reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Witam :) trochę mnie tu nie było i dosyć się wydarzyło. tym mamusią , które znają płeć Gratuluję , ja mam nadzieję , że tego 31 sierpnia się dowiem jaka płeć. Co mogę wziąć na ból głowy ? Męczy mnie i czasem jest nie do zniesienia, dziś jest w miarę łagodny. Podobno apap można ale nie jestem pewna. Dzisiaj się pakowaliśmy jutro jedziemy do Poznania na tydzień więc tam będzie trochę chłodniej. A przed wyjazdem czeka mnie wizyta u diabetolog, aby powiedziała , że wszystko jest w porządku i nie muszę nic brać z leków.
Grubasek,
mozesz wziasc paracetamol ( max 4000mg na dobe oczywiscie takie ilosci to juz w wyjatkowych sytuacjach) w jednorazowej dawce czyli tabletce jest 500 mg. Najlepiej kup sobie efferalgan w musujacych tabletkach- szybciej dziala. Ja mam taki obcyk bo jestem migrenowcem i zdarza mi sie baardzo cierpiec przez bol glowy ( oczywiscie unkam lekarstw jak moge)

Dziewczyny, dzisiaj trochę lepsze wieści. Byłam na usg. Szyjka jedt miękka, ale ma 3,6 cm, więc nie jest źle i nie ma potrzeby iść do szpitala. Mam brać luteine, dużo leżeć i dbać o siebie i za 3 tygodnie sprawdzimy czy się utwardziła. Więc trzymajcie kciuki.
Druga dobra wiadomość jedt taka, że troszkę podniosło mi się łożysko. Już nie zasłania całego wejścia do szyjki tylko fragment. To znak że idzie w dobrym kierunku.

I najważniejsze - mam pięknego, zdrowego syna!!!! ♥♥♥♥
Lekarz zrobił nam niespodziankę i sam z siebie włączył 4D. Na fb wrzucę Wam fotkę mojego maluszka, tam gdzie połówkowe. :-)

A kalendarze chińskie mówiły mi o dziewczynce, więc na odwrót niż u Emenems! ;-)

Hahahahaha czyli tez " po chińsku "

Ja sie Umowilam dzis na 01.09 do gina w pl moja niestety ba urlopie ale ide do profesora bywałam juz u niego wiec spoko bedzie polowkowe po polsku :)
No i dopiero sprawdze tą szyjkę, to jeszcze dwa tygodnie ....

Juti- no gratulacje :) Więc chińskie można sobie wsadzić gdzieś :p

Emenems- widzę, że znów zmieniliście imię :)

My z M (a w sumie ja, bo ja miałam decydować) w końcu zdecydowaliśmy i dziewczynka będzie prawdopodobnie Sara, a chłopiec Emil lub Theodor :)

Dziewczyny przyszedł ten śpiwór - wrzucę wam fotę orientacyjnie - duży! Z m stwierdziliśmy ze na długo sie przyda nawet na jakieś spanie u dziadków potem czy coś :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1440093981.073030.jpg

ImageUploadedByForum BabyBoom1440093993.862004.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440093981.073030.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440093981.073030.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 44
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440093993.862004.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440093993.862004.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 42
Juti- no gratulacje :) Więc chińskie można sobie wsadzić gdzieś :p

Emenems- widzę, że znów zmieniliście imię :)

My z M (a w sumie ja, bo ja miałam decydować) w końcu zdecydowaliśmy i dziewczynka będzie prawdopodobnie Sara, a chłopiec Emil lub Theodor :)

Ehhh np dziewczynkę trzeci raz :D Stefana nie licze hahahahha

reklama
Innabajka i paulinas8 Dziękuję za radę wezmę chociaż połowę apau bo ten ból jest męczący. Oczywiście staram się unikać używania innych leków , których nie zaleci ginekolog ale dzisiaj zrobie wyjątek i wezmę.
A co do śpiworka też oglądałam taki w sklepie za 80 złotych nowy. Zobaczymy co dostaniemy od cioci i siostry M. one są fajne bo są duże i można później używać do sanek. Teraz to jest tego wszystkiego dla maluchów więc mamy w czym wybierać ;)

Do góry