reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Tak, wkurwiajace na maksa - nie taki miałam plan na ten miesiąc. Z drugiej strony jestem wdzięczna, że zaufałam swojej intuicji i nie dowiedziałam się o torbieli po zrobieniu badań jutro, w klinice, bo wtedy mogłabym wybuchnąć 😅

Zobaczymy co jutro powie lekarz - co i jak zrobić, żeby tego cyklu nie zmarnować. Nic na tą sytuację nie poradzę, więc muszę ją spróbować jakoś ogarnąć - a może uda się w ostatnim cyklu bez ivf. Któż to wie 🤷‍♀️
Jaką klinikę w Katowicach polecasz? 🙂

reklama
Boże, bezłapek 🥰🥰 pogłaskaj go ode mnie.
Ja tak w głowie czasem mam, że chciaabym zabierać ze schroniska np jakieś stare zwierzę i dać mu godne odejście. Ale chyba moje serce by nie wytrzymało...

Wiesz, jak Fred, czyli ten mój poprzedni kot wlazł pod samochód też sobie nie wyobrażałam żadnego innego kota. A Carlos, chociaż zupełnie inny, dużo mnie przytulaśny, to kocham go tak, ze nie wiem czy można mocniej kochać zwierzę 😅 mimo, że wydawało mi się, że Freda, kota idelanego, miziaka, nikt nie zastąpi.
Ps. kot wszedł pod samochód, bo był wychodzący. Teraz już nie robię tego błędu i siedzi w domu, jak to niektórzy mówią "jest uwięziony" :D
uwięziony kot, żywy kot. Ja często słyszę, że robię moim kotom krzywdę, bo trzymam je w domu. Jeden miał epizody, że uciekał. Ale ostatnio mu odeszło. Chyba się już starzeje 😔

Przy PCOS I IO bardzo polecany jest ovarin, ja akurat biore inozytol ogestan 4000, jeszcze ciężko mi powiedzieć czy coś pomaga, wydaje mi się że mi te suple pomagaja i zauwazam juz u siebie powoli zmiany ale poczekam az w kolejnym cyklu zrobie monitoring i upewnie sie ze te owulacje są.

A moze ktoras z was tez ma jakies doswiadczenie z ogestanem? To chyba dosc nowy na rynku suplement i malo opini niestety. Chociaz planuje przejsc po skonczonym opakowaniu na ovarin
poczytam o tym ovarinie. Dzięki 🙂

Dla mnie sam proces był porównywalny z cytologia, tylko bolało po niedrożnej stronie. I jedynie przy dezynfekcji uczucie zimna w środku ;) a tak to samego „gmerania”, zakładania cewnika to nie czułam. Będzie dobrze 🤞🏻
A czy to dozylne znieczulenie to jest takie "mocne"? Bo lekarka mówiła, że odczuje je na pewno i samochodem do domu już nie wrócę, więc muszę mieć kierowcę. Nigdy nie miałam czegoś podobnego, wiec nie wiem czego się nawet spodziewać.

A czy to dozylne znieczulenie to jest takie "mocne"? Bo lekarka mówiła, że odczuje je na pewno i samochodem do domu już nie wrócę, więc muszę mieć kierowcę. Nigdy nie miałam czegoś podobnego, wiec nie wiem czego się nawet spodziewać.
Ja nie miałam kompletnie żadnego znieczulenia wiec w tym temacie nie pomoge :)

Wiesiołek dotarł wiem że temat był niejednokrotnie ale stosuje się go od 1 dc do owulacij (trzeba skrupulatnie chociażby testami sprawdzać? ).
Po 2 tabletki 2 razy dziennie tak jak pisze na opakowaniu?
Miejcie tylko na uwadze, że wiesiołek może przynieść też odwrotny skutek od zamierzonego. U mnie dwa razy spowodował totalną suszę 😬 miałam dwa podejścia do niego i dwa razy to samo. Nawet przy owulacji sucho.
Wtedy były o tym rozmowy na forum i kilka dziewczyn potwierdziło, że u nich zadziałał tak samo. Ale były też dziewczyny z powodzią 😁

No nie mam siły do tego "leczenia" na NFZ... Na badanie nasienia nie da się umówić, bo ciągle nie ma terminów. Dzisiaj już pytałam, czy możemy prywatnie zrobić, ale NIEEEE.... W dupie, pójdziemy na wizytę bez tego badania :mad: Tylko co to za leczenie bez kompletu badań?
A w jakim mieście leczycie się w poradni niepłodności na NFZ?
My mamy umówiona pierwsza wizytę, ale coś czuję, że ten NFZ to może być droga przez mękę.

Miejcie tylko na uwadze, że wiesiołek może przynieść też odwrotny skutek od zamierzonego. U mnie dwa razy spowodował totalną suszę 😬 miałam dwa podejścia do niego i dwa razy to samo. Nawet przy owulacji sucho.
Wtedy były o tym rozmowy na forum i kilka dziewczyn potwierdziło, że u nich zadziałał tak samo. Ale były też dziewczyny z powodzią 😁
dobrze, że piszesz. Nie miałam o tym zielonego pojęcia. Testuję w tym cyklu wiesiołek pierwszy raz. Po kilku dniach żadnej różnicy nie widzę jak narazie 😑😔

dobrze, że piszesz. Nie miałam o tym zielonego pojęcia. Testuję w tym cyklu wiesiołek pierwszy raz. Po kilku dniach żadnej różnicy nie widzę jak narazie 😑😔
Ja tez po wiesiołku nie miałam różnicy ze śluzem. Ale za to jak zrobiło się chłodniej i przestałam pic dużo wody to była susza :) wiec dobre nawodnienie to podstawa

reklama
Świetna jest jakie oczka i te refleksy złote.
Pokaż pieska😍
Prosze bardzo 😁
IMG_3523.jpeg

Do góry