reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamusie gotują, szydełkują...

a dziewczyny zdradźcie mi mniej więcej jak zrobić taką bajaderkę z tego co zostanie z ciast? bo czasem coś zostanie to do ptaków idzie a tak by się wykorzystało bo ja uwielbiam bajaderki ale nawet nie wiem jak się za to zabrać i co zrobić żeby one tak cudownie mokre były

reklama
Dziewczyny , dzięki jeszcze raz. Pierniczki robiłam z przepisu z wielkiego żarcia Wielkie Żarcie - Przepis - Pierniczki pyszne
Miękkie od razu nie były, niestety. Wsadziłam do pojemnika z połówką jabłka i nabrały wilgoci. Wczoraj byliśmy na Wigilii w przedszkolu i zeszły momentalnie, całe szczęście ,że zmiękły, bo bałam się ,że sobie rodzice i dzieciaki zęby połamią ;-) Ale były takie w sam raz, bardzo dobre :)

A ja kupiłam takie babeczki
może zrobię na Wigilię albo na 1 dzień świąt

wszystko jest w środku, proste do zrobienia ;-)

Jakby ktoś miał ochotę na śledziki to tu jest przepis na śledzie w sosie salsa: (ja robię z kilograma śledzi więc właściwie wszystkie składniki daję w podwójnej ilości, tzn cebule daję 3)

6 filetów ze śledzia Matjas
puszka pomidorów pelati (550g)
łyżka koncentratu pomidorowego
2 cebule
papryka czuszka (nie mogłam dostać więc nie dałam)
świeża kolendra lub natka pietruszki
ocet
szczypta cukru
sól
pieprz cayenne

Filety dobrze wypłukać w zimnej wodzie, zalać wodą z dodatkiem octu i odstawić na 3godz. W rondlu zeszklić lekko cebulę. Pomidory odsączyć, pokroić wrzucić do rondla, czuszkę i kolendrę posiekać i również wrzucić do rondla. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać, dusić na małym ogniu. Skropić octem. Jak wystygnie wymieszać z pokrojonymi w paseczki filetami. Wstawić do lodówki. Podawać po 24 godzinach.

Widzicie laseczki co zostanie to się wykorzysta-na bajaderko-kartofelki:) hi hi w dobrym terminie zaczelyśmy pisać o tych ciachach :)

reklama
to masz fajnie klaudoss moj nie lubi ogolnie slodkiego i ciast no chyba, ze nie pije piwa to wtedy zajada sie slodyczami.
ach wy tu o serniku a ja moge sobie pomazyc bo u tescia piekarnik do dupy i ciasto piecze sie ladnie w okolo a na srodku zakalec wrr.

Do góry