reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

To ciekawe, byłam w błędzie myślałam, że przez 3 miesiące zawsze 7 dni po owulacji się stwierdza niedomogę. Dopiero dziś zaczęłam zagłębiać temat, zapewne już w ciągu jednego cyklu można zauważyć nieprawidłowości. Dziękuję za trop, wiadomo na wizycie pogadam o tym z ginekologiem. Ustalamy dokładnie co i jak.
progesteron to jest wydzielany skokowo więc, żeby potwierdzić niedomogę najlepiej zbadać trzy razy w cyklu (np 5dpo,7dpo,9dpo) o tej samej godzinie i wtedy już widać czy jest ok czy nie. Chyba, że 7dpo wychodzi wysoko to ok

reklama
Czułam, że tak będzie. Uwierzcie mi jest to oczywiście podświadomie chciane, ale nie celowe. Ja wiem, że to jest wkurzające, dlatego zbierałam się kilka cykli z zapisaniem na testowanie. Dzisiaj nie dam rady zrobić bety. Jutro idę na betę i proga, w sobotę powtarzam betę i jadę do lekarza po heparynę i ewentualnie progesteron.
Gratulacje ❤️ Trzymam kciuki 🤞

progesteron to jest wydzielany skokowo więc, żeby potwierdzić niedomogę najlepiej zbadać trzy razy w cyklu (np 5dpo,7dpo,9dpo) o tej samej godzinie i wtedy już widać czy jest ok czy nie. Chyba, że 7dpo wychodzi wysoko to ok
Temat niedomówień mnie zainteresował. Ale żeby zbadac x dni po owulce trzeba iść na monitoring ? Bo ja np badałam w 18 dc i miałam 0.86 ng, ale taki pojedynczy wynik mi nie nie powiedział.

Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu zobaczyć co tam słychać i jestem w szoku! Pierwszy raz od zawsze ruszył prawy jajnik (przypomnę że miesiąc temu miałam sono hsg) mam na nim dwa dominujące pęcherzyki, ale zabijcie mnie nie pamiętam ile mierzyły bo byłam zbyt podekscytowana że ruszył 🫣 chodzę do lekarza który zajmuje się niepłodnością, (długo pracował w klinice leczenia niepłodności)dużo osób w moim otoczeniu dzięki niemu ma dzieci. Powiedział mi +\- kiedy będzie owu ale i tak pójdę sprawdzić jeszcze raz 🥹 dodatkowo, za chwilę mam urodziny bo 4 lutego a wczorajsze ciasteczko z wróżbą mi powiedziało „zobaczysz jeszcze Ci się poszczęści” 🤞🏻

Temat niedomówień mnie zainteresował. Ale żeby zbadac x dni po owulce trzeba iść na monitoring ? Bo ja np badałam w 18 dc i miałam 0.86 ng, ale taki pojedynczy wynik mi nie nie powiedział.
Progesteron najlepiej badać 7dpo bo wtedy jest szczytowy (plus-minus jeden dzień) ale trzeba mniej więcej wiedzieć kiedy ma się owulkę. Jeśli miałaś wynik 0,86 to nie miałaś owulacji.

reklama
Do góry