reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

JAKIE BUTY KUPIŁYŚCIE LUB KUPUJECIE MALUCHOM NA ZIMĘ, SZUKAM I NIC ZNALEŻC NIE MOGE A WIADOMO, ŻE MUSZĄ BYĆ OCIEPLANE I NIEPRZEMAKALNE.:tak:
nina sprobuj geox albo ecco (ostatnio przypadkiem przeszukiwalam allegro i znalazlam nowki to chyba starsze kolekcje za calkiem przyzwoite jak na pl ceny). SLyszalam tez pozytywne opinie na temat butow Korneckiego (chyba?) i faktycznie dosc atrakcyjnie wygladaja a maja super ceny. Nie wiem osobiscie nic na ich temat ale zostaly mi polecone przez liczne uzytkowniczki:-)

Tak wogole to witam :)

reklama
pawimi fajne te geox i ecco ale drogie ja juz małemu kombinezon za 250 zł kupiłam i do tego buty za prawie tyle samo masakra 500zł:szok: wychodzi to ja nie mam kurtki za tyle kasy ale młody ma:szok: matka powariowałaś:eek::-p
kupiłam mu buty coolclub w smyku za 119 zł brązowe skórzane z misiem w środku ciepłe i nieprzemakalne myślę, ze będą ok:tak:

JAKIE BUTY KUPIŁYŚCIE LUB KUPUJECIE MALUCHOM NA ZIMĘ, SZUKAM I NIC ZNALEŻC NIE MOGE A WIADOMO, ŻE MUSZĄ BYĆ OCIEPLANE I NIEPRZEMAKALNE.:tak:
Ja na razie kupiłam małej buty Walky, te z boti albo ccc. Kosztowały 19 zł bo z przeceny, pozbywali się zeszłorocznych butów. To są takie śniegowce do biegania po podwórku. A mam zamiar kupić małej jeszcze takie traperki z ccc.
W piątek byliśmy we Wrocławiu na badaniach. Małą ma przez 3 miesiące jeść gluten, a później do szpitala na badania:-:)szok: Przez pediatrę:wściekła/y: nie mogli jej teraz zostawić, bo była miesiąc na diecie bezglutenowej, a tydzień takiej diety nie wystarczy na wytworzenie się przeciwciał. Na dodatek za pobyt z małą na oddzialę będę musiała zapłacić 60 zł za dobę:szok::wściekła/y: Hotel jest tańszy:wściekła/y: Przecież mam do tego prawo, to dlaczego mam płacić??? Mała waży tylko 10,5 kg to o 3 kg za mało:-(
Z wyjazdu jedna korzyść ja i mąż mamy buty na zimę. Bo jak być we Wrocławiu i do sklepu nie puść;-) A dzisiaj kupiłam sobie kurtkę na zimę, czapkę dla małej i getry takie jak rajstopki małej.
Zdrówka dla chorowitków!!!

Jagna głowa do góry:tak: mój mały waży cos ok.11 kg czyli tez za mało o ponad 2 kg, wyniki badań mamy więc jedziemy do pani doktor 2 listopada mamy wizytę!!!
a z tym płatnym pobytem to powariowali tyle sie płaci lekarzom, za leki itd. i jeszcze chca z człowieka zedrzeć u nas w szpitalu płaci sie powyżej 3 dni pobytu 30 zł chyba jak dobrze pamiętam:no:

co wy macie za szpitale, moja mam lezala z moim bratem 3 tygodnie w szpitalu i nic nie zapalcila!!!
Aga tak to jest w klinicznym szpitalu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A studentów od zatrzęsienia. Mam nadzieję, że będą przystojni, jak będę tam z małą.
Małą dzisiaj miała ostatni zastrzyk, pomogła ta seria, nie ma kataru ani kaszelku:-D
Nina miałam buty tej firmy są ok. Małej się nóżki nie pociły i nie przeciekały.

Ja kupilam takie buty
schoenen en accessoires bij Brantano

schoenen en accessoires bij Brantano

Ale chyba bede musiala kupic jeszcze jedne, bo Thomas ma miec specjalne wkladki do butow i te moga okazac sie za male.
Tez zycze zdrowka dla wszystkich chorowitkow. My poki co zdrowi, ale w przyszlym tygodniu lecimy do Polski i mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez chorob. Bo mamy takie jakies "szczescie" ze przylatujemy z choroba.

Faktycznie w Polsce masakra z tym placeniem, a niby sluzba zdrowia bezplatna i kazdy ma do niej prawo!! Z drugiej strony ja sie juz przyzwyczailam do systemu belgijskiego - placi sie za wszystko, ale poziom uslug jest wysoki i nie trzeba czekac miesiacami na badania. Nie mam tez dylematu panstwowo, czy prywatnie, bo i tak place.

Ostatnia edycja:
No i c ze Kliniczny szpital - u nas tez jest Kliniczny i masa studentow i jak lezelismy ponad tydzien w maju to nic nie placilam, w dodatku lodowka do dyspozycji, czajnik, lazienka z natryskiem dla rodizcow i lozko-sofa rozsowana.Moze Cie w balona robia;-)

No i c ze Kliniczny szpital - u nas tez jest Kliniczny i masa studentow i jak lezelismy ponad tydzien w maju to nic nie placilam, w dodatku lodowka do dyspozycji, czajnik, lazienka z natryskiem dla rodizcow i lozko-sofa rozsowana.Moze Cie w balona robia;-)
Wiesz też tak myśleliśmy, ale jest ogłoszenie na pół drzwi:wściekła/y: Ten Wrocław to jakiś dziwny jest. Mała je gluten i już są efekty, nie ma biegunki dzięki lekom, ale maska gazowa jest niezbędna;-):wściekła/y:
Dzisiaj moje dziecię poszło spać w południe:szok: Chyba wujki ją wymęczyli:-D

reklama
Szczerze to jeszcze nie byłam w szpitalu z dziećmi w którym bym nie płaciła. Tu u nas jak Kubek miał zapalenie płuc 25 zł za noc, koło Warszawy jak jade z Julią 15-30 zł a w Karpaczu gdzie mam jechać z Kubą 60 zł.....

Julia chyba złapała jakiegoś wirusa. Przed chwilą zwracała i w pt też :( Mam tylko nadzieję że Kubusia nie zarazi :(

Do góry