reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Jestem w 26 tygodniu. CC może być przyspieszone ze względu na cukrzyce. Jeśli będzie mi tak caly czas skakać to pewnie w 38 będą ciąć. Mi według @ data porodu przypada na konie grudnia.

reklama
Witam a ja jakiegoś wrzoda albo coś dostałam na wardze sromowej na samym dole taka górka boli jak dotykam wygląda ja syf i troche się przejełam czuć jak dotykam ze jests pod skurą nie głębiej lekarz dopiero za miesiąc kurcze chyba do niej zadzwonie i pujde prywatnie bo sie przejełam jak chole...

To przytkany pory. Po kąpieli masuj między palcami delikatnie i powinien się oczyszczać. Tak poradziła mi lekarka dwie wizyty temu. To przez zwiększenie wydzielin w ciąży.

@Danutka24 miałam Medela Calma. Stosowaliśmy kilka razy. Dzięki niej mój synek przerzucił się na pierś. Po tych butlach szpitalnych nie chciał się za pierś wziąć. Więc podaliśmy mu calmę i zaczął ssać butelkę z mlekiem modyfikowanym. I załapał pierś przez nakładkę silikonową. Pomimo płaczu w dwa dni to muszę przyznać że całkiem szybko i sprawnie poszło nam kp. Zero ran itd.

@MamusiaToJa gratki dziewczynki

@idealka u nas będzie 2 lata różnicy. Generalnie próbowaliśmy szybko ze względu na wiek i problemy z zajściem z pierwszym dzieckiem. Jest ok, ale teraz jestem dużo bardziej zmęczona. Jednak małe dziecko i praca to wyzwanie.
Kciuki za ciążę siostry.

@marlena:) nie pozwolili Ci pić wody? Ja za pierwszym razem normalnie piłam...

@askl25 kciuki za unormowanie cukru.
@brzusio szybkiego powrotu do domu.0

Miłego wieczoru

Ostatnia edycja:
idealka to wszystko zależy od dziecka.znajomi mają dwójkę różnica 15miesiecy i mój Kostek robi za ich dwoje.czasem my z m się więcej za nim nabiegamy niż moja koleżanka sama za swoją dwójka.takze nie ma reguły więc się nie stresuj poza tym wszystko jest do przeżycia ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Zaglądam co jakiś czas ale nie mam weny. Dzień zaczęliśmy aferą bo młody na 10 min przed rozpoczęciem zajęć w szkole wysypalo karton lego bo mu się przypomniało że szuka kasku lorda Vadera. I za chiny ludowe prośby żeby poszedł ubrać buty i wyszedł nie pomagały więc o 6.50 w domu afera i krzyki. Młody w ryk mąż na ciśnieniu bo do pracy się spieszy a w pokoju na dawanie jakieś pół tony lego [emoji32]
O 9 dzwoni pani że szkoły że Antos skarży die na ból głowy i jest apatyczny i lepiej go odebrać. Ale oczywiście mój 6 letni symulant w ten sposób próbował zwrócić na siebie uwagę bo chory to on nie jest. Powiedziałam Pani że nic mu nie jest i ma zostać w szkole i już o 9.30 jak poszli na dwór dziecku cały foch przeszedł. Kombinuje to moje dziecko czasami jak kon pod górę.

Brzusio obyś szybko wyszła. Askl dla ciebie tez powodzeniem oby ten cukier nie skakał.
Mamusiatoja super wieści gratuluje córci.
Ja czuję się drugi dzień słabo coś mnie bierze ale walczę -imbir cytryna miód pigwa i syrop z malin. W czwartek mam wizytę u mojej ginki [emoji5]
Zrobiłam dziś listę do apteki Gemini rzeczy dla siebie i małego. Dostane wypłatę i zamawiam od razu jeden wydatek mniej

Dziecko zdrowe,ułożone główka do dołu.
Dzisiaj tylko podgladalismy,za dwa tyg będziemy mierzyć dokładnie. Wychodzi 20-21 tc czyli tak jak powinno być bo według mojego gin mam 22.Szyjka ok,zamknięta,wszystko jak trzeba.Powiedziałam, ze mam nudności i boję się o ta glukoza i dostałam skierowanie na test na cukier z krwi.W domu sprawdzę jak to się nazywa.
Iiiiiiiii.....DZIEWCZYYNKA!!!!! Muszę pisać że jestem mega szczęśliwa? :rofl2:
Mam tylko nadzieję, ze naszej Julce się po drodze nie odmieni.
Buziaki :*****
gratuluje dziewczynki :)

reklama
Cześć dziewczyny. Zaglądam co jakiś czas ale nie mam weny. Dzień zaczęliśmy aferą bo młody na 10 min przed rozpoczęciem zajęć w szkole wysypalo karton lego bo mu się przypomniało że szuka kasku lorda Vadera. I za chiny ludowe prośby żeby poszedł ubrać buty i wyszedł nie pomagały więc o 6.50 w domu afera i krzyki. Młody w ryk mąż na ciśnieniu bo do pracy się spieszy a w pokoju na dawanie jakieś pół tony lego [emoji32]
O 9 dzwoni pani że szkoły że Antos skarży die na ból głowy i jest apatyczny i lepiej go odebrać. Ale oczywiście mój 6 letni symulant w ten sposób próbował zwrócić na siebie uwagę bo chory to on nie jest. Powiedziałam Pani że nic mu nie jest i ma zostać w szkole i już o 9.30 jak poszli na dwór dziecku cały foch przeszedł. Kombinuje to moje dziecko czasami jak kon pod górę.

Brzusio obyś szybko wyszła. Askl dla ciebie tez powodzeniem oby ten cukier nie skakał.
Mamusiatoja super wieści gratuluje córci.
Ja czuję się drugi dzień słabo coś mnie bierze ale walczę -imbir cytryna miód pigwa i syrop z malin. W czwartek mam wizytę u mojej ginki [emoji5]
Zrobiłam dziś listę do apteki Gemini rzeczy dla siebie i małego. Dostane wypłatę i zamawiam od razu jeden wydatek mniej

Dzieki:)A Ty nie daj się przeziębieniu!:)

Do góry