zachowanie położnej super. Na szczęście ktg wyszło dobrze, ciśnienie tez i uspokojona mogłam wrócić do domu. Uff. Ale położna miła i życzliwa, lekarz mi sie trafił gburowaty ( zerknął na mnie, zapis ktg i poinformował, ze jak coś niepokoi to sie po prostu przyspiesza wizytę u swojego lekarza ). Ńo ale po ktg i informacjach od położnej potraktowałam 5 sekundowa wizytę u lekarza jako formalność.

super, że wszystko ok :) dobrze zrobiłaś, lekarzem w ogóle się nie ma co przejmować. odkąd poroniłam nie mam żadnych skrupułów, co do zawracania głowy lekarzom i położnym, życie mojego dziecka jest ważniejsze niż zły nastrój personelu medycznego

@BubblesGirl nastawiam się, że mogę jeszcze mieć te rozstępy i będę musiała to po prostu zaakceptować, ale myśl, iż coś robię jakoś podtrzymuje mnie na duchu :) no i liczę na to, że jednak skoro mama nie ma to i mnie ominą :)

co do ciuszków ja właśnie piorę pierwszą partię lumpkowych łupów, akurat nazbierała się pralka kolorowych :) co prawda sporo mam dla takiego półrocznego, ale cieszę się, że mam cokolwiek :)

@apap życzę Ci, żeby Córcia miała chwilowy kryzys, pierwszy raz najgorszy, właśnie następnym razem na pewno będzie lepiej

reklama
Do góry